Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna_m

ciąża czy to możliwe?

Polecane posty

Gość anna_m

Błagam potrzebuję pilnie rady, pomocy. akurat w trakcie moich dni płodnych kochałam sie z moim mężczyzną, tzn. nie był to stosunek tak do końca... on wszedł we mnie ale po kilkunastu ruchach wyszedł i założył gumkę i kochaliśmy sie dalej z zabezpieczeniem. problem pojawił się po stosunku. miałam okropny ból brzucha.. bolało mnie całe podbrzusze, nie wiedzialam jak mam się ułożyć, co zrobić. czy którejś z was coś takiego także sie zdażyło? czy myślicie że moge być w ciąży?? zaznaczyć pragnę, iż piersi mi sie dziwnie powiekszyły i stały sie bardzo wrażliwe na dotyk. prosze bardzo o jakieś pomocne opinie... pozdrawiam:]

Gość możesz
być w ciąży.

Gość anna_m
czy twoja wypowiedź ma być tylko żartem, bym sie zmartwiła?

Gość dlaczego mam żartować

teorytycznie możesz być w ciąży,jednak ja bym się na zapas nie martwiła- te objawy wystąpiły zbyt szybko, by móc stwierdzić, że jesteś w ciąży. Lepiej jednak idź do ginka, bo mogłaś załapać jakąś chorobę weneryczną, stąd ten ból.

Gość dlaczego mam żartować
Ból brzucha na pewno nie z powodu ciąży. Ale współżyłaś jak twierdzisz w płodnym okresie... Więc możliwość jest. A stosunek przerywany to nie jest żadne zabezpieczenie.

Gość trzykropki
BOL PO STOSUNKU NIE MUSI byc oznaka ciazy. czasami sie tak zdaza - kochalas sie gleboko, albo w jakies pozycji - ktora cie wewnetrznie podraznila. co do piersi - moze akurat masz taki cykl? zmiana pogody, temperatury - ja czasami przed miesiaczka czuje sie fantastycznie - zero pms, a czasami mam nabrzmiale piersi, wrazliwe na dotyk (lacznie na dotyk biustonosza). tak wiec moze to nie byc ciaza, a moze byc - bo jakby nie bylo kochaloscie sie bez zabezpieczenia. pozostaje ci czekac i ewentualnie dbac o siebie do czasu rozwiazania zagadki.

Gość Tomaszek
To nie ciąża to owulacja !! Tabletki hormonale i po sprawie !!

Gość anna_m
dziękuję za każdą wypowiedz:) czekam teraz na okres, wtedy sie wszystko wyjaśni... jesli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to poprosze:) pozdrawiam;]

Gość anna_m
do Tomaszka: czy jestes ekspertem;) pozdrawiam;]

Gość anno_m
Zajscie w ciązę jest mozliwe, nawet jesli nie nastąpił pelen wytrysk, bowiem meżdzyzna w czasie stosunku zupełnie nieswiadomie wydziela plyn zawierający pelna ilosc plemnikow jeszcze przed pelnym wytryskiem. Jesli to nastąpiło, a byłas w płodnym okresie, może nastąpić zapłodnienie. Co do Twoich objawow..moze powiesz, kiedy wystąpiły, tzn w jakim okresie po tym stosunku i na jak dlugo przed planowaną miesiaczka? NIektore wczesne objawy ciazy są podobne do objawow zespolu napiecia przedmiesiączkowego, wiec ciezko to bez blizszych informacji powiedziec. Jesli tak sie boisz, a jednoczesnie dosc daleko jest do planowanego terminu miesiączki, kup test ciażowy, bedziesz miała jakąs informację:)

Gość anna_m
hm... objawy wystąpiły na krótki czas po stosunku. tzn. na około 30 min po stosunku, może troszkę wcześniej. niestety dzień czy dwa dni wcześniej również miałam z moim partnerem stosunek przerywany... ten dzień z moim bólem brzuszka był około 5 dni temu, a miesiączki spodziewam się:) około 22-23. coż możesz mi poradzić dobry człowieku;] pozdrawiam i z niecierpliwością wyczekuję jakiejś rady;]