Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szakalaka

Obawiam sie ze musze wziac POSTINOR drugi raz w miesiacu...prosze o rade

Polecane posty

Gość szakalaka

Niestety ponownie wpadlismy! Drugi raz w miesiacu co mam robic? Co moze spowodowac postonor wziety po raz drugi.

Gość nie wiem czy się orientujesz
ale postinor to nie tabletka antykoncepcyjna :P

Gość szakalaka
przeciez wiem o tym! Juz bralam je kilka dni temu ale znowu byla wpadka i zastanawiam sie czy brac go znowu! Poniewaz podobno to bardzo silne tabletki

Gość alba
ja pare dni temu mialam podobna sytuacje i nie wzielam chociaz wiem ze mozna 2 razy w ciagu cyklu wziac bez problemu.

Gość szakalaka
o to chodzi ze te glupie lateksy pekaja....cholera my to mamy pecha. Moj chlopak nie jest pewien czy doszedl.Jestesmy w kropce....nie wiem co robic.Az chce mi sie z tego smiac

Gość achhhhhh
mi to sie chce z ciebie smiac...

Jak sie umie te glupie lateksy dobrze zalozyc, to nic sie nie stanie. Jak to nie jest pewien, czy doszedl? Ma niezauwazalny orgazm? :D

Gość vmnikgmd
Moim zdaniem powinnaś zastanowić się czy dorosłaś do tego żeby zacząć współżycie... bo odpowiedzialne osoby nie dopuszczają do tego żeby mieć "wpadki" kilka razy w miesiącu i za każdym razem sięgać po takie tabletki.... O wiele łatwiej zabezpieczać sie tabletkami anty... a nie iść niby na łatwizne, która może się źle skończyc:(

Gość szakalaka
a dlaczego? Nie chcialabys byc w takiej sytuacji

Gość vmnikgmd
dlatego nie dopuszczam do TAKICH sytuacji...

Gość szakalaka
ja prosze o rade a nie niepotrzebne komentarze

Gość szakalaka
Wiesz to nie bylo zalezne od mojej woli wiec nie masz za co mnie krytykowac. Ciekawe jak nie dopuscic do pekniecia gumki? Zalozyc dwie?

Gość vmnikgmd
takie komentarze są jaknajbardziej potrzebne...bo coraz więcej dziewczyn sięga po POSTINOR tak jaby były to cukierki, a NIE są!!

Gość mrowkaZZZ
podzielam zdanie ....po co truć się tabletkami wczesnoporonnymi które no jakby nie było są drogie...lepiej jest iść do ginekologa po recepte na normalne talbetki anty...ja zażywam stediril30 które kosztują niecałe 3zł...czy to się nie opłaca? za 3 zł masz zabezpieczenie przez cały miesiąc...nie rozumiem dlaczego mając partnera z którym po przeczytaniu tego co piszesz wydaje mi się że regularnie współżyjesz nie zabezpieczysz się tabletkami...no chyba że ci się nie chce iść do ginekologa po normalne tabletki...

Gość szakalaka
Nie no jasne najlepiej zajsc w ciaze w wieku 18 lat? Prawda? Niezle masz poglady.A moze jestes ze Stowarzyszenia Obroncow Zycia?

Gość szakalaka
Jesli ktos robi to bardzo rzadko to nie sa mu potrzebne tabletki anty

Gość vmnikgmd
czyli masz 18 lat i już się trujesz takimi tabletkami... fajny początek nie ma co:)

Gość mrowkaZZZ
"vmnikgmd" podzielam twoje zdanie w 100% coraz więcej dziewczyn uważa że postinor to dobre zabezpieczenie a nie wiedzą na jego temat kompletnie nic....!!!!!tak nie powinno być...DZIEWCZYNY NISZCZYSCIE SWÓJ ORGANIZM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! błagam najpierw dowiedzcie się co to jest tabletka wczesnoporonna i przeczytajcie jej skład hormonalny a także skutki uboczne a potem pytajcie się na forum co macie robić...:////

Gość achhhhhh
jesli ktos to robi bardzo rzadko to niech sie nauczy uzywac prezerwatywy

Gość mrowkaZZZ
robisz to bardzo żadko a już drugi raz w miesiącu zaliczyłaś "wpadke"????? no niezle masz zdanie na ten temat...no jasne lepiej truć się gigantycznymi dawkami hormonów dwa razy w miesiącu niż przez cały miesiąc przyjmować mniejsze dawki...spoko jesteś moją idolką dziewczyno!!!

