Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Merynoska

JĘCZMIEŃ po okiem!!Co robić?

Polecane posty

To ja wam napisze tak: Trzy dni przed weselem znajomych oka zaczeło mnie bolec i swedziec(było troche zapuchniete) Mama powiedziała ze bede miała jeczmien i ze na sobote całe oko bede miała zapuchniete i zropiałe.Gdy tylko wrociłam do domu potarłam oko obraczka mojego Taty i mama zawiazała mi nitke na palcu.A jeczmienia nie było i w sobote wygladałam wspaniale.Nie było śladu po jeczmieniu!:):):):) Mi pomogło!!!

Gość blackmaiden
jęczmien to sprawa równiez wewnętrzna organizmu, samo smarowanie jest potrzebne, ale zeby oczyscic organizm z toksyn i zapobiegac nawrotom jęczmienia i w ogóle zeby to czym się smarujemy szybciej i skuteczniej działało mozna pic taką mieszankę ziołową: ziele fiołka 3-barwnego, ziele dziurawca, kącze perzu, owoc kolędry siewnej, lisc pokrzywy to wszystko wymieszac w mniej wiecej równych proporcjach i pic kilka razy dziennie ja mam własnie nawrót jęczmienia - juz zniknął i po kilku dniach od nowa to samo wiec zaczynam pic te ziolka, wyczytalam to w "medycynie naturalnej"

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość biloszka
Ludzie jęczmień nie robi się z wirusów, tylko z gronkowca bytującego na skórze...gdy jesteśmy osłabieni, lub gdy mocno nas zawieje one wnikają wgłąb powłok ciała powodując stan zapalny.

Gość Buru
Dużo osób pisze, że należy potrzeć złotą obrączką albo czymś podobnym, ale dla prawdziwego efektu trzeba trzeć sztabką złota. LOL

Gość Mądrala123456
Uwaga. Sikanie, Obrączki i plucie to głupoty które pomagają jedynie waszej psychice uwierzyć, że jest lepiej. Jęczmień który wynika z zakażenia gronkowcem można smarować specjalnymi maściami lub przyspieszyć jego gojenie poprzez rozgrzanie go. Można użyć oczywiście do rozgrzania obrączki, kapcia wyjętego z piekarnika lub ciepłych siuśków. Ja polecam ciepłą wodę na waciku. Pozdrawiam

Gość artu
proponuje maść zovirax tylko uwaga !! nie dawać go do oka tylko w miejsce w którym powstaje jęczmień maść jest dość droga ale zapewniam że pomoże.

Gość Alergia.
Posłuchajcie ja chorowałam na zatoki rok temu..Myslałam ze to od tego...Może to jakieś alergiczne.??Ale nie przyjrzałam sie i to był jęczmień.! Pocierałam złotem i zawiązałam na palcu nitkę i nic...:( Rumianek też nie skutkuje..Nawet byłam po maść Neomecinum (Neomecyna) i nic.. Może ktoś jeszcze zna jakieś sposoby.??

Rany, co za ludzie, tutaj nie chodzi o złoto, tylko o trzymanie oka z jęczmieniem w cieple. Pocieranie oka złotem daje taki skutek, że wytwarza się ciepło, równie dobrze może to być rumianek. Ja przykładałam (wg rady okulistki, która wyjaśniła mi ten efekt) zaparzoną torebkę herbaty i po 2 dniach jęczmień znikł. Tyle tylko, że trzymać oko w tym cieple trzeba jak najwięcej (ja chodziłam cały dzień z workami na oku, zmieniając je tylko kiedy stygły). Proste.

