Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawyktoś

Jak to jest?

Polecane posty

Gość Ciekawyktoś

Czasem się zastanawiam nad taką sprawą: skąd się biora "wpadki"? U nas na osiedlu zaobserwowałem stereotyp: chłopak chodzi z dziewczyną, wielka miłość w Portofino, a po niedługim czasie dziewczyna zaczyna podejrzanie puchnąć...... I to jest jakieś takie nagminne. Tak samo na wsiach, jest to standard. I właśnie sie zastanawiam, jak to jest? Czy ci ludzie w ogóle się nie zabezpieczają, czyli działają, jak zwierzątka, jak się chce to "bach"? Nie wierzę w pęknięte gumy, bo to by oznaczało, że prezerwatywy są w ogóle nieskuteczne. Czy może dziewczyna celowo łapie faceta na dziecko? Tylko tu mam problem. Jak łapie? W jaki sposób? Musiałaby chyba przedziurawić facetowi gumkę a to przecież mało prawdopodobne. Albo musiałaby skłamać, że bierze pigułki, co jest również niewiarygodne, zważywszy, że wpadki zdarzają się po niedługim czasie znajomości...Czy może mówią o dniach niepłodnych??? Może ktoś mi wytłumaczy, jak to jest? Wiem, najprościej byłoby podejśc i spytać;)

Gość bla bla bla aka xyz
e tam, przemujesz sie... ja uwazam, ze to urocze, ludzie dbaja o podtrzymanie gatunku i stawiaja te powinnosc znacznie wyzej niz sama przyjemnosc :]

Gość przyszła mamusia
hehe no właśnie jak to się dzieje-sama nie wiem! bo ja sie staram z mężem o dziecko-nie stosujemy żadnych zabezpieczeń i lipa!!Skad biorą się te wpadki-mam kilka hipotez: 1) od niechcenia a wręcz wrogiego nastawiania do ciąży - na zasadzie przekory 2) od stosowania zabezpieczeń 3) albo od tego, że ktos kto wpada musi mieć zajebistego pecha(w myśl punktu pierwszego) albo też jest zajebistym szczęściarzem-punkt widzenia zależy od punktu-w tym przypadku-chcenia.

Gość jakoś tak się dzieje
tak jak właśnie piszesz; podejrzewam, że cześć z tych osób to prawdziwe uczucie (choć i tak wątpię czy często bardzo młodych ludzi chcę mieć dziecko w tak młodym wieku decydują się na jego posiadanie?) a większa część to właśnie pewnie wpadki; myślę, że biorą się one z tego, że wiele dziewczyn (wiem to na przykładzie niektórych moich koleżanek) uważają, że skoro ona dopiero traci dziewictwo to za pierwszym razem zajście w ciąże jest niemożliwe więc ... po co się zabezpieczać? inne takie "wpadki" to pewnie przypływ spontanicznych emocji, w których akurat zabrakło miejsca na to aby chwilę pomyśleć; łapanie faceta na dziecko? myślę, że też się zdarza (tylko nie wiem czy czasami w bardzo młodym wieku można być tak zdesperowanym aby po głowie chodziła tylko myśl "muszę mieć z nim dziecko, właśnie z nim); hmmm...