Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość nika 76
:) ... fajny dzisiaj dzień na forum częściej pownno tak być Tolanka a co zadecydował chirurg poród naturalny czy cc?

Gość Kituś
Emisia u mnie beta rosła powoli i na początku ginek nic nie widział myślałam, że oszaleję a tu proszę :):):) oznaki miałam od początku piersi mnie bolały okropnie (teraz też nie przestają choć już mniej :) to też moja pierwsza ciąża i wszystko takie niewiadome :) dobrze, że mam mamusię i siostrzyczki które coś zawsze mi podpowiedzą :) a mamusia ma doświadczenie bo rodziła 8 razy!! (choć dawno bo moja najmłodsza siostrzyczka ma 19 lat) ale ja sobie tego nie wyobrażam :):):) i oczywiście Was kochane forumowiczki :) Tolanka myślę cały czas o Tobie wspieram Cię duchowo :) a co do tabelki to chyba musimy dołożyć kolejną część "SZCZĘŚLIWE MAMUSIE - FORUMOWICZKI" bo to grono cały czas się powiększa :):):):) oj.. ale się rozpisałam hi hi:)

Gość Kituś
o zapomniałam się zapytać czy któraś z Was była przeziębiona w ciąży? bo ja złapałam jakiegoś bakcyla boli mnie gardło (czuję taką suchość w gardle i mam lekką chrypkę czasem) i troszkę pokaszluję dzwoniłam do ginka ale powiedział, że na razie domowe sposoby a jakby było gorzej to da mi coś :(

Te chłopy wszystkie jednakowe, mój też tak reaguje i też mu mówie że jeszcze jestem przed, żeby go dodatkowo nie stresować. Nika tak czułam że nam nic z tych testów nie wyjdzie. Czekamy, trudno, do poniedziałku, ale jakoś tak mnie nie zmartwił ten test a zasze miałam doła, a ja czuję w środku że chyba jest szansa na dzidzi. Nawet jakoś czuję że tego przeklętego @ nie dostaniemy !

Gość Emisia 83
Kituś fajnie,że masz wsparcie w mamie.Ja wczoraj powiedziałam swojej ze jestem w ciąży i nie było ochów ani achów tylko chłodne "to gratuluje" i taki uścisk jak przytula się kolegę z pracy na urodziny.Mama zawsze była trudna w okazywaniu uczuć ale szczerze zawiodła mnie jej reakcja.Nie zapytała, który to tydzień i jakieś szczegóły, prawie żadnych pytań nie było.Smutno mi jest. Dodatkowo jakieś pół godziny temu zauważyłam u siebie taki biało różowy śluz i martwię się,ze coś nie tak.Czy któraś z zafasolkowanych dziewczyn miała taki ok 4 tygodnia? A hjeśli chodzi o przeziębienie to mój początek ciąży to choroba i brałam 2 razy polopirynę s i mnóstwo wapna i rutinoskorbinu ale nie wiedziałam,że jestem w ciąży i miałam już objawy przedmiesiączkowe więc brałam lek:(

Gość nika 76
taki podbarwiony śluz występuje w terminie @,a wygląda,że mniejwięcej teraz powinnaś dostać,więć się nie stresuj :)

Emisia, ja przy pierwszej ciąży też nie wiedziałam że jestem, miałam chorą nerkę i dostałam bardzi silny antybiotyk!!! Brałam oczywiście bo nie spodziewałąm się ciąży i nic mi nie było. A Twoje leki nie są jeszcze takie bardzo ciężkie. A co do rodzinki to mnie też nie wspierali na początku, twierdzili że jestem za młoda i mam szkołe jeszcze. A ja miałam 24 lata, męża i mieszkaliśmy już osobno więc też miałam do nich żal, a szkołe skończyłam i to mgr i dziecko mi w tym nie przeszkodziło, a nawet pomogło bo mnie ulgowo traktowali :-) Oczywiście szybko się zmienili, a jak Ola się urodziła bo wszyscy się zakochali w niej i tak jest do dziś. Urodziłam po 23.00 a pod oknami szpitala czekało 11 osób z mojej najbliższej rodziny i przyjacólka z mężęm, bo ze szpitala ich już wygonili. To chyba coś znaczyło. Jestem pewna że i u Ciebie się zmienią, w końcu dziecko obraca życie o 360 stopni :-) Ale się rozpisałam he he!

