Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość nika 76
:) Madzia,a ile ma Twoja córcia,pewnie już pisałaś,ale wertowanie tylu stron uuu....ja kiedyś kupiłam taki test Acon miał chyba czułość 10,ale nigdzie nie umiem go dostać

Moja Ola w kwietniu tego roku skończyłą 5 lat. W sumie drugiego dziecka nie planowaliśmy jakoś nigdy. Tak nas pół roku temu naszło żeby powiększyć rodzinkę, odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i działamy.

Gość nika 76
sama po sobie wiem,ze najlepiej sobie odpuścić i wtedy są efekty :) muszę uciekac mam dużo do załatwienia miłego dnia buziaczki :)

Gość Mila1801
No Wy dziewczynki to przynajmniej macie juz swoje maleństwa, a ja tyle czasu staram sie i nic.....:(

U mnie lekarz stwierdził że jednak naturalnie będziemy próbować rodzić.... co do testów to jest na nich napisane jaką mają czułość bobo test strumieniowy (takie niebieskie opakowanie) ma 10mlU/ml to jeden z najczulszych większość ma 25 mlU/ml więc są mało czułe dlatego można je robić dopiero w dniu spodziewanej @ a najlepiej zrobić betę bo ona jest czulsza niż te wszystkie sikacze razem wzięte :) Co do kreski mi na początku też bardzo blada wyszła widoczna w świetle dziennym a wraz z przyrostem bety i kreseczka mocniejsza była, na drugi dzień kreska nie musi być dużo mocniejsza bo pamiętacie że przyrost większy jest dopiero co 48h ... Bóle miesiączkowe, kucie jajnika lub jajników bóle piersi - to wcale nie musi wskazywać na @ bo przy ciąży są identyczne! Kituś polecam Ci Aminodral - to są tabletki musujące do picia dla kobiet w ciąży przy uporczywych wymiotach, mi gin zaleciła jest na pudełku napisane że: jest to proszek do sporządzenia płynu nawadniającego w celu: - przywrócenia równowagi wodno- elektrolitowej i aminokwasowej - zmniejszenia ryzyka odwodnienia spowodowanego wymiotami - modyfikowania stanu kwasicy ketonowej Do postępowania dietetycznego w celu uzupełnienia witamin, składników mineralnych, elektrolitów i aminokwasów podczas występowania wymiotów. Mogą go również używać dzieci pow 3 roku życia. Co do przeziębień ja też często byłam przeziębiona w ciąży z domowych sposobów to najlepsze jest: mleko z masłem miodem i czosnkiem przechodzi jak ręką odjął, jak to nie pomagało to można brać bioparox - jest i do nosa i do gardła ( ma wymienne końcówki) - jest bezpieczny w ciąży bo nie wchłania się do krwioobiegu ale chyba jest na receptę... kilka tyg temu miałąm zapalenie płuc i brałam antybiotyk - duomox ale u mnie to już końcówka ciąży, więc już wszystko rozwinięte jest u dziecka, we wcześniejszych trymestrach jest przeciwwskazany.... Magda130405 bobotest ten żółty ma czułość dopiero 25mlU/ml więc jest mało czuły najlepiej w dniu @ sprawdź test bardziej czuły - może być bobo ale ten niebieski strumieniowy. Jeszcze nic straconego! Mila1801 a może spróbuj z jakimś lekiem mi pomógł pregnyl...

Dziewczyny trzymam za Was kciuki !!! Oby jednak w poniedziałek były 2 wypasione grubaśne krechy!!! :)

Gość Dzastina222
Dziewczyny powiem wam że ja robiłam Bobo-test ten żółty i po chwili mi dopiero wyszła druga krecha... najbardziej czółym testem jest bobo test strumieniowy ten niebieski. A i od 26 dc zaczęłam wstawać na siku w nocy.. więc może to dobry znak:):):):) 3mam za was kciuki staraczki...informujcie nas na bierząco co i jak:) Mila biedulko... następnym razem się uda:) uszy do góry:)

Gość Emisia 83
hey dziewczyny miłego dzionka życzę wszystkim:) Ja jak pisałam wcześniej też byłam pewna,że @ przyjdzie identyczne objawy dlatego nie martwcie się bo wszystko się może zdarzyć. trzymam mocno kciuki ab były 2 kreseczki.Jestem szczerze rozentuzjazmowana co na teście wam wyjdzie.

