Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana

Skutki uboczne pigułek

Polecane posty

Gość zatroskana

zaczelam brac pigulki antykoncepcyjne pierwszego dnia cyklu i od tamtego dnia mam krwawienie. to juz 16 dni i krew jest dosc brazowa, mimo ze jest jej malo to nie przestaje. Co moze byc tego powodem? Prosze o pomoc:(

Gość sylikat
moga wystepowac plamienia na poczatku.musisz przeczekac,albo jak sie bardzo martwisz,to idz do gina

Gość zatroskana
na ulotce pisalo ze wystepuja ale sporadycznie i nie powinny sie przedluzac a u mnie trwaja nieprzerwanie... ide do gina dopiero za 4 dni

Gość w kwestii formalnej
Nie wiem jakie tabletki bierzesz, ale plamienie w czasie pierwszego cyklu przyjmowania nie jest niczym niezwyklym i wystepuje u wielu kobiet. Nie ma sie czym przejmowac. Pierwsze 3 cykle przyjmowania pigulek sa "dostosowawcze" i moga sie wstedy pojawiac dzialania niepozadane. Dopiero gdy w czwartym cyklu dzieja sie dziwne rzeczy nalezy rozwazyc zmiane pigulek. Wiekszosc dzialan niepozadanych zanika jednak juz po pierwszym cyklu.

Gość zatroskana
biore logest, moje krwawienie jets nieprzerwalne tylko czasem zmienia sie kolor - sporadycznie jest to czerwona, swieza, 'rozciagliwa krew', ostatnio brazowa, gesta... zupelnie nie wiem co o tym myslec bo gdyby to bylo sporadyczne to wg ulotki byloby to normalne a to trwa nieprzerwanie...

Gość sylikat
Za 4 dni sie wyjasni.Nie panikuj do tego czasu.

Gość w kwestii formalnej
Biore Harmonet (identyczny sklad jak Logest) i tez mialam plamienia przez caly pierwszy cykl, podobnie moja przyjaciolka (tez na Harmonecie), teraz wszystko jest ok. Nie rozumiem jednego, skoro na ulotce jest napisane, ze to sie zdarza (chociazby sporadycznie) to dlaczego uwazasz, ze to Ciebie nie dotyczy, ze jestes w tej potencjalnej wiekszosci u ktorej takie objawy nie wystepuja??

Gość zatroskana
gdyby bylo to sporadyczne - zrozumialabym i nie martwilabym się, lecz jest tam napisane iz krwawienie wystepuje stale nalezy zwrocic sie do lekarza - dla mnie to oznacza ze cos jest nie tak... bylam przygotowana na to ze jakies skutki uboczne wystapią, zadnych innych nie zaobserwowałam, tylko stałe, niekonczace sie krwawienie.... nie sporadyczne, lecz przedluzajace sie w nieskonczonosc...

Gość mało...
ja tez plamiłam cąle opakowane (regulon) i jakos zyje 3 opakowanie za mną a plamienie zninkeło wraz z 1 opakowaniem