Gość nika 76
moje drogie dokupiłam sobie test i zrobiłam pół godziny temu i jest bladziocha nie wiem czy sobie ją wmówiłam jak radziła agata,ale wzięłam test z16 fakt że tyle czasu minęło a tam różowa bladziocha,więc jak jutro wstanę zrobię sobie kolejny,a może waritaka jestem :)

Gość Emisia 83
Dzięki Magda za wsparcie.Ja mam 27 lat i męża od 2 wiadomo było,ze niedługo będziemy mieć dzidzię.Mam nadzieje,że mama jak zobaczy ciążę to bardziej się zaangażuje.Na szczęscie mój mężuś jest kochany i się cieszy a jego rodzice oszaleją z radości bo to będzie pierwsze małe dziecko w ich rodzinie.Czekam żeby powiedzieć im na 65 urodziny teściowej,które będą za 2 tygodnie. Ah właśnie odebrałam przez neta drugi wynik HGS.W poniedziałek wynik był 1156 a dziś wieczorem 2411 czyli w 48h wzrósł 2 krotnie.Chyba trochę odetchnęłam chociaż według tabelki z laboratorium nadal jest niski.Jak myślicie wszystko będzie ok?

Gość Emisia 83
Nika nie nakręcaj się poczekaj jeszcze troszeczkę.Szalona dziewczyna:)

Gość nika 76
Emisia moja mama też bez żadnych fajerwerków przyjęła wiadomość o mojej ciąży,ale za to jaka teraz jest głupia za swoim wnusiem :) ,więc wolę jej entuzjazm teraz niż gdyby było na odwrót,za to teściowa zagłaskałaby mnie na śmierć :) a betka przepiękna więc przestań się zamartwiać :)

Gość nika 76
wiecie cieszę się,że moze się udało,ale już zaczynam się bać co dalej i przypomina mi się wszystko ech :(

Gość Kituś
Emisia moja mamcia ma już 12 wnucząt ucieszyła się bardzo bo to moje pierwsze i dość długo czekaliśmy na tą wiadomość :) mężusia mam kocanego i też bardzo bardzo mnie wspiera i jego babcia także ale teściowie jakoś tak nie za bardzo może jak dzidziuś się urodzi to jakoś inaczej spojrzą bo mają tylko wnuczkę i mieszka za granicą Wiem że to przykre kiedy mama cię nie wspiera ale może się to zmieni ludziom czasem tak trudno okazywać uczucia wiem bo teściowie co do swoich dzieci tacy są (a dokładniej faworyzują jedno to jest niesprawiedliwe ale cóż..) my jesteśmy z Tobą trzymaj się cieplutko Nika ja też dwa razy miałam jasną drugą krechę (robiłam 2 dni z rzędu) i nie mogłam uwierzyć :) mam nadzieję że ci się uda :)

Gość Mila1801
Nika trzymam kciuki,zeby Ci sie udało:) Moze masz jeszcze mały poziom stezenia hormonu ciazowego i dlatego kreseczka jest słabiutka. Z kazdym dniem bedzie na pewno lepiej:) U mnie jak na razie okresu ani widu ani słychu. Dzis 30dc i co chwile latam do łazienki, bo mam wrazenie,ze wstreciucha sie pojawiła,a to tylko taki wodnoisty, mleczny śluz. Brzuch tez jakby mnie juz przestał bolec jak na okres....hmmm...troche zgłupiałam...mam nadzieje,ze dotrwam jakos do weekendu i wtedy zrobie test - nie wiem czy jest sens robic wczesniej skoro zdarzyło mi sie dostac okres nawet w 32dc.

Kurcze Nika ale Ci zazdroszczę!!! A może iść też i zrobić test? Mam jeszcze jakieś w szufladzie? W końcu jesteśmy w tym samym dniu cyklu, ale różne organizmy ...

Nie, nie ide. Poczekam do poniedziałku. Nie chce znów się rozczarować. A Ty zrób jutro test i porównasz wynik. Jutro już czwartek to do poniedziałku jakoś zleci. Trzymam kciuki, tylko naipsz jak zrobisz. Do jutra!!!