Gość nika 76
kupiłam sobie test o czułości 10 i jest kreska bez żadnego wpatrywania i szukania :)...dziękuję za kciuki,ale to dopiero początek i najgorszy okres przede mną więc poproszę o więcej kciuków :)

Gość nika 76
Madzia trzymam mocno kciuki,żeby @nie przyszła i za wszystkie staraczki :)

Gość nika 76
Mila a robiłaś jakieś badania,co lekarz mówi??? smutno mi się zrobiło po Twojej wypowiedzi

Gość Madziolek87
Cześć Kobitki!mam pytanko,mam nadzieje,ze pomozecie:)dzisiaj ide odebrac wyniki beta hcg i tak sie zastanawiam czy ten wynik bedzie wiarygodny...badanie robilam 13 dni po stosunku,prosze pomozcie bo caly czas sie zastanawiam

nika gratulacje to na pewno ciążą:) w sobote mam 13 i niedziele 14dc wiec bedziemy dzialac bo jak pisalam wczesniej mam ograniczone starania bo widze mojego tylko w ted ni masakra mam nadzieje ze sie uda bo cykle 28-30 wiec jakas szansa jest licze na to:)

Gość agata@
Nika GRATULUJE;) jeszcze bez ekscytacji ale już z wielką wiadomą;) nagle prze to forum przeszła dzidziusiowa burza;)

Dzieczyny, kupiłam dziś test bobo test ten niebieski, strumieniowy, właśnie go zrobiłam, bo mi Nika smaka narobiłą, ale pech chiał że jest tylko jedna kreska i jak bym chciała patrzeć drugiej nie ma!!! dziś mam 24 dc, a cykle mam 28 dniowe. Pewnie nie jestem w ciąży :-( bo może by coś już wyszło. Szkoda

Nika, a Tobie bardzo gratuluję, wiedziałam że Ci się uda, teraz będzie już dobrze. Szkoda tylko że ja nie przejdę z Tobą do dolnej części tabelki :-( Może za miesiąc mi się uda, będę działąć dalej!!!

Gość agata@
Magda!nie panikuj, nie wiadomo ile Twoja ciąża by miała tak naprawde, poczekaj do pierwszego dnia @ i wtedy zrób;) spokojnie, jak nie teraz to w przyszłym miesiącu;) każda kobieta ma inny organizm, nie sugeruj się ty że u Niki juz widać;)

Gość Emisia 83
Nika Gratulacje!!!a Ty Magda nie panikuj ja jak robiłam test 2 dna po @ to ta druga kreska była tak bladziutka,że ledwo ją zobaczyłam więc Ty może też jesteś tylko nie widać bo za wcześnie robisz:)głowa do góry!

Wiem dziewczyny że macie rację, ale człowiek jak się już doczekać nie może to mu odbija :-) Poczekam do poniedziałku, może faktycznie jestem ale jeszcze za wcześnie i nic nie widać. Czekam do poniedziałku nie załamuję się.

Mila, nie martw się jak ja dostanę @ w poniedziałek to będziemy razem czekać kolejny miesiąc, przecież kiedyś zajdziemy :-)

Gość Dzastina222
Nika no to gratki:) trzymam kciuki żeby nie przyszła i pewnie nie przyjdzie... Magda a ty się nie poddawaj!!! 24 dc to za wcześnie w 26 sobie zrób niebieski bobo test z porannego moczu... powinien ( ale nie musi) byś wiarygodny:):):):) 3mam kciukaski:)

Gość truskaweczka83
Hej laseczki:) Nika kochana nie mogę się powstrzymać z gratulacjami oczywiście kciuki będę nadal trzymać aby wszystko było dobrze zresztą musi być:) Jejku ale się cieszę hmm mam nadzieję że tak jak pisałyśmy kiedyś że może razem nam się uda to tak się stanie ja nie wiem jeszcze bo dzisiaj jest 16 dc a cykle mam 30 bądź 32 dniowe więc działamy z moim M:) To tak po kolei schodzimy z tej tabelki górnej najpierw dzastina teraz ty nika po tobie jest agulek ale ona chyba już nas nie odwiedza bo nie aktualizuje tabelki więc może teraz kolej na mnie:) ach pomarzyć dobra rzecz:) Kituś daj czas rodzince na 100 jak mama zobaczy bobska to serduszko jej zmięknie. Mila Magda kobietki trzymam za was kciuki musimy wszystkie na zimę opuścić tą górną tabelkę:) Idi odezwij się jak maleństwo się ma, bardzo jestem ciekawa:) Tolanka a ty kochana na walizkach już siedzisz i niebawem będziesz też tulić dzidziolka napisz jak to będzie już i nie zapominaj o nas jak będziesz mieć maleństwo w domku:) Buźka kobietki ach jakie szczęśliwe to forum się zrobiło:)

Gość Kituś
Nika strasznie się cieszę :):):) nadal trzymam kciuki :) Tolanka dziękuję za porady od wtorku piję duuuużo gorącego mleczka z miodkiem i jakoś tak prawie nie mam mdłości a wczoraj to miałam apetyt :) zjadłam chyba ze 20 pierogów ruskich (tylko zrobiłam bez cebulki bo po niej mam zgagę) :) dziś już się lepiej czuję gardełko mniej boli ale jakoś tak ogólnie jakaś apatyczna jestem może to ta wietrzna pogoda Truskaweczka może masz rację ale ja z teściami jakoś tak mam słabe relacje zresztą mąż też więc jakoś tak strasznie się nie przejmuję wiem, że z mężusiem damy sobie radę i to jest dla mnie najważniejsze :) mam nadzieję, że ci się uda Ja też jestem przykładem, że jak się odpuści to jest niespodzianka i są dwie kreseczki :):) Trzymajcie się kochane może już niedłogo zostanie nam tylko dolna tabelka?? :):)

