Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziutkomaniaa

Ludziki oddajcie tu swój głos!!!

Polecane posty

Gość Ziutkomaniaa

nie moge sie doczekac jakiejkolwiek odpowiedzi pisze i pisze a tu cichoo!!! ;/ jak będzi e ktos gotów pogadac ze mną bedę wdzięczna.czy mozna zajsc w ciąze jesli chłopak pociera sie o nasze narządy rodne? chodzi o to ze ja byłam wtakiej sytuacji :( inscenizowalismy tak ajkby wspólzycie taka gra wstępna . ja byłam w ubraniu on nago az nagle poczułam cos mokrego. to byl chyba płyn przedejak.albo mój śluz . plamaka niewielka ale spanikowałam ;/ 12 godzin minęlło i rano poszłam do gineko po tabletki tylko ze on nie dał mi Postinoru tylko Stedrili30 nie iwem czy zadziała. ale to było 4 tabletki. 2 rano i 2 wieczorem odpiszcie!!

jezeli byłaś w ubraniu..to jak mozliwe ze zaszłas w ciąze?! no uspokuj się dziewczyno..wszystko jest ok!

Gość mrówkaZZZ
ogólnie rzecz biorąc to w ciążę jest ciężko zajść i to trzeba mieć pecha wyjątkowego dlatego nie ma co się matrwić ....ja zanim zaczęłam brać tabletki to miałam wiele sytuacji i to nawet takich że facet kończył pare razy we mnie bez zabezpieczenia no i dzidziusia nie mam:)))a jeśli chodzi o tabletki to mówią że tak się bierze a nagłych sytuacjach czyli powinno być ok....podzielam zdanie madzika55 i radzę ci tak nie panikować i nie latać przy każdej okazji do gina!!!!wsio bedzie ok!!!pozdrawiam

Gość pianistka1980
i jeszcze może mi powiedz dziewczyno że jesteś dziewicą????na jakim ty świecie żyjesz!!!!!???weź się obudź i zastanów się co robisz!!może nie dorosłaś do takich zabaw jeszcze...radze ci wypożycz sobie jakaś książkę na temat seksu i antykoncepcji bo chyba nic nie wiesz na ten temat!!!

Gość Ziutkomaniaa
to ni eo to chodzi ze jestem niedoswiadczona w sumie to pewnie teraz 16-latki są bardziej doswiadczone niz 20 letnia dziewczyna ;/ ale chodzi o to ze poprostu spanikowałam bo nie chciałabym zrobic krzywdy malenstwu który rzekomo rozwijałby si ewe mnie , dlatego ze nie miałby zadnych warunków do normalnego rozwoju. ja studiuje itd. ucze sie jestem ciągle w rozjazdach. wiec PANIKA to moje drugie imię ;/ chodzi o to ze ja miałąm cieniutkie spodnie zresztą sytuacje opisałąm. czasami z paniki robia sie w głowie takie Shizy ze człowiek głupieje !!!!!! oki dzieki wszystkim za odpowiedzi . pozdro dla was!!! a pianistce podziękuje bo nie potrafii wczuc sie w czyjąs sytuacje . dziewczyno czasami warto rzucic pare pustych zdan typu bedzi edobrze itd. niz obrzucac kogos błotem. narazie wszystkim papapa ;)

co to za lekarz, ktory daje zamiast Postinoru Stediril? opowiedzialas mu dokladnie jaka byla sytuacja? przez spodnie raczej trudno zajsc w ciaze. nawet cieniutkie ;) a jak sie czujesz po Stedirilu? mam nadzieje, ze wszystko ok, bo to straszna dawka hormonow!

Gość ktośka samośka
pewne pigułki wzięte w wiekszej dawce powdują to samo co postinor: Firmowa nazwa leku I dawka II dawka Postinor 1 tabl. 1 tabl Gravistat 250 2 tabl 2 tabl Microgynon, Rigevidon, StediriI 30 4 tabl 4 tabl Gravistat 125, 4 tabl 4 tabl MInisiston.

Gość mrówkaZZZ
jeśli chodzi o tabletki to lekarka miała rację...można zamiast postinoru zażyć po dwie tabletki anty co 12h ale tylko tabletki II generacji zaznaczam! i naprawde nie panikuj ani nie zamartwiaj sie bo zajście w ciążę w taki spobób to praktycznie nonsens! radzę ci pomyśleć o tabletkach anty jeśli chcesz byćspokojna ....gorąco pozdrawiam!

oczywiscie wiem, ze Stediril w wiekszej dawce dziala jak Postinor, ale on jest dwuskladnikowy, a Postinor ma tylko levonorgestrel. rozmawialam nawet kiedys na temat Stedirilu z moja lekarka, ktora stwierdzila, ze po takiej dawce pewnie bym wszystko zwymiotowala i na nic by sie zdalo zazywanie 4 tabletek. juz lepiej zazyc Gravistat 250, tylko w tym wypadku 2 tabletki...

Gość Ziutkomaniaa
po Stre.30 czułam sie dobrze. nic mi ni ebyło. na drugi dzien nawet poszłam do pielęgniarki i zapytałąm czy to normalne abym nie miała zadnych objawów ubocznych po tych tabl.wymiotów zawrotów głowy itp. powiedziała ze kazdy organizm inaczej reaguje na tabl.anty. ja nie wiem jaki to był Str30 czy drugiej generacji czy jaki. ale chyba w gabinetach lekarskich wiedza co i jak podawac.i napewno nie byłam pierwszą i ostatnia która zazywałą te tabletki. Wiem ze po Postinorze sa wymioty czaami na drugi dzien występuja plamienia, itd a ja NIC!! musze byc spokojna i czekac na okres bo przez stres będzi ejeszcze gorzej :/ mam nadzieje ze skonczy si etylko na strachu ...

Gość mrówkaZZZ
ja biorę stediril30 ale normalnie jako tabletki anty już od 6miesięcy i jestem zadowolona....dodam że to są tabletki II generacji więc spokojnie wsio będzie ok:)3mam kciuki i pozdrawiam:)

Gość Ziutkomaniaa
:( a jak okresiku ni ebędzie..>?? kurcze musze sie zaopatrzec w tabl. anty. i koniec problemu ;) tylko zeby okres teraz był ;/ a niewiecie po ilu dniach moze sie pojawic po zazyciu własnie tych awaryjnych Stredili30 ?????

Gość Ziutkomaniaa
lekarak abyła jakas niemowa chyba bo pytałam jej a ona tylko kiwała głową TAK lub NIE :/ dlatego Apeluje !!!!! po ilu dniach pojawia sie okres po tabletkach awaryjnych ???

Gość w kwestii formalnej
nie ma reguly

Gość kleopatreaaa
hmm..... nic dodac nic ując ...