Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nyszka

PILNE....prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość nyszka

bardzo prosze o pomoc...wczoraj zapomniałam wziasc przedostatniej tabletki antykoncepcyjnej (a kochałam sie wieczorem z narzeczonym) dzis juz powinnam wziasc ostatnia, ale przez wczorajsze gapostwo przerwałam branie i czekam na okres...potem w pierwszym dniu jeszcze raz wezme tabletki. Czy tak moze byc? Pierwszy raz od 1,5 roku mi sie cos takiego zdazylo i nie wiem jak robic:( a druga najwazniejsza sprawa....czy jestem narazona na bycie w ciazy:(????

Weź szybko ostatnią tabletkę, tą zapomnianą pomiń. Napewno w ciąży nie będziesz. Prawdopodobieństwo istnieje jedynie wtedy gdy zapomnisz wziąść pigułke w pierwszym tygodniu kolejnego listka.

wszystko bedzie ok ale weź tą ostatnia tabletke:) i głowa do góry

Gość nyszka1
jestem teraz w pracy wiec ie moge wyskoczyc do lekarza, ale ta mysl nie daje mi spokoju!juz dzwonilam na infolinie zajumjaca sie takimi sprawami - i wedlug ih zalecen zazylam ta pominieta tabletke jutro wezme ta ostatnia a potem zaczne nowe opakowanie bez przerwy 7dniowej (ze stosoownaiem dodatkowego zabezpieczenia)ale co z zaplodnieniem???kazano mi wziasc ten lek 72h po sosunku "P..." zapomnialam nazwy......ale on jest na trecepty:( wiec czeka mnie jeszcze wizyta u ginekologa, zeby nie kusic losu:(ale czy lekarze wypisuja recepty na ten lek bez problemu?bez badania????:(:(

Jezu Chryste. PO cos brala ta ostatnia. Moglas nie brac juz i zaczac nowe opakowanie w pierwszym dniu cyklu. ale zrob tak jak ci poradzono (Postinor nie jest konieczny). Jestes zabezpieczona.

Boże dziewczyno nie panikuj tylko przeczytaj instrukcje wewnatrz opakowania. A potem jakąś książkę o cyklu rozrodczym kobiety. Każdamądra dziewczyna jak się zabiera do sexu wie, że jajeczkowanie występuje ok. 14 dnia przed okresem w cyklu 28 dniowym. jak jesteś powiedzmy w 4,5 dniu przed to twoje ewentualne jajeczko już dawno obumarło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polecam książka do biologii klasa 4 szkoły podstawowej.

KInia co ty za głupoty wypisujesz!! Jeśli zapomni się tabletki w ostatnim tygodniu nalezy odstawic je i juz nie brac wcale - robiąc 7 dniową przerwę. Nowe opakowanie zacząć można w dowolnym dniu cyklu byle nie później niż mija 7 dni przerwy. 2 możliwośc jest taka, że bierzesz jak najszbciej zapomnianą tabletkę (jeśli trzeba 2 naraz) o ile oczywiście nei opuściłaś więcej niż jedną tabletkę, następnie nowe opakowanie zaczynasz bezpośrednio po tym, nie robiąc przerwy wcale i wówczas działanie antykoncepcyjne również jest zachowane. NYSZKA a ty uważnie przeczytaj ulotkę, tam wszystko pisze!!!

Gość nyszka
czytałam i według ulotki jest napisane wyraznie "zeby wziasc jak najszybciej zapomniana tabletke, dokonczyc opkaownaie (w moim przypadku wziasc ostatnia tabletke ze starego) i bez 7 dniowej przerwy zaczac nowe opakowanie.....tak tez zrobiłam! Ale serio mysl ze podczas tego zapomnianego wieczoru mogłam zajsc w ciaze mnie przeraza............. sluchajcie a po jakim czasie mozena sobie zrobic test ciazowy, zeby było cos jasne:(?

test ciazowy ( nie pamietam jak sie nazywa, ze zdjeciem matki i dziecka na opakowaniu, ok. 11zl) wykrywa ciaze juz po 6 dniach od stosunku. Ma skutecznosc 99%. Powodzenia ps. dostepny jest nawet w hipermarketach!!

Gość nyszka
nie dziekuje....mam nadzieje ze wszystko bezie ok..i niedlugo bede sie smiac z tej calej nerwowki:( ach kobitki to maja przechlapane:(

Gość a jeżeli
zapomni się wziąć tabletkę w pierwszym tygodniu po 7dniowej przerwie (dokładnie druga...buuu) to przez jaki czas należy się dodatkowo zabezpieczać?????

Gość ZAPOMINALSKA 23
A co powiecie na mój przypadek ??? W sobotę zapomniałam wziąć przedostatnią tabletkę, a w niedzielę połknęłam tylko tą niedzielną ostatnią i teraz nie wiem co mam zrobić. Z Waszych opinii wynika, że powinnam była nie brać już tej ostatniej lub następnego dnia połknąć dwie równocześnie. Zawaliłam strasznie i nie wiem co teraz mam zrobić. Czy zrobić sobie miesięczną przerwę, czy zacząć następne opakowanie po tej 7 dniowej przerwie. Zastanawiam się także, czy to będzie miało wpływ na wystąpienie u mnie miesiączki,bo dziś już czwartek a tu nic nie ma ......

Gość ZAPOMINALSKA 23
A co powiecie na mój przypadek ??? W sobotę zapomniałam wziąć przedostatnią tabletkę, a w niedzielę połknęłam tylko tą niedzielną ostatnią i teraz nie wiem co mam zrobić. Z Waszych opinii wynika, że powinnam była nie brać już tej ostatniej lub następnego dnia połknąć dwie równocześnie. Zawaliłam strasznie i nie wiem co teraz mam zrobić. Czy zrobić sobie miesięczną przerwę, czy zacząć następne opakowanie po tej 7 dniowej przerwie. Zastanawiam się także, czy to będzie miało wpływ na wystąpienie u mnie miesiączki,bo dziś już czwartek a tu nic nie ma ......