Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alooooo

kiedy bezpieczny sex???

Polecane posty

Gość alooooo

kiedy mozna sie kochac bez obawy ze jak facet skonczy w tobie to zajdziesz w ciaze ( oczywiscie wiem ze nie ma 100% pewnosci) przed , w trakcie czy po okresie??

Gość to ja ci powiem tak
na nic nie licz...tu ci kazdy wmowi ciaze w brzuch...nawet jak mialas dni plodne..wiec nawet nie oczekuj odpowiedzi...jak tak chodze po tych topikach i widze co sie tu wyprawia to czasem sie przekonuje ze dobrze ze poszlam na konsultacje prosto do ginekologa i nie zalozylam tutaj zadnego topiku bo juz dawno bylabym w wariatkowie... idz na wlasna reke do ginekologa... tam znajdziesz szczere i wiarygodne wypowiedzi :D pozdrawiam serdecznie. evusia

Gość alooooo
to mzoe ty mi powiesz co i jak z tym? chodzi o dni plodne i nieplodne

Gość i jeszcze raz ja
przepraszam za blad...tam mialo byc "nieplodne"... hihi...sorry

Gość alooooo

Gość alooooo

Gość alooooo

Gość moja droga
nie jestem w stanie policzyc ci kiedy bedziesz mogla bezpiecznie sie kochac... kazda kobieta jest inna wystarczy male zdenerwowanie,stres,czy nawet ta pogoda(ktora ostatnio czesto sie zmienia) i okres ci sie przesuwa,a wraz z okresem te nieszczesne dni nieplodne... chociaz dajmy na to...przykladowo : owulacja w 14 dniu od rozpoczecia miesiaczki(no bo wtedy masz 1 dzien cyklu) odejmujesz 7 i masz 7-dni plodne... nastepnie od 14 dodajesz 5 i znow masz dni plodne... czyli wychodzi na to ze dopierood 21-28 masz jakies tam dni nieplodne... chociaz to i tak jest malo dokladne... pewnie twoj ginekolog by to lepiej okreslil znajac twoj organizm...wiec wybierz sie do ginekologa i po sprawie... a! i nie patrz tylko na dni nieplodne bo tak jak mowie-moga sie przesuwac... dodatkowe zabezpieczenie jest konieczne !

Gość no pisz jej tak dalej
a zaraz załozy topik wpadłam w dni niepłodne 14 dni liczy sie owulacje od konca czyli po owulacji masz 14 dni do pierwszego dnia nastepnej miesiaczki i z tych dni ostatnie 7 jest tzw niepłodne (5 to tak na słowo honoru z lekką adrealiną) a od pierwszego dnia moze byc 14 dni do owulacji ale nie musi bo te dni są ruchome i czesem przy krotkim okresie owulacje masz w 6 dniu nowej miesiaczki (i nawet mozesz miec jeszcze krwawienie) a wspołzyjac w 2 dniu miesiaczki mozesz wpasc bo plemnik zyje 4-5-6 dni wiec stosujac te obliczenia to wiesz - watykanska ruletka ktorej celem jest zwiekszenie przyrostu naturalnego ku chwale RP LPR i MW i Radaia M. a dokladajac do tego to co piszesz - stresy, podroze, infekcje w ukryciu i katary - to mozna sobie palnąc ze stresu w łeb i zakładac topiki o wpadkach co 3 tygodnie na kafeterce

Gość a wiec
bezpieczny sex jest w nastepujcych przypadkach 1. korespondencyjnie 2. przez internet 3 w kombinezonie wojsk chemicznych OP1 (patrz allegro 20,99zeta) + maska p-gaz typu słoń 4. na sposob Barbarelli dotyk rąk + pigółka szczescia 5. z ufoludkiem (wpadka nie grozi z przyczyn oczywistych) ale za tojaka adrenalina inne przypadki prowadzą w konsekwencji do ZAPŁODNIENIA i narodzin nowego obywatela w rzeczywistosci nowego sejmu (ale na profity nie licz)

Gość t.o.h
... 6. No i jeszcze "tryotherhole" :P.

Gość aloooooo
czyli 14 - 12 dni przed okresem i okolo 5 po okresie t osa te nieplodne o ile dobrze zroumialam hehe na chlopski rozum lepeij brac

Gość julia26
najbezpieczniej się kochać gdy bierzesz tabletki abtykoncepcyjne -wtedy nieważne przed , w trakcie, czy po... A o kalendarzyku zapomnij -nieskuteczny

Gość Cleo1976
Ile razy mam jeszcze powtórzyć, że dni płodnych się nie oblicza? Nie, nie i nie.Dni niepłodne, niezależnie od długości czy nieregularności cyklu, są wtedy, kiedy są.Tzn.wtedy, gdy nie ma żadnych objawów płodności-jest "sucho", lub występuje gęsty biały śluz, na szkiełku mikroskopu nie ma żadnego wyraźnego obrazu linii czy paprotek.Najbezpieczniej można się kochać od 4 dnia po prawidłowo wyznaczonej owulacji do 3 dnia miesiączki.