Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy

Novynette+alko

Polecane posty

Gość czy

problem przedstawia się tak, żyję wielce hulańczym życiem, bioę tabletkę o 20(choć załuję że nie wcześniej) i jako to się ostatnio zdarza popijam ją alkohoilem tak było w niedzielę, poniedziałek, środę, a kochałam się z moim facetem w sobotę, a w pt też sobie trochę wypiłam, ale dopiero 2 godziny po przyjęciu tablety, więc czy ten spozyty alkohol ma wpływ na działanie Novynette??bo mam taką schizę, że doprowadza mnie do szału, a na test za wcześnie jeszcze,jak uważacie mam się czym martwić,dodam że nigdy nie zapomniałam o tabletce, mieszczę się w granicy 19;30 - 20;30 z przyjmowaniem i biorę je od 5 miesięcy. odpiszcie proszę,czy ktoś też miał takie sytuacje z góry dzięki

Gość angel86
mnie również to nurtuje, czy któs mógłby coś poradzić, miałyście podobne wątpliwości??czy popijanie alkoholem pigułki ma duży wpływ na działanie?

Gość naturalna
hmmm ja przyjmuje novynette od okolo 7 miesiecy na poczatku bralalam rowniez o 20 (pilam imprezowalam, jednak zawsze mialam jakies ograniczenie ze wzgledu na pigulki) pozniej doszlam do wniosku ze to zla pora szczegolnie w wakacje, ja np teraz przerzucilam sie na 9 z rana , bo pomysl jakie jest prawodopobienstwo ze bedziesz czesto pila juz o 10 z rana ? hehe wtedy nie bedziesz miec takich dylematow czy to zmniejsza skutecznosci pigulki... ja wiem tylko tyle ze w ciagu dwoch godzin od przyjecia pigulki nie zaleca sie jedzenia ani picia...

Gość feta
Ja biore tabletki od około 5 lat i nie unikam alkoholu a w ciązy nie byłam i nie jestem. najważniejsze jest to abyście po imperzce nie wymiotowały. O to tu chodzi! a tak wogóle to czemu nie zaczniecie brać tabletki rano?

Gość czy
no ja zapomniałam, że miałam po przerwie zacząć brać i dopiero przyjęłam o 20, więc ni mogłam już za bardzo zmienić później, ale czy może być osłabione te działąnie???

Gość onaa_26
CO???? Nie zaleca sie picia ani jedzenia??? BZDURA. Gdyby tak było to byłoby to napisane w ulotce, a poza tym lekarz przepisując zaleciłby zeby nie jesc. Ja biore tabletki o 15stej a jem obiad o 16stej. Pierwsze słysze zeby nie jesc ani nie pic... A jesli chodzi o alkohol to pytałam dwoch ginekologów o to czy alkohol wpływa na działanie pigułek. Obaj powiedzieli ze NIE. Dodali tylko, ze nałogowe picie moze miec jakis wpływ (ale w duzych ilościach... wiadomo nałóg) no i ewentualne skutki picia wódki - wymioty;) Odradzam jednak popijanie tabletki alkoholem

Gość czy
dzięki wielkie za odpowiedź, pocieszyłaś mnie trochę, ale też uważam że alko nie wpływa, no ale stres zawsze może być. a nałogowo nie piję raz na tydzień, czasem dwa, ale to nie nałóg, dzięki wielkie...:*

Gość czy
i co do picia i jedzenia po teabletce to też sie zdzwiłam, przecież wiele osób popija np wodą tabletkę czy nawet herbatą, więc jaki jest sens??

Gość defa
Sprzedam 2 opakowania Novynette, nowe, oryginalnie zapakowane. Cena 1 opakowania 24 zł. Tel kontaktowy 503654598. Ewa

Gość szko
nie masz sie czym przejmowac , jedynie jak alkohol spowoduje wymioty! dla spokoju mozesz przestawic sie i bierz o 16!

Gość szko
a skad jestes EwA?

Gość sisiura1111
dziewczyny ja pierwszy raz zaczelam brac novynette i po drugiej tabletce kochalem sie z moim facetem bez zadnego innego zabezpieczenia myslicie ze one wtedy jeszcze nie dzialaly bede wdzeczna za kompetentna odpowiedz

Gość anja69
ja biore novynette i lekarz mi powiedzial ze juz od pierwszej tabletki organizm stwarza przeszkode plemnikom czy cos w tym guscie:) ale stwierdzil ze bezpieczniej bylo by przez pare dni stosowac gumki ale ja tego nie robilam i nic sie nie stalo wiec uwazam ze zajscie w ciaze jest minimalne czyli takie 1%

Gość sisiura1111
dziei anja bo ja sie obawialam ale i tak zrobie sobie chyba test ciazowy dla pewnosci

Gość aanka1986
Hej dziewczyny mam pytanie :) bo wlasnie tez zaczęłam brac te tabletki pierwszy raz, a dostałam okresu jak byłam na wyjeździe niespodziewanie i jak wróciłam do domu to wzięłam ją dopiero 3 dnia okresu... nic sie nie dzieje co nie?? i mam pytanie co to tego palenia co na ulotce pisze :P bo ja pale dużo papierosów... :) hehehe :)

Gość d_i_a_b_e_ł_e_k
Hej dziewczyny!biore novynette okolo roku i 2 dni temu mialam stosunek bez prezerwatywy.Byla imprezka i wzielam tabletke wczesniej niz powinnam.nie ukrywam, ze imprezka byla zakrapiana ;)teraz dziwnie sie czuje(krwawilam i bola mnie jajniki)cholernie boje sie, ze moze z tego wyjsc niemila niespodzianka. zostalo mi jeszcze 7 tabletek.BOJE sie!!!mialyscie moze podobna sytuacje?szczerze mowiac nie wiem co mam robic, bo powoli mijaja cenne 72 godz...blagam, pomozcie!

Gość Vide
hmm.. ja troche z innej beczki.. czy wamtez po przyjeciu pierwszej tabletki znikl.. bo ja zaczelam brac w niedzele.. a w poniedzialekpo pludniu juz okresu nie mialam.. no i teraz skonxylam pierwsza dawke w sobote.. mamy wtorek a ja jeszcze nie mam okresu.. przesadzam ??

Gość Felicja83
Vide -->ja mam odwrotnie. Wziełam pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu, a dzisiaj wezmę już 10-tą i do tej pory mam krwawnienia, a raczej plamienia. I też niewiem czy tak ma być czy cos jest nie tak. Pozdrawiam