Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość V.

Dianne 35 a alkohol

Polecane posty

Gość V.

Dziewczyny, jaki wpływ ma alkohol na skuteczność Dianne? Tzn ile można bezpiecznie wypić, żeby się nie martwić? Znacie jeszcze jakieś inne przeciwwskazania, czynniki, które mogą osłabić działanie? Z góry wielkie dzięki za wypowiedzi

Gość aga 86
zaden środek anty nie zapewni ci 100% zabezpieczenie ale jesli bedziesz sie stosowac do zalecen lekarza i tego co jest zawarte w ulotce bedziesz dobrze zabezpieczona. JA biore tabletki juz od roku. Zaufałąm im i poszliśmy z chłopakiem na całkowitą całaść. Nie powinno sie współzyc jesli bierze sie antybiotyki, jesli sie zwymiotuje ( po alkoholu) zapomni tabletki lub się ją spozni. Stosowałam sie do tych zalecan ale niekiedy nei byłąm w stanie sie powstrzymac i mimo tego ze brałam antybiotyki współzyłam. Jeli nei zwymiotujesz po alkoholu to nei obawiaj sie niczego

Gość V.
Wielkie dzięki, ale chodzi o to, że jak wypiję lampkę wina do obiadu, albo piwo z narzeczonym, to boję się, że taka ilość też może mieć wpływ. Dzięki aga 86

Gość aga 86
nie powinno si epić anie palic( powniewaz papierosy zagęszczają krew a tebletki tez takze moze dojść do zatoru). Lekarze przestrzegają przed spożywaniem dużych ilośći alkoholu gdyz wspołżyjesz a pożniej po tym mozesz zwymiotować i co wtedy? Okazuje sie ze tabletka nei bedzie działała. Mozna wziąść jeszcze pod uwage to ze tabletka wchłania sie do 3 godz. takze chociażbys wzymiotowałą po upływie tego czasu to tabletka juz sie wchłonęla i wszystko jest ok. Jesli chodzi o twoje pytanie nie masz powodow sie martwiśc taka ilość nie zaszkodzi? masz jeszcze jakies pytania?

Gość V.
DZięki za odpowiedzi, uspokoiłaś mnie. Jeszcze parę pytań, jeśli Ci nie przeszkadza: 1. Skąd tyle o tym wiesz? 2. Jeśli tabletki biorę o 8.00 rano (zawsze, nigdy nie zapominam), nie palę, alkohol piję sporadycznie i w małych ilościach, nie wymiotuję, jak biorę jakiekolwiek leki, to nie współżyję, to wszystko powinno być OK? 3. Pół roku biorę Dianne, co polecasz jako następne? Z góry dzięki!!!