Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgośka 1981

Proszę o pomoc w sprawie brania pigułek anty

Polecane posty

Gość Małgośka 1981

Postanowiliśmy z moim chłopakiem zacząć współżycie poszliśmy do lekarza,przepisał mi Logest Nie wytłumaczył mi jak mam brac Z ulotki wynika, że mam wziąść pierwszego dnia krwawienia okey, pigułek jest 21, więc przez okres będe brała i potem przez 2 tygodnie, przerwa i co wtedy sodtanę okresu??? Nic nie rozumiem

Jest dokłądnie tak jak napisałaś. A potem będziesz miałą super regularnie okres co 3 tygodnie :) Bawcie sie dobrze :)

Gość Małgośka 1981
Sylwii, to jednak dobrze zrozumaiałam ulotkę Dzieki 🌻

Gość w kwestii formalnej
pierwsze 3 cykle brania sa na dostosowanie organizmu. Wezmiesz tabletke pierwszego dnia okresu i potem w zaleznosci od organizmu: okres moze ustac, moze przebiegac normalnie, moga utrzymywac sie przez caly pierwszy cykl plamienia. Nastepnie zrobisz 7-dniowa przerwe w ktorej powinien pojawic sie okres, a 8 dnia zaczniesz nowe opakowanie. Wiekszosc kobiet przez caly pierwszy cykl ma plamienia i nie nalezy sie nimi przejmowac. Potem est juz z gorki: 3-dniowy okres (a wlasciwie krwawienie z odstawienia) i 25 dni spokoju :) Wiekszosc pigulek zabepiecza juz od pierwszej. W czasie siedmiodniowej przerwy tez jestes zabezpieczona. PS. Skoro lekarz "sam z siebie" Cie nie pouczyl, to mozna bylo go zapytac.

Gość Małgośka 1981
Lekarz w ogóle stwierdził,że ma mało czasu na ulotce jest napisane,jak czegoś nie rozumiem to żebym przyszła do niego mam ok 25 km do lekarza, dzisiaj nie przyjmuje a ja dostałam własnie okresu wiec, prze okres biore, dwa tygodnie , 7 dni przerwy i nowe opakowanie........ nielogiczne...

Gość w kwestii formalnej
To zmien lekarza, bo troche nieodpowiedzialny :/ Dlaczego nielogiczne?? Tak jest tylko w pierwszym cyklu (tzn. ze podczas brania tabletek masz okres). Ten pierwszy cykl trzeba sie przemeczyc.

Gość MAM TEGO DOŚĆ
A co w tym jest nielogicznego? Tak wygląda tylko przy pierwszym cyklu brania pigułek. A ty kiedy byś chciała zacząć, na chybił trafił? a w ogóle sądząc po nicku to nie jesteś już taką małolatą i wciąż nie masz pojęcia o cyklu???? Totalna załamka.....

Gość Małgośka 1981
super ,rozumiem na 100 % dzieki wielkie a lekarza chętnie bym zmieniła i to postaram sie zrobić ale ja mam wszędzie cholera daleko... 😠

Gość aga_24
czeumu nielogiczne? Jak się zaczyna brac to bieżesz od pierwszego dnia miesiączki. a póżneij jak juz wszystkie zjesz:) to tydzień przerwy( na miesiączkę) i znowu przez 21 dni jesz i znowu tydzień przeryw. To pierwsze opakowanie tylko w miesiączke i po prostu szybciej będziesz miała następną.

Gość harmonetaa
spokojnie...dziś pierwszy dzien okresu wiec zaczynasz brac tabletki, bierzesz jedną kazdego dnia przez 21 dni, o tej samej porze potem jest 7 dni przerwy,w czasie przerwy tzn np 3 dnia przerwy dostaniesz okres, i po 7 dniach przerwy niezależnie od tego czy krwawienie sie skonczyło czy nie zaczynasz nastepna paczke, potem bedzie tak ze okres bedziesz dostawała np.zawsze 3 dnia przerwy i wszystko stanie sie jasne i łatwe;)

Gość Małgośka 1981
MAM DOSC>>>>>----->>>>> wiem co to jest cykl i w ogóle tylkonigdy nie brałam pigułek i chę się upewnic czy na pewno robię to dobrze a ty tak wszystko wiesz??? chyba po to jest forum, aby sie doradzic, poradzic, podzieli doświadczeniem itp

Gość MAM TEGO DOŚĆ
Jak czegoś nie wiem to najpierw szukam w internecie, albo na innych topikach. A ty idzisz na łatwiznę i zakładasz nowy. W ten sposób powstaje dziennie kilkanaście topików na ten sam temat. Wiedza to umiejętność poszukiwania jej źródeł...

Gość w kwestii formalnej
harmonetaa-> nie siej demagogii ;) Absolutnie nie "np. zawsze 3 dnia". Krwawienie ma wystapic w czasie 7-dniowej przerwy, nie jest powiedziane, ze zawsze tego samego dnia. Potem dziewczyny zakladaja topiki w stylu "Jest juz trzeci dzien od odstawienia, zawsze dostawalam okres drugiego rano, czy to znaczy, ze jestem w ciazy?" KRWAWIENIE MA WYSTAPIC W CIAGU SIEDMIODNIOWEJ PRZERWY.

Gość harmonetaa
no pewnie...ja jednak zawsze dostaje 4 dnia i juz:)i tak od ponad roku...poza tym tam pisało "np"...co daje miejsce na odstępstwa.Przy braniu tabletek cykl tak sie reguluje ze większość,podkreślam wiekszosc kobiet wie nawet o której godzinie dostanie okres.Koniec dyskusji.

Gość Małgośka 1981
D Z I E K U J E

Gość konkretna dziewczyna
konkretne pytanie, konkretne odpowiedzi ładny topic aby wszystkie takie były pozdrawiam Małgośka 1981

Gość Girl84
bierzesz od pierwszego dnia krwawienia az ci sie skonczy opakowanie. Potem tydzien przerwy i nowe =o)

Gość Monika po 30-tce
Pamiętaj żeby brać tabletki zawsze o tej samej porze wybierz sobie taką godzinę która Ci najbardziej odpowiada ja zawsze biorę o 22. A przerwa 7dniowa musi być bo w przeciwnym razie nie dostałabyś miesiączki. Nic się niemartw ja na początku też byłam zdezorientowana i zakładałam 5 topicków dziennie.

Gość ania20
co mam zrobic z anty doradz

Gość ania20
czy logest jest dobrym zabespieczeniem

Gość beczka cynizmu
Uwielbiam takich lekarzy... To takie polskie...