Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anakondas

PIERWSZE STRZYZENIE DZIECKA

Polecane posty

Gość anakondas

Kiedy obciąc dziecku pierwszy raz włoski i jak to zrobić? Prosze o wasze opinie jak to bylo u was:) Z góry dziękuje

Gość mloda M
anakondas pierwszy raz dziecko powinno sie obciac dopiero jak skonczy roczek co prawda ja jestem dopiero w 5 miesiacu pierwszej ciazy ale u mnie w rodzinie i u wielu moich kolezanek panuje wlasnie taka tradycja byc moze to zabobon ale ja w niego wierze i napewno po raz pierwszy obetne moje dziecko dopiero jak skonczy roczek:) pozdrawiam

no cześć!! moim zdaniem to dziecko obcina się wtedy jest to niezbędne, mój maluszek długo nie miał włosków więc go dopiero obcinałam jak miał prawie 2 latka - i wyglądało to bardzo zabawnie to mi uciekała, więc co złapałam to obciałam, a potem postawiłam go na komodę dałam do rączki zabawkę i wyrównałam to co trzeba było - i wyglądał dobrze - według opini innych oczywiście!!! jak maluch jest większy to najlepiej go posadzić lub postawić w miejscu z którego nie będzie umiał uciec.

Ja mojego synka zmuszona byłam obciąć gdy miał niespełna 5 mc.Najlepiej jesli masz kogos do pomocy .U mnie tata trzymał na rekach a ja bardzo ostroznie przycinałam włoski tam gdzie było to niezbedne .

Gość anakondas
Dzięki dziewczyny Prosze jeszcze o wypowiedzi:)