Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapominalska

zapomnilam qrcze /

Polecane posty

Gość zapominalska

1.biore tabletki nonovynette i qrcze zapomnilam wziasc jednej :( byla to moja 15 tabletka minelo 12 h bo mialm wziasc o godz 21.00 a wzielam ja o godz 17 nastepnego dnia pozniej wzielam nastepna tabletke normalnie o godz. 21.00 czy teraz cos sie stanie zlego? czy metoda antykoncepcyjna poszla w las? 2. czy gdy przestane brac tabletki przez 1 miesiac to moge aczac normalnie brac nastepne opakowanie?> czy mudsze czekac na 1 dzien cyklu ?

Gość Rafael
poczytaj dokładnie ulotkę, tam wszystko pisze

Gość zapominalska
no wlasnie kurde wyrzucilam ta ulotke cholerna :(

Gość hg
:/

Gość nie mozesz juz liczyc
na dzialanie pigulek, do konca opakowania powinnas dodatkowo sie zabezpieczac. Jezeli chodzi o odstawienie to oczywiscie, ze nastepne od pierwszego dnia cyklu. A jak inaczej chcialas brac? :0

Gość pianistka1980
tabletki której się nie weźnie do 12 godz powinno się już wcale nie zazywać źle zrobiłaś że wzięłaś ją następnego dnia policz sobie ile godz po czasie...;((( moim zdaniem to twoja antykoncepcja w tym miesiącu poszła jednym słowem wiesz gdzie...pozdrawiam gorąco

Gość nie mozesz juz liczyc
do pianistka 1980 Przykro mi, ale nie masz racji, i uwazam ze powinnas te informacje sprawdzic przed wypowiedzia na dany temat. Jezeli pigulka zostala zapomniana(wzieta po uplywie 12 godzin) w pierwszym tygodniu, nalezy wziac ja jak najszybciej, nawet jezeli przyjmowac bedziemy 2 jednoczesnie. Przez 7 dni nalezy dodatkowo zabezpieczac sie a nastepne pigulki przyjmowac zgodnie z planem. Ponadto jezeli w poprzedzajacym tygodniu mial miejsce stosunek nalezy zasiegnac porady lekarza, gdyz istnieje ryzyko zajscia w ciaze. Jezeli nie zostala przyjeta tabletka w 2 tygodniu (spoznienie wieksze niz 12 godzin) nalezy wziac jak najszybciej zapomniana, nastepne zgodnie z planem, dodatkowo stosowac zabezpieczenie przez 7 dni. Jezeli nie zostala przyjeta tabletka w trzecim tygodniu, mozemy ALBO przyjac jak najszybciej zapomniana tabletke, dokonczyc opakowanie, nie robic 7-dniowej przerwy i zaczac nastepne, pamietajac o zabezpieczeniu przez 7 dni, ALBO odstawic pozostale pigulki, zrobic 7-dniowa przerwe i rozpoczac nastepne opakowanie. Zapominalska nie wziela 15 tabletki, czyli w trzecim tygodniu.