Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikaska

jak skończyć z karmieniem piersią

Polecane posty

Gość mikaska

Moja Misia ma 14 miesięcy nie chce nic pić oprócz cycuszka.Chcę ją odzwyczaić w nocy wstaje po 3/4 razy ja nie mam już siły bo rano chodzę do pracy.Jak odzwyczaić Małą od piersi nadmieniam, że Mała śpi z nami w łóżku, nie chce spać w swoim łóżeczku.Proszę o radę.

nie rozumiem,jesli spi z wami w lozku,to czemu musisz wstawac w nocy? tak poza tym,to na pewno wiesz,ze jesli do tej pory tak bylo,to teraz juz bedzie bardzo trudno ja odzwyczaic..i od spania z wami i od nocnego karmienia.zaczelabym od kladzenia jej spac we wlasnym lozeczku,daj jej poplakac,pocieszaj,glaszcz,ale nie bierz na rece az zasnie.czy ona w ogole nie pila nigdy z butelki?sprobuj na poczatek dawac jej chociaz raz w ciagu dnia,niech sie zapozna..za jakis czas sprobuj czesciej,az uda sie przed snem.przygotuj sie,ze bedzie ciezko,bo nalezalo to zrobic duzo wczesniej

Gość mama3l
mój Misiek ma 3 latka i też śpi z nami w łóżku , jestem właśnie w trakcie odstawiania go od piersi no cóż , nie powiem , żeby to było proste , ale wszystko jest na dobrej drodze tłumaczyłam mu początkowo , że bolą mnie piersi i nie mogę mu dawać mleczka , przytulałam , głaskałam i zasypiał , ale w nocy był płacz i zawsze chociaż raz łamałam sie i dawałam mu cyca , teraz usypia go tata , a ja wchodzę do łóżka kiedy on już smacznie śpi, i staram się do niego nie przytulać , a przytula go tata i w razie gdy sie przebudzi to też odzywa się do niego tata, w łóżku jestem odwrócona do niego tyłem , w razie gdyby się blisko mnie znalazł to żeby mu cyc nie zapachniał , wczorajszą noc przespał już całą ( w dzień już nie cyca i nie upomina sie od 3 tygodni ) , może więc ten sposób przyniesie jakiś skutek. Koleżanka polecała mi też , aby na kilka nocy wogóle wynieść się ze wspólnego łóżka do innego pokoju , albo wywieźć dziecko do babci lub samej wyjechać , ale uznałam to za terapię szokową i odpuściłam sobie życzę powodzenia