Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgjrym

ciąża a okres

Polecane posty

Gość dgjrym

Hej! Mam jedno małe pytanko: jaka jest pewność, że gdy wystąpi okres,to znak, że nie jest się w ciąży? Bo przecież bywają przypadki, że okres występuje nawet do 4 miesiąca....:/ Biorę tabletki...czy jeśli kochałam się z chłopakiem w pierwszym dniu (i drugim) przerwy między opakowaniami,a wczoraj (czyli dzień po stosunku) dostałam okres, to czy mogę być pewna, że nie jestem w ciąży? Dzięki papapa

Gość tak mozesz byc pewna ze nie
jestes w ciazy. Bo po pierwsze tablety sa antykoncepcyjne, po drugie gdybys zaszla w ciaze to nie dostaniesz krwawienia z odstawienia (w czasie 7-dniowej przerwy spada poziom hormonow i stąd to krwawienie. Gdybys byla w ciazy, to poziom homronow bylby na tyle wysoki, ze krwawienia by nie bylo)

Gość dgjrym
dzięki za odpowiedź! Uspokoiłaś mnie:)

Gość o co tu biega
a skad ta pewnosc tez mnie to nurtuje........gdyz np spotakalam sie z przypadkiem a nawet dwoma ze dziewczyna brala tabletki dokladnie i miala okres podczas tych 7 dniowych przerw..........i co okazalo sie ze jest 3 m-cu ciazy:( wiec ja juz tez nie czaje tego:(

Gość ojojoj....
uuuu.... :(:/;( Wiec jak to jest z tym okresem...:( buuu... jesli tak, to po co sa te tabletki? Byloby az tyle wpadek podczas ich zazywania? :/