Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppp

cy to normalne ze po odstawieniu tabletek okres mi się spóźnia????????

Polecane posty

Gość Asienka2606
hej:) ja odstawiłam tabletki w maju Microgynon. Okres pierwszy dostałam po 41 dniach. Ale to normalne, kiedyś jak odstawiłam tabletki to dostałam dopiero po 90 dniach:) także wiem, że tym nie ma co się martwić. Kolejny dostałam o dziwo po 24 dniach, a teraz czekam i nic... spóźnia mi się już 4 dzień.. Z tego co czytam to widzę, że przy 3 miesiączce po odstawieniu czeka się dość długo, ale ja się boję, że to ciążą:( nie chce zrobić testu bo się załamie chyba. Chcę dziecko ale nie w takiej kolejności:( Bolą mnie jajniki tak jak przed okresem zawsze ale go nie widać:( myślicie, że to ciążą? a może to normalne i wszystko mi sie tam przestawia....

Gość Serce Na Dłoni
Ja brałam tabletki przez 2 lata. W lutym całkowicie przestałam brać, okres się pojawił...później długo, długo nic aż do czerwca...dziś mamy sierpień i znowu nic... Czy powinnam mieć jakieś obawy odnośnie ciąży?

Gość Stacy:)
Witam, Ja miesiąc temu odstawiłam Microgynon, brałam go ok. półtora roku. Po odstawieniu okres dostałam prawidłowo,nie mam żądnych dolegliwości związanych z zaprzestaniem brania anty. Teraz termin okresu wypadałby mi za tydzień(23.09). Nie mam się co denerwować, wiem, bo jeszcze nie ma czym, ale mimo to mam już moje stresy (przed braniem anty też je miałam), że mogę być w ciąży. Przez ten miesiąc kochałam się z chłopakiem kilka razy, zawsze była gumka i w sumie wszystko ok, no ale ja niestety nie mam zaufania do gumek, chociaż nigdy nam żadna nie pękła. Panikara ze mnie po prostu. Tabletki odstawiłam, bo zaczęły mi się przy ich pomocy pojawiać żylaki na nodze( a może to nie tabletki tylko siedzący tryb życia), chciałam też dać trochę odpoczynku organizmowi. Mimo to myślę już o powrocie do "kuracji" pigułkami, bo nie chcę się stresować... Nie wiem tylko czy mi się to za bardzo na zdrowiu nie odbije. Pozdrawiam!

Gość desperated
Ja odstawiłam tabletki w zeszłym miesiącu (a grałam przez prawie rok) i już trzeci dzień mi się spóźnia okres :( Chodzę jak bomba atomowa po domu i zastanawiam się czy zrobić sobie test.. czekam do jutra i mam nadzieje że ciocia przyjdzie

Gość Asia z Lubonia
Tak, to oczywiste. :) Po odstawieniu tabletek organizm musi się przyzwyczaić do zmian hormonalnych. W końcu antykoncepcja tego typu dostarcza hormonów. Takie 'dostosowywanie się' może trwać nawet ok. PÓŁ ROKU. Gdy trwa dłużej, powinnaś odwiedzić ginekologa. Pozdrawiam.

Gość magaaaaaa
Ja już straciłam nadzieję, że odstanę okresu w najbliższym czasie.. Tabletki odstawilam pod koniec listopada.. okres z odstawienia był, a teraz czekam już 45 dni i nic.. Po za tym.. pobolewa mnie podbrzusze.. właściwie co 2h robię siku, a nawet częściej.. Smaki różne też mnie nachodzą,. Temperatura delikatnie podwyższona..Co o tym myślicie?

Gość magaaaaaa
dodam jeszcze, że nigdy nie miałam jakiś specjalnych problemów z nieregularnymi miesiaczkami.. raz spoznił mi się tylko o jakieś 4 dni.. Zazwyczaj miałam co jakies 28-30dni maksymalnie.

hej. odstawiłam tabletki w styczniu. okres powinnam miec tydzien temu a tu nic. Brzuch mnie boli tak jak na okres. zaczelam sie martwic no ale jak zobaczylam co wy tu piszecie to chyba nie mam sie czego bac...

hej. odstawiłam tabletki w styczniu. okres powinnam miec tydzien temu a tu nic. Brzuch mnie boli tak jak na okres. zaczelam sie martwic no ale jak zobaczylam co wy tu piszecie to chyba nie mam sie czego bac...

Gość anollinka
Dziewczyny ja odstawiłam tabletki w grudniu, bo chcemy mieć z mężem dzidziusia, ale wiadomo trzeba się oczyścić troche, więc się zabezpieczamy. Pierwszy, drugi i trzeci okres miałam prawie ze jak w zegarku +/- 2 dni a teraz masakra, okres powinien się pojawić ok 19-20 marca a mamy 29, w dodatku na twarzy pojawiły mi się uporczywe pryszcze z którymi nie mogę sobie poradzić i nie chcą się goić, jak u nastolatki dosłownie. Od dnia spodziewnego okresu cały czas pobolewa mnie brzuch, tak jak to przy typowym bólu okresowym, czasami mnie jajnik zakłuje, ale okresu nie ma. Robiłam już dwa razy test i wykazał ze w ciązy nie jestem. Więc dalej czekam na upragniony okres, a to czekanie jest strasznie męczące....pozdrawiam was serdecznie.

Gość wercinka
Witam odnawiam temet nie wiem czy ktoś w ogóle odpowie ...Odstawiłam tabletki nowynette w lutym pierwszy okres dostałam normalnie tak jak bym brała tabletki zaś 2 okres dostałam po 15 dniach trwał normalnie a teraz jest juz ponad miesiąc i okresu ani śladu boję się ,że mogę być w ciąży ale zabezpieczałam się więc nie wiem juz sama co myślec boję sie jak nie wiem i nie robie testu co Wy o tym sądzicie jeszcze dziś się dziwnię czuję tak jakoś skręca mnie w żołądku może to nerwy sama juz nie wiem pomooocy

Gość ghtgyuyu
brałam tabletki kilka lat i po odstawieniu czekałam na okres ok50 dni...teraz (2 lata po odstawieniu) mam okres co 27-28 dni :)

Gość wercinka
Mam nadzieję,że nie mam czym się martwić i będzie okej:)