Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daga18

Test ciążowy

Polecane posty

Witam mam pytanie zrobilam sobie wczoraj test i za pierwszym razem wyszedl wynik pozytywny wiec szybko polecialam do apteki i zrobilam sobie drugi raz i po ok 4 godzinach wyszedl negatywny!!!Hmm i zastanawia mnei to ktory wynik jest prawdziwy czy moge byc w ciazy??? Pomozcie prosze!!!!!!!!!Z gory wielkie dzieki

Gość zrob test
z porannego moczu i ten baedzie bardziejv wirygodny a najlepiej badanie krwi na obecnosc hcg. pozatym testy maja to do siebie ze myla sie raczej pokazujac ze nie ma ciazy, wiec lepiej powtorz go bo bardzo prawdopodobne ze jestes w ciazy :)

daga test najlepiej jest zrobic z 5 dni po spodziewanej miesiączce ale kiedy jest cos nie tak z tarczyca czesto wychodzi pozytywnie raz tak a raz nie a najlepiej poczekac ze 2 /3 tyg i isc do gin

Gość nikki30
Test najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki w tedy na 99% wychodzi wiarygodny wtedy nie musisz robic go z porannego moczu.Nie nalezy robic testu przed miesiaczka bo ciaza moze ulec poronieniu tak zdaza sie w około 50%przypadków.Powtorz jeszcze raz po 48h test a najlepiej zrob z krwi badanie beta hcg.Moja siostra była w 10 miesiacu ciazy i test dalej wychodził negatywny czasami tez tak bywa.

Gość Czarna Wdowa
do nikki30 Twoja siostra byla w 10 m-cu ciazy tak? a ja myslalam ze ciaza trwa 9 m-cy:P

Gość teoretycznie
teoretycznie ciaza trwa 9 miesiecy ale jest to zawsze liczone 40 tyg...czyli mozna smialo powiedziec ze trwa ona 10 miesiecy....przeciez lekarze sami mowi o tym tak......ze 2 tyg.przed albo 2 tyg po ustalonym terminie mozna rodzic....czyli 42 tyg...moze i ona trwac ..ja sama mialam ciaze 41 tyg........

Gość malenkaa
Daga radze Tobie powtorzyc tes polecam ci bobo-test mozesz go zrobic o kazdej porze dnia wynik masz po 3 minutach i on jest wiarygodny po 3 minutkach pozniej juz nie wazne co ci wyjdzie bo to mozliwe ze po paru godzinkach sie zmieni waze sa te 3 minuty po tym jak juz naniesiesz mocz:) ja sobie go zrobilam bo sie balam ze ejstem i okazal sie negatywny!! a na drugi dzien dostalam okres i wszystko w porzadku czyli wiem ze ten tes jest dobry na 100% pozdrowki i daj znac :)