Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szakalaka

Obawiam sie ze musze wziac POSTINOR drugi raz w miesiacu...prosze o rade

Polecane posty

Do - BE FREE ------>>>>>> Ciekawe skad masz takie informacje, ze Postinor nie jest tabletka wczesnoporonna... Oto informacja z leksykonu lekow: \"Jest to środek zawierający dużą dawkę levonorgestrelu, syntetycznego progestagenu. Obecnie sprzedawany pod nową nazwą Postinor DUO. Działa następująco: - opóźnia proces owulacji (jeśli jeszcze do niego nie doszło) - zagęszcza śluz w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom. - utrudniani zagnieżdżenie zapłodnionej komórce jajowej (jeśli do zapłodnienia doszło)-działanie poronne. Dostępny jest w większości aptek i tylko na receptę.\" Zacytuje wiec Ciebie, zrozumialym dla Ciebie jezykiem: \"g.... wiesz!\"

Gość jakie to były prezerwatywy

Gość ja w jej wieku jeszcze
nie wpółżyłam!Nieodpowiedzialna ta mlodziez jest dzisiaj.Pieprza sie bez opamietania a potem wpadaja.Dobrze ktos powiedzial:wystarczy dzien lub 2 wstrzemiezliwosci.

Gość mrowkaZZZ
dziekuję asienka bo to ja pisałam że postinor to talbetka wczesnoporonna i lekkim słowem zostałam obrażona za brak nie wiedzy...jestem WIELCE INTELIGENTNĄ KOBIETĄ :))) co do tej wstrzemięźliwości to też tal uważam jeśli się jest na tyle dorosłym żeby zacząc współżycie to powinno się być na tyle dorosłym by nie udawać dziecka które jak coś chce to musi mieć...sex to nie zabawa...a potem biedne dzieci nie mogą ujrzeć nawet światła dziennego bo ich matki były zbyt lekkomyślne...:(((

Gość madziulaaa22
postinor NIE JEST tabletką WCZESNOPORONNą!!! Błagam, już kolejne forum, gdzie ktoś powołuje się na leksykon leków, nie podając ani autora owego leksykonu, ani tytułu. Problem z postinorem polega na tym, że w Polsce istnieje b. silne lobby, które usiłuje wmówić kobietom, że postinor jest be, bo doprowadza do usunięcia płodu z organizmu. NIESTETY!!! Jak już jesteś w ciąży, to niestety moje kochane, ale postinor jej nie usunie. Hormony zawarte w Postinoru mogą jedynie nie dopuścić do zapłodnienia- odsyłam was do ulotki samego leku i do GINEKOLOGA, uczciwego, ginekologa, a nie konowała pro rodzinnego. Postinor, owszem jest szkodliwy, ale nie popadajmy w paranoje. Proste wyliczenie możecie sobie zrobić: sprawdźcie jakie składniki są zawarte w jednej tabl. antykoncepcyjnej, a jakie w jednej tabletce Postinoru, a wyjdzie wam, że zawartość hormonów w postinoru jest taka jak w 4 tabletkach antykoncepcyjnych. :) i same już rozsądźcie jak bardzo szkodliwa jest taka dawka hormonów, albo porozmawiajcie z lekarzem.