Nika, mnie się jednak wydaję że u Ciebie to początek ciąży i dlatego blada wyszła.Teraz codzień powinna być grubsza ta druga krecha :-) Jeszcze raz "trzymam mocno kciuki" daj znać jutro. Pa Pa

Gość Mila1801
1) nika76..............19.........28.09...........34...... .....śląskie 2) agulek79............23.........27.07...........31...... .....śląskie 3) truskaweczka83.....7.......05.10..........27...........wielk opolskie 4) Mila1801 .......... 17........21.10...........25...........mazowieckie 5) Magda130405......4.........28.09............29...........śl ąsk CIĘŻARÓWECZKI Login.......tydzień ciąży.....termin porodu....płeć......województwo 1) ewa0505....31tc........16.12.2010........chłopak......podla skie 2) Madzia 27100..15t.....11.04.2011...........?............mazowiecki e 3) Marta C .........4tc......04.2011..............?.............mazowie ckie 4) idi1313..........38tc+3...10.10.2010.....dziewczynka....śl skie. 5) Tolanka..........38+1tc .....1.11.2010.........chłopiec........kuj - pom 6) asia 1983..........34tc .....3.12.2010.........chłopiec.....zach - pom 7) groszek1976........17tc.....05.04-20011 ....?.............łódzkie 8) gosiaczek90.....24tc....10.02.2011......dziewczynka...mazowi eckie 9) Dzastina222..... 6+5tc...19.06.2011.....?????..... dolnyśląsk 10) Kituś.............10tc......05.2011.....?.......podkarpacki e 11) agata@............... 7tc.........1.06.2011......?????......pomorskie No i wredziocha @ sie rano pojawiła:(( Strasznie mi smutno i źle...

Nie martw się Mila, mnie nad ranem bolał brzuch, tak jak na okres, chociaż dostać @ mam dopiero w poniedziałek ale ciągle o tym myśle i może mi wypaść nawet wcześniej. Bedziemy działać za parę dni od nowa, wiem że już mogło być tak pięknie ale co zrobić, jeszcze chyba nie pisana ta radość. A Nika miała robić rano test. Napisz co Ci wyszło? Jestem pewna że ta druga krecha już bardziej widoczna!!! Trzymam kciuki :-)

Gość agata@
Nika odezwij się!jak przeczytałam ze pojawiła się druga bladziocha to aż sama sie lepiej poczułam;) szybko pisz! Mila przykro mi, ale głowa do góry;) zobaczysz że w końcu jak przestaniesz tak o tym myśleć to @ nie przyjdzie;)

Gość nika 76
witam dopiero wstałam :) na dzisiejszym żadnej bladziochy nie ma,a na tym wczorajszym dalej druga kreseczka jest,teraz to sobie już poczekam :) Mila głowa do góry w końcu się uda :) czego Ci życzę Madzia mnie też brzuch pobolewa i pachwiny

Nika, musimy czekać do poniedziałku, nic nie zrobimy. Mnie cały czas ten brzuch boli, tak jak na okres tylko troszkę słabiej. Jestem pewna że dostane @ bo znam ten ból, nawet myślę że dostanę troche wcześniej @ niż w poniedziałek :-(

Gość agata@
Nika a ten drugi test jakiej firmy robiłas? bo ja zrobilam pierwszy i byla kreska, tez bladziocha, zrobilam drugi i juz nie bylo, bo prostu test byl do d*** za przeproszeniem;)

Gość nika 76
dziwne to wszystko,ja teraz to budzę się w nocu,żeby iśc do ubikacji co mi się nigdy nie zdażało prawie nigdy nie mam dojścia do komp wieczorem :( i dlatego do południa piszę,mąż nie lubi jak wchodzę na forum,w ubiegłym roku,tylko siedziałam pisałam i wertowałąm internet,bał się chyba,że zwariuję :) ale z kimś kto miał podobne problemy łatwiej się rozmawia,niż z kimś kto tego nie przeżył

Gość nika 76
ten drugi to QuiXXTest może mniej czuły??? Madzia tylko masz mi się nie smucić co ma być to będzie,ale zawsze jest "jutro" :)

Gość agata@
Nika on musiał byc mniej czuły. najlepiej kup bobotest, on jest jednym z najlepszych! Magda trzymam kciuki;)

Gość nika 76
Madzia ja syna urodziłam tydzień przed swoimi 30-tymi urodzinami,2 lata starań żeby zajść,jak miałam laparoskopię to bałam sie,że jak mnie lekarz otworzy i zobaczy co jest w środku,to po przebudzeniu mi powie nie ma szans synuś w lutym 5 lat skończy,a rodzeństwa brak,ale dopóki nie mam menopauzy :) to jest nadzieja

Ja robiłam właśnie bobotest, takie żółte opakowanie, ale wyszła jedna kreska. Czarować musiałby umieć ten test żeby ciąża mi wyszła hi hi :-)