Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga 86

plusy i minusy?

Polecane posty

Gość aga 86

Wiem ze na tym forum jest duzo topików na temat tabletek ale jesli pytam to nie otrzymuje odpowiedzi wiec postanowiłąm założyć nowy temat. Otóz bardzo duzo kobiet na forum rezygnuje z tabletek. NIe wiem czemu tak sie dzieje. Sama nad tym sie zastanawiam. Chce sie uwolnic od tych hormonów. Ale wiem juz z góry ze nie zaufam innym środkom anty oprócz tabletek gdyz juz wczesniej probowalam. kazdy mowi tylko o minusach ale czy sa jakies plusy ich stosowania? Boje sie co moze mnie czekac w przyszlość?Jak długo moge je bra? prosze napiszcie cos o tych tabl. bo juz teraz całkiem zachodze w głowe

No dla mnie głównym plusem jest to, że uprawiam seks bez stresu i bez niewygodnych gumek czy globulek. Też swego czasu zrezygnowałam ale w końcu wróciłam do nich. Ponadto mam krótsze miesiączki i bezbolaesne. Wiem kiedy wystąpi miesiączka (przedtem miałam nieregularne), mogę sobie wszystko zaplanować. No i cera mi sie poprawiła, chyba właśnie od tabletek.

Gość martaaaaaaaaaaa
Plusy: 1)Jedna z najskuteczniejszych metod zapobiegania ciąży 2)Wygoda stosowania (nie trzeba nic zakładać przed stosunkiem) np prezerwatywy, przyjemność ze stosunku bez "gumy" czy palącej od środka globulki 3)Zmniejszenie obfitości krwawienia i bólu (w moim przypadku zniknął całkowicie) 4)Poprawa wyglądu cery,mniej przetłuszczające się włosy 5)Wyregulowanie cyklu. Miesiączki w równych odstępach nawet po zaprzestaniu stosowania(w moim przypadku) 6)Mała cena np Microgynon 21 około 10zł, Steridil około 3zł 7)Po zaprzestaniu stosowania łatwo zajść w ciążę 8)Leczenie niegroźnych guzów, torbieli 9)Nareszcie 100% satysfakcji z seksu, sama przyjemność No niestety nie każda kobieta może stosować pigułki, zdarza się osłabienie libido, złe samopoczucie itd. Jak dla mnie-same zalety,nie mam absolutnie żadnych skutków ubocznych

Gość aga 86
dzieki wam dziewczyny. musze jeszcze pogadac z chłopakiem co on o tym mysli. ale nie wiem czy odwaze sie je odstawić, ale boje sie co moze byc pozniej jakie pozniej konsekwencje