Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daga22

skutecznosc tabletek

Polecane posty

Gość Daga22

Biore Microgynon21. Zawsze bralam o 20, ale od nowego opakowania po 7-dniowej przerwie,czyli pierwsza tabletke tego nowego opakowania wzielam w sobote, zaczelam je przyjmowac o 7 rano. Czy taka zmiana czasu przyjmowaia tabletek moze zle wplynac na ich dzialanie lub je oslabic? Czy musze stosowac dodatkowe metody antykoncepcji? Kolejne moje pytanie dotyczy rozwolnienia. Jezeli rano wezme ta tabletke(2 tabletka z opak.) o 7 lub 8 i powiedzmy ide do wc ok 10 i mam rozwolnienie ale takie jednorazowe tzn. nie mam rozstroju zeby biegac do wc co kwadrans, po prostu raz dziennie ide to czy to moze spowodowac obnizenie skutecznosci tabletek? Pozdrawiam i prosze o odpowiedz.

Gość onaa_26
1) godziny przyjmowania pigułek w nowym opakowaniu mozna smiało zmieniac 2) moze osłabic działanie tabletki OSTRA biegunka...podkreslam OSTRA (obojetnie kiedy ona wystapi, czy po 2 godzinach od przyjecia pigułki czy po 7)

Gość Daga22
onaa_26 mozesz mi powiedziec co rozumiesz pod okresleniem ostra biegunka? czyli taka jak u mnie nie wplynie niekorzystnie na dzialanie tabletek? czy powinnam wziac kolejna tabletke z opakowania czy po prostu przyjmowac je tak jak zawsze. prosze o odpowiedz

Gość obrazowo
ostra biegunka, to taka jak po zatruciu, co chwile biegasz do kibelka. Ujmijmy to malo estetycznie: 'srasz woda' Jeden luzny, czy luzniejszy stolec to nie biegunka.

Gość onaa_26
OSTRA biegunka to taka jak opisana powyzej. Jesli takiej nie masz to nie musisz sie martwić. Przeciez dziewczyny mają rózne przemiany materii. Niektore chodzą do kibelka codziennie, inne co pare dni a jeszcze inne nawet ze dwa razy dziennie. I to nie wpływa na skuteczność pigułek. W przypadku ostrej biegunki (tak jak powyzej opisano) działanie antykoncepyjne MOZE być zmniejszone. Tutaj tez nie jest to regułą. MOZE ale nie MUSI (chociaz lepiej dmuchac na zimne). A co do tego pytania odnosnie tego czy przyjąć drugą pigułke to raczej bym sie nie zdecydowała na taki krok poniewaz wtedy skracasz sobie cykl. Pytałam o to ginekologa i odradzał skracac przyjmowanie pigułek z opakowania np. o 2 dni (pytałam bo chciałam przyspieszyc sobie okres). Stanowoczo odradził bo wtedy moze dojść do zakłócen i ... wpadki Mozesz mieć oczywisci zapasowe "awaryjne" opakowanie tabletek:) i z niego przyjąć taką pigułkę. Ale na takie cos zdeyduj sie tylko w ostatecznosci kiedy wystapi naprawde ostra biegunka, a nie większe "sranko";)

Gość Daga22
dzieki dziewczyny uspokoilyscie mnie. pozdrawiam pa