Popieram zdanie mrowki ZZZ - skoro jestes tak \"dojrzala\", zeby zaczac wspolzycie, to powinnas tez byc na tyle odpowiedzialna, zeby ponosic jego konsekwencje. A tak jak ktos napisal - Postinor to nie cukierki na plaski brzyszek, a bardzo powazna (i szkodliwa!!!!) ingerencja w organizm - kilka razy polkniesz Postinor i kilka lat bedziesz walczyc z uregulowaniem swoich hormonow. Dlatego pomyslcie o czyms bezpieczniejszym niz prezerwatywa, skoro tak czeasto Was zawodzi...

Gość vmnikgmd
Skoro już musisz to weź te tabletki, ale szczerze radzę... idź do lekarza i poproś o przepisanie tabletek anty na przyszłość, bo po co brać ( niekiedy niepotrzebnie )postinor :) i się zastanów czego chcesz....

Gość mrowkaZZZ
przyznam się szczerze że sama jestem młodą kobietą ale na temat sexu i antykoncepcji wiem bardzo dużo...poprostu wiem co robię i niczego nie żałuję...niestety niektóre dziewczyny chyba nie wiedzą co robią...no a potem ciężko żałują..."szakalaka" dam ci dobrą radę...napierw pomyśl a potem rób...i nie chce być złośliwa albo się wymądrzać tylko napradę czasami reće mi opadają jak czytam tu niektóre pytania bądź wypowiedzi...

Gość szakalaka
Zalozcie klub anty szakalaka to moze wam ulzy chcialam pomocy a spotkalam sie tu z jakims gniazdem zmij. Dzieki za kobieca solidarnosc pokazalyscie klase. Chcialam odpowiedzi na pytanie a tylko dowiedzialam sie ze jestem nieodpowiedzialna glupia itd. wielkie dzieki zycze milej nocy

Gość mrowkaZZZ
no a co ty chciałaś usłyszeć...że jesteś odpowiedzialną i dorosłą dziewczyną??chyba sama sobie na to pytanie odpowiedz...chyba bardziej się liczy szczerość niż zakłamane pocieszanie...po naszych komentarzach i opiniach sama możesz wywnioskować to jakie powinno się mieć nastawienie do postinoru...i tak jak napisałam wcale tu nie chce żadnej złośliwości ani wymadrzania się...poprostu czasami trzeba komuś przemówić do rozsądku gorzkimi słowami....może to coś pomoże...:(((

Gość giligili
ja pierdole, chyba laska sama nie rozdarła prezerwatywy, żeby łikać 50 razy postinor! Stało się i już, nia ma co biadolić! lec do lekarza po postinor (trudno,musisz go łyknąć jeszcze raz) i zastanów się nad inną metodą niż same prezeratywy-widzisz są zawodne:/ moze dodasz do nich pantex-globulki lub faktycznie zaczniesz łykać hormony...

Gość be free
Postinor to nie jest tabletka wczesnoporonna Wielce Inteligentne Kobiety! nie dopuszcza po prostu w ogóle do zapłodnienia. dopuszczalne jest wzięcie 4 tabletek postinoru w miesiącu (chociaż oczywiście im mniej tym lepiej). ale jeśli nie ma innego wyjścia lepiej jest wziąć postinor niż wpakować się w ciążę. tym bardziej, że z medycznego punktu widzenia te 4 tabletki można wziąć. mądrzycie się zamiast pomóc a same g... wiecie.

Gość sykol
postinor złuszczy endometrium macicy dzieki tamu zapobiegnie implantacji komórki zapłodnionej ale mozesz miec objawy tj:ból brzucha-dość przykry plamienia i rozreguluje ci cykl,postinor to hormony ale jak musisz to zazyj drugą proponuje bys po wizycie u gina załozyła sobie wkładke domaciczna zapobiegnie to podbnym sytuacją

Gość najwazniejsze jest zdrowie
dlaczego wy sie tak trujecie tymi tabletkami????????? przeciez nie jest tak latwo zajsc w ciaze.. Wystrczyłby tylko 1 tydzień wstrzemiezliwosci od seksu w kazdym cyklu...