Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hape

BADANIA PRZED WYBOREM PIGUŁKI

Polecane posty

Gość hape

Witam Wszedzie trabia o koniecznosci robienia badan przed wyborem odpowiedniej pigulki antykoncepcyjnej. W rzeczywistosci wiem ze wyglada to zupelnie inaczej - moja pani "doktor" zapytala sie czy mam jakies problemy z cera i przepisalam mi Diane 35.... tak bez niczego :/ Czy ktoras z was trafila kiedys do porzadnego lekarza, ktory skierowal ja na badania i na tej podstawie wybral srodek? Jakie to byly badania? Czy mozna je zrobic samej (i jesli tak to ile mniej wiecej kosztuja) a potem zaniesc wyniki lekarzowi zeby go tak zmusic do pomyslenia o zdrowiu a nie sponsorach?

Gość maniurka
ja też jestem ciekawa...więc podnosze

Gość aga 86
ja bedac u lekarza miełam robioną tylko cyotologie i nic więcej teraz znow mnei ona czeka. oprócz tego lekarz zadaje ci kilka pytan i przepisuje tabletki. Ale to zalezy od lekarza niektórzy dają tez skierowanie na badania

Gość kluskaa
faktycznie, tylko cytologia i pytania.

Gość hanai
o badania hormonalne zazwyczaj trzeba poprosic lekarza, koszt 40 60 zl, zalezy od cennika lekarza. Polecam wykonac badania, nie bedzie pomylki i pomoga ci tam gdzie bys chciala np. cera, biust. Antykoncepcja rowniez pomaga a nie tylko przeciwdziala

Gość lwiczka
Moja pani dokotr "przed" zalecila mi zrobic cytologie,usg piersi oraz zadala troche pytan o moj stan zdrowia.natomiast po 3-4 miesiacach musialam zrobic badania hormonalne, a mniej wiecej po pol roku usg narzadow rodnych. Z tego co wiem, to przy pierwszych opakowaniach nie robi sie wielu badan "przed",a dopiero po kilku miesiacach stosowania nalezy skontrolowac jak organizm reaguje na hormony. pozdrawiam