Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem...

microgenon 21 mam dziwne skutki uboczne zaczynam sie martwic czy ktos to bieze??

Polecane posty

Gość mam problem...

biore go coprawda misiadz ale od kad zaczelam brac mam caly czas plamienia... obolale piersi wlasnie dzis biore ostatnia tabletke z opakowania i zastanawiam sie czy czasem ich nie zmienic...:( dobrze sie czuje nie mam mdlosci ale te krwawienia... i to tyle czasu... nie wiem co mam robie??? pomozcie

Gość martaaaaaaa
Ja biorę microgynon 21 i nie mam żadnych niepokojących objawów. Widocznie te tabletki są dla Ciebie nieodpowiednie. Powiedz o tym ginekologowi, napewno przepisze Ci inne. Nie martw się, to nie takie proste dobrać od razu odpowiednie tabletki.

Gość mam problem...
dzieki ale naczytalam sie ze tak nie ktozy maja i chodzi tu o to ze moj organizm sie nie dostosowal (narazie)ale wkrodcce ma sie to zmienic... ginekolog mowilam ale puscila to bokiem ale i tak sie martwie...:(

Gość biorę Microgynon
od jakichś czterech lat i wszystko jest ok, ale wyłykam ostatni listek i koniec - zmieniam na te z niższą dawką hormonów profesor ginekolog powiedział mi ostatnio, że jeśli planuję dzieci to Microgynon to nie jest najlepszym rozwiązaniem... coraz więcej powikłań dam 20 zł więcej, ale przynajmniej nie będę się truła wysokohormonalnymi i nie będę się tak martwiła co będzie moim organizmem za jakiś czas pozdrawiam

Gość MICROGYNON NIE JEST
WYSOKODAWKOWY. Ja mieszkam w Anglii, od paru lat biore microgynon i kiedy bylam spytac sie o wasze super niskodawkowe tabletki (Harmonet, Logest) lekarz dal mi do podpisania formularz, ze przyjmuje na siebie odpowiedzialnosc za branie tych tablet (ryzyko zakrzepicyi innych powiklan). I ciekawe na jakie talbety ci zmieni. Moze na Minulet (ktory przeciez jest niskodawkowy i drozszy) ktory ma ta sama ilosc estrogenow. Normalnie jak czytam takie pierdoly co to lekarze w polsce opowiadaja to az sie dziwie. Nie iwem czy oni sa tacy niedouczeni czy rzeczywisci az tak duze maja profity z przepisywania tablet, ktorych nikt na calym swiecie na stosuje (bo szkodza bardziej od poczciwego microgynonu)

Gość mam problem...
moze ktos mial podobne skudki uboczne ktore potem minely...???

Gość do tej z Anglii
dla twojej wiadomości: Microgynon i Minulet akurat mają wyższe dwaki - pigułki o zawartości 30 mcg etinylestradiolu natomiast Logest, Harmonet, Novynette, Mercilon zawierają 20 mcg etinylestradiolu

Gość krysztalek
nie martw sie, ja bylam w podobnej sytuacji.Przez pierwsze opakowanie non-stop miałam plamienia (skonczył sie okres, ale dalej cały czas brunatna wydzielina), masakra, tez myslałam ze cos jest nie tak... na dodatek w czasie stosunku zaczełam krwawic no i panika .. zajrzałam do ulotki i przeczytałam ze to normalne. Lekarz powiedział ze wszystko sie unormuje. No i miał racje bo po kolejnym okresie (a raczej krwawieniu) plamienia ustały całkowicie :=) jestem zadowolona z tabletek :=) dodam jeszcze ze na pocztaku miałam inne skutki uboczne ( mdłosci, rozdraznienie i bole brzucha).Ale wszystko jest ok :=) pozdrawiam serdecznie :=)

Gość pomocy...
dzieki-krysztalek:) uspokojlas mnie a moze ktos z was ma albo mial bodobnie albo gorzej?? no wkoncu nie wiadomo co mnie jeszcze czeka...:(

Gość mam problem...
piszcie piszcie czekam...:)

Gość no napisalysmy Ci
na kazdej ulotce pisze ze cos takiego moze sie zdarzyc. co chcesz wiedziec wiecej?? ;)

Gość czaja 21
No czesc! ja tez bralam te tabletki co Ty i to okolo 5 miesiecy,ale niestety nie sluzyly mi.Mialam mdlosci,bylam senna i tez w czasie pierwszego opakowania plamilam ale zaczynajac drugie opakowanie plamienie zniklo-ponoc jest to plamienie normalne i mozna plamic do 3 opakowania.Teraz po 5 miesiacach zmienilam tabletki anty na Diane 35 i czuje sie dobrze no i utrzymuje wage bo po tamtych tabletkach tylam i puchlam.Glowka do gory:) pozdrawiam!!