Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka__86

zapomniałam PIGUŁKI i wystąpiło KRWAWIENIE...co robić??Czy to normalne??

Polecane posty

Witam Dziewczyny! Zasanawiam się czy któraś z was miała podobny problem. Biore tableki anty od 4 misiecy i teraz w 3 tygodni brania zapomniałam wziasc jednej tabletki. Przypomnialma sobi eo niej dopiero nastepnego dnia, jak mialam wziasc kolejna...nio i wzielam od razu dwie. Niestey zaczalo sie krwawienie...postanowilam wziasc ta paczke do konca i nowa rozpoczac bez 7-dniowej przerwy.Czy dobrze robie i czy u ktorejs z Was rowniez wystapil okres po zapomnieniu jednej tabletki??Z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Gość wiśnia1
Mi się zdarzyło to dwa razy - raz po imprezie drugi raz w czasie choroby, kiedy brałam jakiś antybiotyk. Tabletka wtedy nie do końca się wchłonęła i rozpoczęła się z tego powodu miesiączka. Tyle, że jak wzięłam kolejne tabletki to ustała do 7 dniowej przerwy w ich braniu. Ciężko mi cokolwiek wyrokować, ale moim zdaniem możesz brać normalnie tabletki - znaczy sie z tą 7 dniową przerwą, ale na Twoim miejscu nie uperawiałabym w tym czasie seksu bez dodatkowego zabezpieczenia.

Gość bron Boze nie rob przerwy
masz tu kawalek mojej ulotki co robic: Pominięta 1 tabletka w trzecim tygodniu Możne Pani wybrać jedną z następujących możliwości, bez potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcyjnych:1. przyjąć pominiętą tabletkę jak najszybciej (nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek), a kolejne o zwykłej porze. Rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania od razu po dokończeniu aktualnego, czyli bez 7-dniowej przerwy między opakowaniami. Krwawienie z odstawienia wystąpi u Pani po dokończeniu drugiego opakowania, ale w dniach przyjmowania tabletek może pojawić się plamienie lub krwawienie,lub2. można również nie przyjmować już tabletek z aktualnego opakowania, zrobić 7-dniową lub krótszą przerwę (trzeba również wliczyć dzień, w którym pominięto tabletkę), po której należy kontynuować zażywanie tabletek z następnego opakowania. Jeżeli wybierze Pani ten sposób postępowania, będzie Pani zawsze rozpoczynała kolejne opakowanie w tym samym dniu tygodnia.

Gość a powiedzcie
Zgubiła mi sie jedna pigułka z opakowania Jeanine. Czy mogę zjeść o jedną pigułę mniej i czekać na krwaweinie z odstawienia? Nie mam zapasowanego opakowania zresztą w następnym miesiącu planuję przerzucić sie na inne tabsy. Czy zjedzenie 20 a nie 21 pigułek może rozregulwać krwawienie? Pewnie powinno być wcześniej, jak sądzicie? Miała któraś z was taką sytuację? Z góry dzięki za odpowiedź 🌻

Gość mozesz tylko pamietaj
ze nastepne opakowanie zaczniesz dzien.