winter 0 Napisano Maj 16, 2005 lekarz zmienil mi wlasnie tabletki na Regulon, kupilam je dzisiaj w aptece i po obejrzeniu opakowania juz nie wiem co i jak bo jest napisany start czyli tabletka od ktorej mam zaczac przyjmowanie tych pigulek, ale tez sa miejsca podpisane PN WT, ..., N, po co one sa?? Drugie pytanie: nie jest to moja pierwsza zmiana tabletek, niektore mialam przyjmowac normalnie czyli po przerwie 7 dniowej a niektore mialam brac tak jakbym przyjmowala pierwszy raz, jak sie to ma do Regulonu? dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qcyk Napisano Maj 16, 2005 Faktycznie z dniami tygodnia troche namieszali ale zacznij brac od 1 tabletki niezaleznie od tego czy dni tyg sie zgadzaja. I chyba po normalnej 7 dniowej przerwie powinnas zaczac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zamyslona Napisano Maj 16, 2005 z tym opakowaniem to neistety sa jazdy, ja wlasnie biore regulon i zwykle zaczynam po prostu od tej tabletki nad sobota (bo zaczynam w soboet oczywiscie:) ) ale generalnie powinno sie zaznaczac dzien tygodnia (przebijasz ta folie przy odpowiednim dniu) i brac od 1 tabletki wzystkie tabletki sa takie same wiec mozesz w zasadzie jak chcesz brac a co do zaczynania nowego opakowania to zalezy ile homornow mialy poprzednie tabletki, najlepiej spytaj sie ginekologa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winter 0 Napisano Maj 16, 2005 ostatnio bralam diane, ale lekarz uznal ze nie powinno sie diany przyjmowac dlugo wiec mi zmienil wlasnie na regulon. wszystkie tabletki jakie zazywalam wczesniej mialy jakies \"normalne\" oznaczenia, a przy regulonie poprostu zglupialam jak mam je zazywac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zamyslona Napisano Maj 16, 2005 n regulon ma pokrecone... ale ja wlasnie zmieniam na marvelon (to samo tylko inna firma) ten to dopiero ma kopniete.. nie dosc ze w ogole nie ma numeracjii, niczego oprocz strzalek to jeszcze ma 28 tabletek w tym 7 pustych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winter 0 Napisano Maj 16, 2005 wolalabym zeby tabletki mialy opis dni tygodnia a nie jakies wariacje numeracyjne, wszystkie do tej pory tabletki tak mialy, teraz odpakowalam regulon i niespodzianka- numerki a po srodku nazwy dni tygodnia, poprostu wymieklam, niedosc ze opakowanie duze tabletki tez nie naleza do malych to jeszcze numerki. A i nie ma opakowan potrojnych:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasiunia_ 0 Napisano Maj 16, 2005 Najfajniejsze opakowanie ma mój Harmonet :P Ale nie to jest najważniejsze- toz każda bystra dziołszka da sobie radę z opakowaniem :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winter 0 Napisano Maj 16, 2005 wiesz jak sie czlowiek przyzwyczai do prostych oznaczen to pozniej sie gubi, ale masz racje z perspektywy czasu stwierdzam ze poprostu sie nie zastanowilam i narobilam alarmu na forum, hihihi :):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasiunia_ 0 Napisano Maj 16, 2005 Noooooooo- skoro każda pigułka ma taki sam skład a my wiemy jak je przyjmować to żadne opakowanie nam niestraszne :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luna_24 0 Napisano Maj 16, 2005 skoro wcześniej brałaś Diane 35,a teraz Regulon, to weź go po 7-dniowej przerwie. dziwne,ze lekarz ci tego nie powiedział, więc lepiej zawsze zasypuj go pytaniami - ja tak robię, pewnie juz ma mnie dość :) brałam diane i potem regulon z takim właśnie odstępem. ale mi regulon nie służył, miałam bolesność piersi od 8 tabletki do konca opakowania i straszną suchośc pochwy. no, ale każa kobieta inna jest więc tobie może on pasować. pozdrawiam ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winter 0 Napisano Maj 16, 2005 wlasnie czytalam o tym jak niektore z nas znosza regulon i nie wiem co tym myslec, ale coz jak Luna_24 zauwazyla kazda kobieta jest inna, wiec moze nie bedzie tak zle. Na szczescie na dzien dobry przepisal mi recepte z jednym opakowaniem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość drt Napisano Wrzesień 27, 2007 Czyli jak zaczynać? Od tabletki numer 1 czy od tabletki z dniem tygodnia??? Pomocy, niby proste, ale można się pogubić :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach