Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klepsyderka

Która mi poradzi co zrobić żeby uzgrabnić nóżki... poprawić wygląd

Polecane posty

Gość klepsyderka

... może któreś się udało. Ja mam takie w skrócie problemy z nogami: krótkie (no bo niska ;), 165), przy sporych biodrach i orkąglejszym tułku, co za tym idzie grubsze uda (54 cm :-/) i na kolankach, po wewnętrznej stronie się tak uwypuklają w bok... tzn mam chyba za dużo na kolanach, przez co wyglądają jak krzywe :-/, buuu. Proszę. Talią mogę manipulować, tzn trochę pracy i zmniejszam ją jak chcę ale te cholerne nogi i biodra :(...

Gość klepsyderka
Dzięki :), ale czy coś z tego sprawdziłaś może? Ja ćwiczę te z fit i są całkiem dobre moim zdaniem, ale ciekawa jestem czy ktoś ćwiczyłz tymi ćwiczenami dłużej...

Gość Czerwony_lakier
Praktykuję jogę, trenuję tae-bo, czasami z większym naciskiem na kick-boxing, czasami TBC, taniec, rower. Ostatnio do tygodniowego trenigu dodałam Pilates. Wystarczy kupić gazetkę Vit (5,30) lub książke. Polecam. Nie tylko na nogi, ale na całe ciało. Bardzo nietypowe ćwiczenia, zresztą wpisz to w google, znaznacz by szukano stron tylko w języku polskim, na ich oficjalnej stronie dowiesz się dokładnie, o czym piszę. Polecam Ci to dlatego, że widzę iż rozpoczynasz przygodę z gimnastyką, chcesz to czy tamto poprawić, a te nie frasujące ćwiczenia w któych brakuje brzuszków, hantli itp. dzięki odpowiednim, przypominającym zabawę pozycją napinającym mieśnie dają naprawdę dobre efekty. Na nogi tae-bo ( możesz ściągnąć przez kaaze billego blanksa- taebo ABS, polecam) lub pilates. Sama mam okrągłe bioderka:)

Gość Czerwony_l. nic nie
zrozumiałam ;) czy można prosić o jakiś link ? :)

Gość Czerwony_lakier
Nie wiem, czego tu można nie zrozumieć:D http://www.pilates.pl/ tu proszę masz na temat treningu pilates, co to itp. Jeżeli się zdecydujesz to zakup książkę lub gazetkę vita, gdzie dołączona jest płyta CD z 65 min. ćwiczeń. Koszty w miarę niewielkie. Możesz też szukać czegoś przez internet. Co do tae-bo to proszę: http://www.fit.pl/tae_bo_.htm Wymaga wysiłku, ale przynosi efekty. Podałam dwie zupłenie odmienne formy wysiłku fizycznego, dobierz do swojej wytrzymałości. Jeżeli zdecydujesz się na tae-bo, to poprzez kaaze ( wiesz, co to, jeśli nie ściągnij sobie ten pogram) poszukaj filmu Billego Blanksa, wpisując w wykuszja Billy Blanks tae-bo abs, lub tae-bo 8 minute workout, pierwszy filmik kładzie nacisk na brzuch i nogi, drugi poprawia ogólną sprawność, jednak niemalże każde ćwiczenie angażuję pracę nóg, stąd bardzo dobrze je wysmukla:) http://www.billyblanks.com/homepage.asp Pozdrawiam.

Gość klepsyderka
Dzieki lakierku ;) :). Już sobie cos sciagam mulem. Kurde, zaluje że mieszkam w takim małym mieście, zapisałabym się na tego pilatesa bo słysząłam że fajnie wysmukla całą sylwetkę. Co to tego tae to sięboję że to powiększa mięśnie :-/, bo ja mam dosyć masywne te nogi, tzn sporawe mięsnie chyba. Eh...