Nika Gratulacje i trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze:) Magda... za Ciebie też trzymam i nie poddawaj się jeszcze nic nie wiadomo,powiem Ci że i ja przed ta ciążą miałam taki ból brzucha okresowy byłam pewna że nie udało się ale jednak test zrobiłam dzień po terminie a też mam 28 dniowe cykle i prosze była druga blada kreska,także u Ciebie też może sie jeszcze wszystko wydarzyć bądź dobrej myśli:) Mila Ty też masz być dzielna i nie poddawać się w końcu nadejdzie i na Ciebie kochana kolej,także głowa do góry trochę luzu i staraj się dalej w końcu słoneczko zaświeci i dla Ciebie:) emisia 83 witam Cię w naszym gronie bo nie miałam jeszcze okazji i serdecznie gratuluje:)

Gość nika 76
bardzo Wam dziewczyny dziękuję,ale wczoraj się zdołowałam,mam jakieś plamienia niewielkie,ale jednak,od razu mi się słabo zrobiło,a wiecorem nie miałam jak pisać

Gość Dzastina222
Nika to tzw. plamienie implatacyjne czyli fasolka się zagnieżdża. To dobry znak... nie musisz się martwić. Ale jeśli chcesz być spokojna to idz do ginekologa po Duphaston albo Luteinę.. lub zrób sobie betę i obserwój jak rośnie:) A ty kochana stosowałaś mój przepis na fasolkę? Któraś z dziewczyn pytała o Pregnyl... no ja maiłam raz przyjemność dostać ten zastrzyk... Podaję się go przy kuracji z Clostybegytem który bierze się od 1 dc do 5 dc bynajmniej ja tak brałam. I konieczny jest monitoring... ponieważ czasami po Clo pęcherzyk nie pęka tylko przerasta i robi się torbielka.. gdy pęcherzyk osignie odpowiedni rozmiar a nie ma zamiaru pęknąć lekarz przepisuje własnie Pregnyl na pęknięcie... jes to zastrzyk i na dodatek strasznie ciężko go dostać w aptekach... i nie ukrywam że dupsko bardzo boli:):) hi hi hi... ale mi się nie udało i byłam bardzo rozczarowana że mimo to że pękł mi pęcherzyk nie zaszłam. Gdy odstawiłam Clo zaczęły się cyrki z orbielami itd... zresztą samę wiecie. Dopiero 3 miesięczna kuracja z Duphastnem uspokoiła moje szalejące jajniki i i on też wyrególował mi cykle do 28 dni... mój ginekolog powiedział że cykl 28 dniowy jest najlepszy dla zajścia w ciąże.. a np. jak ktoś ma cykle 28-30 dniowe a nagle robi się np. jeden cykl 25 dniowy to wtedy nie ma owulacji bo jest on za krótki... tak mi ginek mówił. ale wiem że są dziewczyny które mają całe zycie cykle 25 dniowe i zachodzą w ciążę.. wiec to zalezy od organizmu... Zanim zaszłam w ciążę z synem miałam cykle 32-36 dniowe i puźniej było moje zdziwnienie że test ciązowy mi puźno wyszedł ...bo owulację miałam w 26 dc... sreio!!! Zawsze człowiek się nastawia że ta owulacja wypada w 14 dc a to nie prawda... teraz miałam owulację 14 dc faktycznie bo sprawdzona przez usg ale.... do zapłodnienia doszło później... tak mi lekarz powiedział:) ale się rozpisałam::) miłego dnia dziołszki:)

Gość nika 76
Dzastina mam kilka tabletek duphastonu 1 już wzięłam,ile razy brać,bo już nie pamiętam... nie użyłam Twojego przepisu tylko 2 dni przed owulacją miałam przytulanko i lżałam dobre pół godziny na betę pójdę w poniedziałek i środę i chyba w poniedziałek pójdę do lekarza chyba że dostanę @

Gość nika 76
jestem tak rozstrojona,że nie umiem się na niczym skupić,brzuch mnie boli,mdli mnie,

Gość Dzastina222
Nika bierz 2x1 ten Duphaston... i się nie stresuj będzie wszystko dobrze. W niedziele zrób sobie test jeszcze raz... jak kreska będzie mocniejsza to znaczy że beta przyrasta:) zrób z porannego moczu i już ten zwykły.. polecam Pretest albo Quica na nich wychodzą ładne grube krechy. A to że brzuch boli to normalny objaw... bedzie cię boleć tak do 32 dc mnie tak bolał i to strasznie. Weź sobie nospę. W twoim organiźnie dzieją się cuda... macica szleję i boli a ból przypomina właśnie ból @. Nie martw się.! Mnie to tak bolał brzuch że aż mi na plecy promieniowało... ale @ nie dostałam. Bedzie dobrze zobaczysz:) tylko musisz tak myśleć!!!