Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odstawiajaca

która z was odstawila microgynon21?

Polecane posty

Gość odstawiajaca

Chcę zrezygnować z przyjmowania tych tabletek i nie zamierzam przestawiać się na inne (czeka mnie kilkumiesięczne rozstanie z ukochanym). Poza tym w ciągu ostatnich 2 miesięcy zaczely mnie boleć piersi a miesiączki zrobily się bardziej bolesne. Bralam micro od 10mcy. Chcialabym wiedziec jak dlugo czekalyscie na miesiączkę po odstawieniu i czy mialyście jakieś inne dolegliwości? Poza tym chcialabym po prostu skończyć bieżące opakowanie i nie zaczynać nowego. Czy mogę tak zrobić czy konieczna jest wizyta u lekarza? Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc

Gość dooooo
góry

Gość aga 86
a masz moze do sprzedania tabletki albo do odstąpienia recepte?

Gość chcąca niemożliwego
ja też sie piszę na rcepte :) jakby co :)

Gość Odstawilam
microgynon po pół roku brania,bo wszytkie objawy ciazy jakie na mnie spadły,były troche meczace:)okropne skutki uboczne,jak dla mnie.Okres pojawil sie dokladnie w tym samym dniu,w ktorym by przypadł podczas brania tablet.Nie wiem,jak bedzie z nastepnymi,mam nadzieje,ze bez jakis dlugich przerw.Ja odstawilam je sama,bez konsultacji z lekarzem.Skonczylam opakowanie i wsio:)Pozdrawiam

Gość PECHOWIEC X
Po trzyletnim przyjmowaniu microgynonu i po odstawieniu go z poczatku wszystko było ok, miesiączki w miarę regularne potem co 6 tygodni. Niestety po pół roku bez tabletek wypadło mi baaaaaaaaaaaaaardzo dużo włosów, cera zaczęła się szybko starzeć a po roku powrócił trądzik-ze zdwojoną siłą. Natomiast wróciło libido i zniknęła ociężałość, która towarzyszyła tabletkom.

Gość eve80
Odstawiłam microgynon 2 miesiące temu...pierwszy okres był regularny (bo działały jeszze hormony)...drugi spóżnił się 14 dni....panikowałam, robiłam testy ciążowe...Nie czuję znaczoącej różnicy po odstawiniu, może tylko jedną bardzo znaczącą - lepiej sie czuję psychicznie.... Ostatnio przed okresem nie miałam typowych bóli przedmiesiączkowych...hormony szaleją w moim ciele i to czuję...ale warto było odstawic tabletki... teraz nawet nie myślę żeby zaczynać na nowo zażywanie tabletek (jakichkolwiek)

Gość aga 86
ja tez myslałam o odstawieniu tabletek gdyż boje sie o to co moze mnie czekac w przyszłości. Takze mój chłopak był za tym abym przerwała tabl. Ale teraz nie wiem juz sama co robić. Czy przerwać sobie je sama. Boje sie skutków: znów powrócą mi nieregularne okresy? Z cerą nigdy nie miałąm problemów a jesli one sie teraz pojawią. Nie wiem co robić nei mam odwagi aby przestac mam jeszcze 2 opakowania table do tego czasu musze sie zdecydowac czy skonczyc czy dalej kontynuowac? Wiem ze takie branie kiedys odbije sie na moim zdrowiu? Ale jaka inna metoda antykoncepcji bedzie tez tania i tak skuteczna jak tabletki którym zaufałąm prosze pomożcie podajcie mi wiecej plusów i minosów tabl?

Gość kiara
Odstawiłam pod koniec września, przez pierwsze 3 miesiące okres był bardzo regularny. Niestety potem nie pojawił się w ogóle:/ Kolejny dostałam dopiero w kwietniu, wreszcie :) >> do PECHOWIEC X! też mam problem z wypadaniem włosów:( jestem załamana:/ Brałaś jakieś leki?? CO pomogło??

Gość na mnie microgynon
dobrze wplywal ale mialam po nim zyły rozszerzone. zmienilam na inne z tego powodu. Po odstawieniu okres dostalam rowno 28 dni od poprzedniego. Wtedy zaczelam brac inne.

Gość PECHOWIEC X
do kiara Dermatolog powiedział mi, że po odstawieniu tabletek tak ma być bo podczas brania włos ma przedłużoną żywotność a po odstawieniu te włosy, które normalnie powinny wypaść wczesniej wypadają od razu z tymi, które mają wypaść w trybie normalnym. Nietstety to chyba nie do końca jest prawda bo minęły już 2 lata od ostawienia a one robią się coraz rzadsze. Przepisał mi wtedy taki specyfik do wcierania zawierający hormon estrogen, stymulujący cebulki włosowe (ALPICORT E) i tabletki ze skrzypu polnego. Alpicort pomaga ale jest drogi i nie można przecież całymi latami go wcierać bo to też uzależnia włosy od hormonów. Teraz żeby nie wyłysieć do końca lekarze dają mi dwa wyjścia: albo znowu brać tabletki albo zajść w ciążę. Paranoja!

Gość kiara
>> Pechowiec X, to mnie teaz wystraszyłaś:/ Wczoraj byłam u internisty, dostałam skierowanie na badania krwi i tarczycy. Zamierzam także wybrać się do dermatologa. Myślałam, że dostanę jakieś leki i wszystko wróci do normy, a Ty mówisz, że u Ciebie już 2 lata... koszmar.. i co to za ultimatum - ciąża albo tabletki?! Co prawda, przymierzam się znowu do pigułek anty (Harmonet?Mercilon? jeszcze nie wiem do końca) ale przecież nie będę ich brać niewiadomo ile czasu i co wtedy? wyłysieję zupełnie?!:// Póki co, biorę od 3 tygodni zestaw witamin, włosów wypada trochę mniej, ale nadal nie jest dobrze. Strasznie mi szkoda, bo mam długie do pasa:/ a teraz garściami wychodzą:( PS. Ile kosztuje ten Alpicort E? jest na receptę?

Gość PECHOWIEC X
kiara, Alpicort E jest na receptę (są dwa rodzaje: Alpicort zwykły i Alpicort E). Alpicort E kosztuje w granicach 80-90 zł. Bądź dobrej myśli. Może u ciebie będą lepsze rezultaty. Ja też robiłam te badania, o których mówisz ale wyszły ok, niestety mam problemy z jajeczkowaniem, tydzień temu miałam operacje na torbiel na jajniku więc może to było powodem ciągłego wypadania włosów zwłaszcza, że po operacji zauważyłam, że robią sie coraz mocniejsze. Ale za wcześnie jeszcze żeby to sprawdzić.

Gość aga 86
dziewczyny co ja mam robić pomorzcie! Kara co robiłas jak tak długo nie miałas okresu byląs u lakarza? nie bałaś sie o ciąże? jakich dziewczyny teraz środków anty używacie?

Gość jedna taka
Skończyłam brać w lipcu zeszłego roku. przez kilka miesięcy cykle były bardzo regularne- z dokładnością co do dnia ja przy braniu tabletek. Potem się trochę rozregulował, ale nie jest źle. Pechowiec==> bardzo Ci dziękuję za tę informację o włosach. Nie skojarzyłam tego z przerwą w tabletkach- myślałam, że może farbowanie, stres, ostre słońce i słona woda- w sumie pewnie wszytsko po trochu, ale najbardziej zmiany poziomu hormonów. Minęło 10 miesięcy i nadal tracę włosy, ale już chyba mniej.