Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajuuusia

kobiecy Savoir Vivre

Polecane posty

Gość Jaaaaaaaaaa
Wiecie co ja, kurde, strasznie przeklinam, nie tak jako przecinek ale za dużo. U innych mnie to drażni a sama ....POPRACUJĘ NAD TYM Dla mnie najgorsza jest taka wymalowana (przesadnie) lala z dzieckiem w wózku i PAPIEROSEM - KARYGODNE

Albo takie na wysokich szpilkach, ze ich dzieci nie dosiegaja do mamusi rączki i matka idzie wtedy zgarbiona jak wielblad...

Gość Jako facet lubie kobiety
konkretne: 1) takie co zamiast robic kobiece fochy mowia co i jak, 2) jak trzeba to "przeklna", 3) za facetem jak pipy sie nie ciagna, 4) ubrac sie potrafia, 5) dziecko lubia ale nie jest ono dla nich wszystkim i o mezu nie zapominaja, 6) potrafia dac sobie "rade" jak trzeba, 7) nie sa "nadopiekuncze" tylko potrafia zmotywowac faceta i pomoc rozwinac mu skrzydla, 8) tego samego oczekuja od faceta - nie znosze kobiet, ktore jak im sie cos radzi czy probuje pomoc to stroja fochy i sie obrazaja, i wiele innych... 9) nie "nadskakuja" za bardzo facetowi - zamiast glupiego obiadu wole pogadac z kobietka, albo isc na miasto cos zjesc, sam sobie moge uprac,a sprzatanie nie musi byc czesciej niz raz w tygodniu (inna sprawa ze nie brudze zbytnio a ciuchy odkladam na ich miejsce), ... Nie znosze malych ksiezniczek - takich co przykladaja uwage do jakichs glupot, w stylu "nie powinnam jezdzic na meskim rowerze, bo tak sie nie godzi". Ostatnio taka wysmialem. Rodzice chyba chcieli ja wychowac na "dame". Hahahaha... Nie znosze tez Bridget Jonsowek i innych takich. Ale to nie znaczy ze jestem jakims cyborgiem. Poplakac takze sobie mozna od czasu do czasu a i pozalic wspolnie, ale zycie to kurna nie film "czy leci z nami pilot", zeby marudzic codziennie wszystkim dookola tylko trzeba cos robic. Moi koledzy najpierw smiali sie troszke ze mnie ze szukam jakiegos babochlopa, ale teraz tak narzekaja na swoje kobiety (zreszta na narzekaniu sie nie skonczylo - byly tez rozwody) ze przyznaja mi racje.

Gość ponawiam temat 2
ponaiwam temacik

Gość czy zechciałbyś doprecyzować
"Nie znosze tez Bridget Jonsowek i innych takich." To znaczy jakich?

Facet ma w duzej mierze racje. Trzeba mu to przyznac.

Gość Klll
Fajny topik. Ja dodam jeszcze: ubranie powinno być uprasowane. A zdarza mi się w pośpiechu uprasować coś byle jak. Wynika to z innej wady: robienia wszystkiego na ostatnią chwilę. Ale pracuję nad tym.

Gość Klll
A bycie kobietą konkretną wcale nie kłóci się z byciem damą. Marudzenie i fochy do wizerunku damy taż nie pasują.

Gość np. Beata Tyszkiewicz

Hmmm....tyle tu pieknych rzeczy!! Co kobieta powinna a czego nie powinna...To moze teraz odpowiedzmy sobie na pytanie nie co powinna/nie powinna robic tylko CO WY ROBICIE Z TEGO CO NAPISALYSCIE A CZEGO NIE?? Bo ja tez sobie moge napisac to i owo ale to sie nie bedzie w calosci np. zgadzalo ze mna... Wiec? Jak to jest z wami??

No dziewczyny, nie ogladalyscie Dziennika Bridget Jones?? Chodzi mu chyba o taki typ kobiety...Ubiera sie jak slama, nie ma powodzenia, ma 30 lat i jest sama i sleczy nas swoim losem \"O ja biedna...\"... Czy dobrze pisze??;)

Damą moje Kochane to trzeba się urodzić!!! Wiekszosc kobiet które znam nawet jesli bedzie sie stosowało do Waszego poradnika NIGDY nie bedzie damą a jedynie jej karykaturą. Nie żebym to ja sie urodziła...ale wole byc sobą....

Gość nuenn
A ja jestem bardzo ciekawa, czy wszystkie osoby z tego topiku potrafią się zachowywać wedle własnych wytycznych.

Gość Spraya13
Do: -------> nuenn Wlasnie o tym pisalam powyzej...tylko jakos nie widze odzewu...chyba towarzycho sie zmylo na papieroska albo piwko;):P

Gość Spraya13
to bylam ja powyzej:P

Gość oglądałam i czytałam
jak dla mnie bardzo sympatyczna postać. dlatego dziwię się, że można jej nie lubić.:)

hmm...chyba juz powinnam isc spac bo nawet swojego nicka nie umiem wpisac:P

Gość taka ze gałązka
z Waszych definicji wynika jasno, że taka np.Szymborska NIE JEST damą...a moim zdaniem jest i to fantastyczną wprost! Nie mam pojęcia, czy depiliuje nogi,ale to w ogóle nie ma znaczenia! Kopci jak komin ! Ale jak sie pojawi i zacznie mówić, to najpiękniejsze kobiety gasną...ma KLASĘ, a więc dama to chyba nie wygląd ( nie tylko!), ale to, co jest w środku! No i WIEDZA!

Gość upaaaa
upUpUpapa

Gość prawwdziwa dama
ociera usta chusteczką po zrobieniu loda

Gość jasnamonia
Słowo "dama" troszkę się zdewaluowało. Mówi sie często z pogardą :"damulka" albo " dama z pazurami się znalazła" o kobietach zmanierowanych, wyniosłych, kapryśnych...a tu nie o to chodzi! Mnie bliższy i bardziej do mnie przemawia termin: "kobieta z klasą".

Gość jasnamonia
A wzorem "kobiety z klasą" z polskiego podwórka jest dla mnie Grażyna Barszczewska:). Raczej pewnie nie kojarzycie o kogo chodzi, a szkoda.

1.powinna nie przeklinać 2.nie palić papierosów 3.pamiętac o higienie,szczególnie gdy wie że chce założyć bluzkę bez ramiączek i zapomina ogolic pach :( blee...

Gość schludny wygląd
zadbane dłonie