Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carollla

pomozcie kobiety!-szyjka macicy a poczatek ciazy?.jaka ona jest???

Polecane posty

Gość carollla

Prosze pomozcie kobiety!!!! jak zachowuje sie szyjka macicy w pierwszych tygodniach ciazy?? jest ona zamknieta od razu czy jest lekko otwarta ? miekka? twarda??wysoko czy nisko??? pomozcie?!!!

Gość ewiska
podobno to szyjka macicy jest wtedy rozpulchniona,ale ja sama tego nie zauwazyłam,dopiero lekarz mi powiedział

Gość i jeszcze
jakby przekrwiona

Gość madziaaaaa
jezeli wczesniej sobie sprawdzałas- no napewno zauwazylas lekkie zmainy.A mianowicie jest ona tak jak piszesz bardziej otwarta,jest nizej. powinna byc twarda- bardzo wzzne- bo jak wiesz macica potrzymuje płód. moja sie lekko na bok odchyliła.Najlepiej jak pojdziesz do ginekologa.pozdrawiam.

Gość carollla
dziekuje kobietki!!

Gość 3r2jkl
Przepraszam, ale jak wy oglądacie sobie macice? To chyba jest głęboko.... hmmm

Gość macicaaa
nie no co ty, nie jst gleboko. jak wsadzisz sobie glebiej palca, to jesli wyczujesz taki lejekz otworem na koncu to wiedz ze to ta macica:)

Gość Rany julek...
...nie macica tylko szyjka macicy jeśli już i nie każdy ma takie długie paluchy i chęć żeby je tak głęgboko wpychać. Poza tym czy z szyjką macicy jest wszystko OK to stwierdzić może raczej tylko ginekolog i to przeważnie decydujące jest badanie USG przezpochwowe - wtedy można dokładnie ocenić długość szyjki i czy jest szczelnie zamknięta.