Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sue

poród, a wada wzroku

Polecane posty

Gość Sue

Dziewczyny jak to jest z naturalnym podrodem przy duzej wadzie wzroku?mam prawie -6, bede mogla rodzic normalnie, czy czeka mnie cesarka? Pozdrawiam:)

Gość pigi
czeka cie cesaarka skontsatkuj siię z okulista ale znam kilka przypadków fgdzie cesarka przy wadziw wzroku była konieczna

ojj dziewczyny to mnie zmartwiłyście. ja mam -4 na oboje oczu. czy mnie też czeka cesarka????

Gość Sue
No ja wlasnie ne wiem jak to jest. Jedni lekarze mowia, ze dziewczymy z wada -10 rodziły w sposob naturalny i potem bylo ok, a niektóre juz przy -3 muisaly miec cesarke:( NIe mam pojecia od czego to zalezy.

Gość bhuuuu
z tego co mi się zdaje to cc zalezy chyba nie od samej wady ale głownie od stanu siatkówki. Okulista po zbadaniu dna oka stwierdza jej stan i jesli jest cos nie tak to robią cc bo jest ryzyko jej odklejenia podczas parcia.

Gość Basiula
A nie wiecie jak jest z plusami. Wybieram się niedługo do okulisty bo mam +6.

Gość bezik
a ja mam wadę -6,0 i urodziłam siłami natury dwie córeczki. Myślałam że też czeka mnie cesarka ale na szczęście się udało urodzić bez żadnych komplikacji

Ja miałam cesarkę przy wadzie -7,25 i -8,12. Mój gin stwierdził ,ze nie ma co ryzykowac, chociaz niektóre panie rodzą naturalnie. Ja wolałam jednak nie próbować. Podobno wada od -6 kwalifikuje sie do cesarki. Ale myśle, ze wiele szpiatli stosuje tutaj \"własne\" reguły.

Gość a do kogo
nalezy decyzja i kogo sie pytac? ginekologa czy okulisty?

Gość mukaka
O tym, jaka drogą odbędzie się poród nie decyduje sama wada wzroku, ale stan siatkówki przy tej wadzie. Tylko okulista może to stwierdzić i zadecydować o cesarce. Siatków ka może być słaba przy -4 albo w porządku nawet przy -8. Nie ma reguły...

Gość fffffffffffffffff
Sue i inne niepewne. Zróbcie dodatkowe badania w kierunku jaskry. Takie dokładne, nie bylejakie. Stan siatkówki, całej a nie tylko samego dna oka. Nie żartuję sobie. Lekarze często bagatelizują stan wzroku u kobiet w ciąży.