Ja zawsze używam maści ze świetlika ok. 7 zł dostępna w aptekach, samarujesz 6xdziennie i na drugi dzień nie ma :)

moje dziecko też ma jęczmień - wczoraj pękł i wypadły w tym miejscu rzęsy - ale opuchlizna dziś jeszcz jest - smarowałam neomycinum - dziś idę do lekarza - zobaczę co on powie

Gość arek opole
zrób z niego chleb. Jeczmienno pszenny jest najlepszy

do poprzednika - z INTELIGENTNYM to az miło popisać - jęczmień się zagoił opuchlizna po 2 dniach znikła

Gość złoto
używanie złota to nie zabobony, podobnie jak srebro ma właściwości przeciwbakteryjne, co wykorzystywane było m. in. w stomatologii, przez (uwaga uwaga, nie szamanów tylko...) dyplomowanych lekarzy. Co nie znaczy, że kwestionuję znaczenie rozgrzewania przy jęczmieniu, ale na pewno lepiej używać do tego złota, niż wacików itp., bo zmniejsza ono ryzyko zaognienia infekcji. Mam jęczmień pierwszy raz od kilkunastu lat, właśnie przyłożyłam kilka razy rozgrzaną mocno obrączkę i już czuję poprawę.

Gość Kublos
Ja mam jeczmien pod okiem juz z miesiac probowalem zlotem ale to chyba tylko ludowy przesad :) napary z rumianku i piolunu tez byly pare razy zrobil mi sie ten bialy czubeczek i pekl i nic dalej go mam Juz nie wiem co robic chyba do okulisty pojde:)

Gość Marieta.
Hej , spokojnie jęczmień to jeszcze nic poważnego nie ma z nim żadnych powikłań ( NIE JEST ON NIE BEZPIECZNY ) aczkolwiek bardzo bolesny . Oprócz tarcia złotem zrób kompres z rumianku , powinno pomóc . Jeżeli domowe sposoby Ci nie wystarczą to idź do lekarza :) ten na pewno da Ci jakiś sprawdzony środek na to cholerstwo . :/ Trzym się ciepło :)

Gość majcel
Pocieranie własnym moczem

Gość Anuśś
też mam jęczmień teraz na dolnej powiece.. zdradze ci sekret obrączki .. niby pomaga bo tżeba pocierać złotem.. nie prawda poprostu jak pocierasz o ubrania to robi się ciepła i wtedy to działa...... poprostu przykładaj gorące rzeczy do jęczmienia to powoli zacznie pomaga (uważaj żeby się nie poparzyć) u mnie prawie już ma

Gość SPEC OD JECZMIENI!!
Na jeczmien najlepsze jest zloto plus na noc troche nie fajny sposob bo trzeba slina to oko smarowac , ale zato rano wstaje sie juz bez jeczmienia

Gość Sylwia1609
Dość często mam taki problem, ale nic mi tak nie pomaga jak maść ALANTAN, łagodzi ból a jęczmień szybko znika...Naprawdę polecam:)

Gość Eniu
TA TA ja jak raz złotem zatarłem to jeszcze bardziej bolało najlepsze to okład z zaparzonej specjalnej herbaty która jest dostępna w aptece i rożne mascie

Gość elo.xd
pocierałam złotem i robiłam okłady z czarnej herbaty ale nic nie pomogło.... co dalej.?

Gość Renata:)
Mam Jęczmień ! ;( Co robić ??

Gość jeczmien- sposob leczenia od l
byłam u lekarza i zalecił ciepłe okłady na sucho- a więc wlewam do małej buteleczki gorącą wodę, wyparzam ją od zewnatrz, zakrecam, wycieram do sucha papieroweym ręcznikiem i przykładam do oka. Przepisała mi również tanią masc- Dicortineff

Gość nelkz
na jęczmień jest dobre pocierańem obraczką i pośliń palca i potrzyj wiem że obrzydlwa ale pomaga

Gość gość
siuśki

Gość gość
Tutaj są informacje o leczeniu jęczmienia na własną rękę. Jest kilka przystępnych sposobów: http://flmc.pl/l/61f1e

Gość AnnaOr
Jeśli wiesz jak postępować w takim przypadku to na prawdę nie jest to takie straszne. Jest wiele stron www gdzie można przeczytać co robić w przypadku gdy pojawi się jęczmień. Polecam zajrzeć na http://www.mojeoczy.pl/podstawy-wiedzy/jeczmien-fakty-i-mity Gdzie wszystko jest bardzo dobrze opisane. Mam nadzieję że pomogłam komuś.