Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce

odstawienie antykoncepcjiplastry Evra i powrót

Polecane posty

Gość w kropce

Witam! Nurtuje mnie pytanie dotyczące wyzej wymienionego tematu.Jesli bedziecie panstwo w stanie odpowiedzic mi na nie,to nie bede zmuszona isc do prywatnego lekarza,bo juz bylam z kasy chorych,ale doktor nie mial ochoty mnie sluchac , tylko przeprowadzil rutynowe badanie.A mianowicie... Odstawilam miesiac temu plastry Evra(powinnam byla uzyc nowe opakowanie 5 czerwca,ale nie uzylam,gdyz tam ,gdzie przebywalam nie mialam dostepu do jakichkolwiek srodkow antykoncepcyjnych).Chcialabym wrocic do zaywania srodkow(jak bylam u lekarza z Kasy Chorych to przepisal mi tabletki antykoncepcyjne na moja prosbe,ale nie chcial sluchac tego problemu,o ktorym teraz pisze).Potrzebuje tabletek w najblizszym tygodniu,bo wreszcie sie spotkam ze swym partnerem i jestem w kropce.Powinnam miec okres 3 dni temu,ale mi sie spoznia,a tabletki przyjmuje sie pierwszego dnia cyklu miesiaczkowego.Czy ktoras z pan spotkala sie juz tz tym problemem?Z gory dziekuje za odp.

Gość w kwestii formalnej
a jakie jest pytanie?? Jesli chodzi o to czy mozesz zaczac stosowac tabletki antykoncepcyjne przed pierwszym dniem cyklu to odpowiedz brzmi nie.

Gość w kropce
Pytanie brzmi: czy moge uzyc srodka antykoncepcyjnego,jesli nie dostane miesiaczki(wydaje mi sie,ze nie)? A jesli jest jakas inna metoda zabezpieczenia,to jaka? Czy to jest normalne,ze spoznia mi sie okres po odstawieniu(mam typowe objawy dla okresu-m.in.bol brzucha)?

Gość w kwestii formalnej
to nie jest nic niezwyklego, ze okres Ci sie spoznia. Jak juz napisalam nie mozesz zaczac brac tabletek przed pierwszym dniem cyklu. Inne zabezieczenie: prezerwatywa, globulki, kremy plemnikobojcze.