Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nala18

JAK TO JEST Z DIANE 35??

Polecane posty

Mam takie pytanie, wiem ze diane 35 jest lekiem anty ale przede wszystkim obnizajacym zawartosc meskich hormonow w organizmie. Przeczytalam wiele niepochlebnych wypowiedzi na temat tego leku. Chcialabym go brac poniewaz mam problem z nadmiernym owlosieniem, mam jednak watpliwosci czy po jego odstawienou wlosy znow beda grube i twarde, czy pozostana takie jak po tym leku. Sama juz nie wiem.Prosze o pomoc

po pierwsze jest to duza dawka hormonow, ktora potrafi po dluzszym czasie skutecznie wykonczyc watrobe, po drugie reakcja po odstawieniu zalezy od kobiety.. ale licz sie z duzym prawdopodobienstwem powrotu wiekszosci problemow...

dzieki!! chyba jednak nie warto sie faszerowac tymi tabletkami, slyszalam duzo niepochlebnych opini na temat diane, chyba nie warto. znacie moze jakies inne leki obnizajace ilosc meskich hormonow??

Gość lalalalalalaalal
Powiem ci ze wiekszosc z tego co slyszals to sranie w banie. Jest wiele tabletek ktore maja wiecej hormonow niz diane i nikt na nie psioczy na nie. Nie ma nic skuteczniejszego w leczeniu zbednego owlosienia niz Diane. Odstaw. Bierz cos innego i chodz owlosiona jak malpa

wiele?? np jakich?? mozesz podac przyklad?? mysle ze nie masz racji ...

po zakończeniu kuracji dianą dostaje się inne tabletki o niższej zawartości hormonów. nie rzuca się tak z dnia na dzień. ja np. po 6 opakowaniach diany dostałam receptę na 6 opakowań mercilonu, który ma połowę tej dawki, którą ma diana. zjadlam tylko jedno opakowanie i więcej nie będę brać (na własną rękę to zrobiłam bo po mercilonie momentalnie przytyłam). to już ze 3 tygodnie bez sztucznych hormonów i jak dotąd nic się nie dzieje. warto spróbować. mnie diana nie zaszkodziła.

Gość lalalalalalaalal
np. Gravistat diane ma tyle samo hormonow co cilest Mi Diane tez nie zaszkodzilo a wrecz pomoglo. Schudlam. dobrze sie czuje na nich, nie mam az tyle wlosow i tradziku, wlosy na glowie (ktorych ma byc jak najwiecej) przestaly wypadac Po za tym diane sa jednymi z najskuteczniejszych tabletek antykoncepcyjnych. Dla mnie same plusy, nie mam zamiaru zmieniac.

Gość -zaniepokojona
CZEŚĆ WAM WSZYSTKIM!MAM PROBLEM który nie pozwala mi spać!;o( Wziełam na razie 2 opakowania Diane-35 .Miały mi służyć leczniczo gdyż miałam nie regularny okres(np nie miałam przez 3 miesiące) PO pierwszym normalnie dostałam miesiączke w 3 dniu przerwy , teraz jest 5 dzień przerwy i nie ma krwawnienia!!!!co prawda czuje ze mnie boli delikatnie tak jak przed każdą miesiączkom ale nie ma ani jednej kropelki krwi!!w sumie to w moim przypadku Raczej(bo nie ma 100%) można wykluczyć ciąże...więć co jest??....i jeszcze jedno...teraz mam takie mysli ze może zapomniałam jakiejść tabletki ...ze poprostu brałam przez 22 dni z jednym dniem przerwy...nie wiem ale się boje.;o((...czy może tak być ze w tym miesiącu poprostu krwawnienia nie będzie??..co ja mam zrobić??..czy rozpocząść następne opakowanie nawet jak nie będe miała okresu?....Ratunku!!

Gość -zaniepokojona
a jeszcze chciałam dodać dlaczeko wykluczam ciąże...a więc jestem jeszcze dziewicą z moim chłopakiem jeszcze nie współżyłam tylko się pieściliśmy ale to trwało chwile i on nie miał wytrysku...a jeszcze chciałam zapytać czy jak bym teraz zrobiła sobie test ciążowy to czy wynik jego byłby wiarygodny??...czy w czasie zażywania tabletek hormonalnych ich działanie nie ma wpływu na test??Prosze poradzcie mi coś bo do jutra osiwieje..;o(

Gość nie panikuj
ja na Diane czasami dostawalam 5 dnia przerwy wieczorem. a kiedys dostalam 6 dnia i zyje

Gość do ziemniaka
Ty diane bralas na nadmierne owlosenie?