kasienka__86 0 Napisano Czerwiec 11, 2005 Witam Dziewczyny! Zasanawiam się czy któraś z was miała podobny problem. Biore tableki anty od 4 misiecy i teraz w 3 tygodni brania zapomniałam wziasc jednej tabletki. Przypomnialma sobi eo niej dopiero nastepnego dnia, jak mialam wziasc kolejna...nio i wzielam od razu dwie. Niestey zaczalo sie krwawienie...postanowilam wziasc ta paczke do konca i nowa rozpoczac bez 7-dniowej przerwy.Czy dobrze robie i czy u ktorejs z Was rowniez wystapil okres po zapomnieniu jednej tabletki??Z góry dziękuję za odpowiedzi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wiśnia1 Napisano Czerwiec 11, 2005 Mi się zdarzyło to dwa razy - raz po imprezie drugi raz w czasie choroby, kiedy brałam jakiś antybiotyk. Tabletka wtedy nie do końca się wchłonęła i rozpoczęła się z tego powodu miesiączka. Tyle, że jak wzięłam kolejne tabletki to ustała do 7 dniowej przerwy w ich braniu. Ciężko mi cokolwiek wyrokować, ale moim zdaniem możesz brać normalnie tabletki - znaczy sie z tą 7 dniową przerwą, ale na Twoim miejscu nie uperawiałabym w tym czasie seksu bez dodatkowego zabezpieczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bron Boze nie rob przerwy Napisano Czerwiec 11, 2005 masz tu kawalek mojej ulotki co robic: Pominięta 1 tabletka w trzecim tygodniu Możne Pani wybrać jedną z następujących możliwości, bez potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcyjnych:1. przyjąć pominiętą tabletkę jak najszybciej (nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek), a kolejne o zwykłej porze. Rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania od razu po dokończeniu aktualnego, czyli bez 7-dniowej przerwy między opakowaniami. Krwawienie z odstawienia wystąpi u Pani po dokończeniu drugiego opakowania, ale w dniach przyjmowania tabletek może pojawić się plamienie lub krwawienie,lub2. można również nie przyjmować już tabletek z aktualnego opakowania, zrobić 7-dniową lub krótszą przerwę (trzeba również wliczyć dzień, w którym pominięto tabletkę), po której należy kontynuować zażywanie tabletek z następnego opakowania. Jeżeli wybierze Pani ten sposób postępowania, będzie Pani zawsze rozpoczynała kolejne opakowanie w tym samym dniu tygodnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka__86 0 Napisano Czerwiec 14, 2005 Dziękuję bardzo za odpowiedzi.. wiele mi pomogłyście i uspokoiłyście :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a powiedzcie Napisano Czerwiec 14, 2005 Zgubiła mi sie jedna pigułka z opakowania Jeanine. Czy mogę zjeść o jedną pigułę mniej i czekać na krwaweinie z odstawienia? Nie mam zapasowanego opakowania zresztą w następnym miesiącu planuję przerzucić sie na inne tabsy. Czy zjedzenie 20 a nie 21 pigułek może rozregulwać krwawienie? Pewnie powinno być wcześniej, jak sądzicie? Miała któraś z was taką sytuację? Z góry dzięki za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz tylko pamietaj Napisano Czerwiec 14, 2005 ze nastepne opakowanie zaczniesz dzien. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach