Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojjjj

kaszki nestle czy bobovita??

Polecane posty

Gość ojojjjj

kaszki nestle czy bobovita?? ktora sa lepsze ?? a moze jeszcze jakies inne??

Nestle smakowe zazwyczaj zawieraja mleko w proszku (pelne), a wiec nie nadaja sie dla dzieci alergicznych. Dodaje sie wody, a przepis jest tak zrobiony, ze wychodzi gesta kasza, trzeba karmic dziecko lyzeczka. Bobovity mozna kupic bez mleka, wtedy wsypujesz tylko tyle kaszki, ile chcesz, mozna wtedy podawac przez butelke (rzadsze). Mozna dodawac do roznego typu mieszanek, w tym dla dzieci alergicznych (na mleku sojowym, itp). Kup obie i zobacz, ktore bardziej smakuja Twojemu dziecku. Jakosc jest, tak mysle, porownywalna. smacznego :)

polecam kaszki z Bobovity, ponieważ lepiej ropuszczają się w mleku, nie tworzą się grudki, w przeciwieństwie do kaszek z Nestle. Mojej córce smakują nawet bardziej z Bobovity. Jakość na pewno porównywalna.

Mój maluch natomiast preferuje Nestle. Są też smakowe bez dodatku mleka i takie dostaje. Ja rozrabiam mikserem więc grudy się nie tworzą ale faktycznie rozrabiając je normalnie bywały grudki. Bobo Vity mały miał jedno opakowanie ale nie jadł zbyt chętnie.

a hipp?? popromocji mozna kupic taniej bardzo dobre moj tymus je uwielbia szczegolnie owoce lesne sprobuj warto