Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znacie dobre preparaty

MENOPAUZA czym sie ratujecie

Polecane posty

Gość znacie dobre preparaty

ktore lagodza dolegliwosi tego okresu ? bralam sojfem , feminon . cimicifuge ,menoplant... i nic poce sie w nocy mam zawroty glowy czeste bole glowy , bolesne miesiaczki i kolatanie serca... jestem pod kontrola endokrynologa, ale on poleca hormony po ,ktorych jestem jakby na rauszu...a cyclo menorette to tez hormony?

Gość Niestety...
Napisz, proszę, czy badałaś poziom hormonów? Najlepiej ich poziom zbadać w piatym dniu cyklu, wówczas wynik jest najbardziej miarodajny.

Gość MENOPAUZA
MAM ZROBIONE WSZYSTKIE BADANIA HORMONALNE I TO Z NICH WYNIKA ZE ZACZAL SIE SZAL .... WSZYSTKO STANELO DO GORY NOGAMI...

Witam :) Cyclo - Menorette to tez hormony, ja biore Cyclo - Progynova o tym samym skladzie. Mimo ze mam dopiero 25 lat to moj organizm zachowywal sie jak przy menopauzie :( a odkad biore te hormonki czuje sie swietnie i chudne ;)

Gość skrzacik
Jestem tu po raz pierwszy i też mnie ten temat interesuje .Mam 45 ,lekarz zalecił zrobić poziom hormonu FSH w 5 dni cyku i jego poziom wynosi 28.1 czy to już moze wskazywać na menopauze ?Mam sporo objawój jak pocenie ,zmienność nastrojów ,nerwowość ,ale przy okazji zrobiłam również poziom TSH który wyniósł 0.45 przy normie od 0.35 .Rok temu poziom TSH był ponizej dolnej granicy normy i wynosił 0.310 .Wiem ze powinnam pójśc do lekarza ale wizyte mam dopiero na połowe lipca .Moze ktoś mi tu podpowie czy te wyniki mogą już swiadczyć o menopauzie .Pozdrawiam ewa

Gość Kermitka
Mam problem z menopauzą -co uZywacie by złagodzić objawy np .pocenie sie

Gość Polunia
Brałam Cyklo-Menorette, ale mnie nie odpowiadały te hormony bo miałam silne bóle miesiaczkowe, bóle krzyża oraz ból nóg.I tak już 5 lat przemęczyłam się. Teraz mam 47 lat i boję się brac hormony.Lekarz naciska ale ja mam stracha.Ratuję się tabletkami na uspokojenie oczywiście przepisanych przez lekarza. Nie miesiaczkuję już, ale nie mam nocnych potów.Za to mam zawroty głowy. Koleżanki moje mówią, że jak organizm przyzwyczai się do tego ze nie produkuje hormonów żeńskich to te objawy ustąpią, bo przeszły przez to.

Gość 58 lat
Zażywajcie Biosteron DHEA a wszystkie wasze problemy zdrowotne ustapia. Najlepiej 25 mg codziennie rano, bo mniejsze dawki nie dzialają. Odmlodniejecie psychicnie i fizycznie. Poczytajcie w internecie...

Gość Sitek
Witam. Dziewczyny nie trujcie się chemią. Pomyślcie o uzupełnieniu poziomu progesteronu, którego brak powoduje właśnie takie skutki. Na Allegro jest super krem, który sama stosuję (84zł). Poczytajcie tam babka podaje wiele szczegółów. http://www.allegro.pl/item116310529_progesteron_badz_piekna_latem_i_na_dlugie_lata.html Na temat tego naturalnego progesteronu zawartego w tym kremie jest też książka.

Gość czy to już meno
Czytałam trochę postów i nie wiem co robić. Za pół roku będę miała 50 lat i teraz coraz częściej nie mam okresu (ok. 10 dni mi się przedłuża). Wcześniej takie wydłużone miałam raz w roku. Czy wy też to przechodzicie w tym wieku? A może brać jakieś leki?

Gość gość
Nie ma się co przejmować menopauzą. Kolejnyn etap życia,.

Gość FrederykaW
menopauza ma wiele objaw. Po za tym spotykają nas wtedy różne uciążliwe dolegliwości takie jak na przykład bezsenność. Trafiłam niedawno na taki artykuł http://www.forumginekologiczne.pl/porada/czy-menopauza-zabiera-sen/2861.html , dotyczący właśnie braku snu podczas menopauzy.Są metody by sobie z tym jakoś radzić, chociaż wiadomo jak bardzo moze to być męczące.

Gość gość
Mnie w tym okresie pomagały globulki Hydrovag, miałam ogromny problem z suchością pochwy, otarciami i infekcjami. Globulki zawierają kwas hialuronowy, który nawilża i powleka błony śluzowe, uelastycznia je dzięki czemu nie sa tak podatne na urazy i otarcia. Dzieki zawartości kwasu mlekowego skończył sie tez problem z infekcjami.

Gość Zuzanna46
Ja polecam menopauzin. To suplement diety, który w składzie ma same naturalne składniki i naprawdę na mnie działa. Uderzenia gorąca i kołatanie serca minęły mi po trzech miesiącach.

Gość gość
U mnie się niedawno zaczęło te uderzenia ciepła, ehh :/ Teraz doszła suchość pochwy też ale poradziłam sobie z tym stosując hydrovag. Zaczęłam się więcej ruszać, chodzę na jogę i wszystko się się zaczyna normować :)