Gość aby
rozrastały się mieśnie potrzebne jest obciążenie, aby spalać tłuszcz i rzeźbić liczy się częstotliwość powtórzeń. To, że Billy wygląda jak wygląda jest zasługą wielu lat ciężkich treningów, w tym siłowych, bo to pięciokrotny mistrz świata w karate, boxie, kickboxingu itd. :)

Gość acha...
to teraz już rozumiem jakby więcej ;) ..tak naprawdę to mi się nie chciało szukać tych linków..... :D jak tu się zmusić, do tych ćwiczeń :D Czerwony_l. a powiedz chociaż tak orientacyjnie po jakim czasie można zauważyć pierwsze efekty ?

Gość To zależy
od stopnia Twojego domniemanego zaawansowania:P, regularności itp. Pierwsze dwa tygodnie treningu 4 razy w tygodniu powinny dać efekty. Ja jestem już dosyć mocno „usportowiona” :D, Więc trudno ocenić, zaczynałam od zwykłych ćwiczeń, ale nic nie daje takiego efektu jak trening opracowany przez instruktora. Po miesiącu zaś ciężkiej pracy, bo na początku może to nie być czysta przyjemność z pewnością odczujesz i zobaczysz różnicę. Ja już nie wyobrażam sobie dnia bez jakiegoś treningu. Nie tylko jem sobie, co chcę:D choć preferuję raczej zdrowe jedzenie, to czuję się lepiej. To pomaga. A sylwetka w miarę nienaganna. I bioderka zgubiły 5 cm, przy okazji:) A nóżki się wysmukliły. Pozdrawiam ;)

Gość acha...
a może Ty już jesteś uzależniona, co ? To straszne :D też bym tak chciała :) ja też jem co tylko chcę bo nigdy z wagą problemów nie miałam, ale przydałoby mi się to mizerne ciało jak to mówisz " usportowić ", kształty poprawić :p ale wiesz co, w bioderkach zgubić 5 cm to dobry wynik :) zawsze mi się wydaje że osoby " usportowione " :) są takie bardziej radosne, optymistyczniej nastawione do życia, pełne energii, to chyba ruch coś takiego powoduje... no dla takich efektów + kształtniejsza sylwetka to ja jestem skłonna się zmotywować :) 4 razy w tygodniu a po ile godzin :D ??

Gość wytrzymaj godzinę
intensywnego treningu. 2 dni przerwy są wskazane, dla dobra trenigu, mieśni i efektów. Dla mnie te dwa dni to joga, bo jogi się nie trenuje, ale praktykuje:P Rozciągam się, uspokajam. Polecam aktywny tryb życia, ruch odstresowuje, a kształtniejsze ciałko poprawia humor:)

Hej czy mogłabyś mi powiedzieć dlaczego wskazane są przerwy w treningach (1-2 dni)aby byly widoczne efekty bo troche tego nie rozumiem? Myślałam że aby mieć większe efekty należy ćwiczyć codziennie.

Gość to dosyć proste
Jeżeli prowadzi się intensywne treningi np. tae-bo, 48 godzin potrzebne jest, aby mięśnie się zregenerowały. Te dwa dni można wypełnić czymś innym jak np. rozciąganiem się, jogą… Ważne jest jednak byśmy, co jakiś czas miały przynajmniej 1 dzień przerwy. Trening będzie efektywniejszy. Zmęczone mięśnie nie wykonają tej samej pracy:) Dzięki odpoczynkowi wzrośnie ich siła. Przede wszystkim jednak wypoczętę będziemy miały więcej energii by zmagać się z godzinnym wysiłkiem. Trenig to nie lekka gimnastyka:)

Gość przez
1 dzień przerwy co jakiś czas rozumiem całkowity wypoczynek połączony np. z masażem:)

Hej to jeszcze raz ja. Ostatnio postanowiłam kupic sobie rowerek zeby przed tv nie tracić czasu ;) ale teraz zastanawiam się czy nie lepszy jest stepper na wyszczuplenie nóg. Czy moglibyście mi doradzić co wybrać?

Justynka, na wyszczuplenie nóg lepszy chyba będzie jednak rowerek, małe obiążenie i długa jazda. A stepper zależy jeszcze jaki, ale jeśli kupisz jakiś byle jaki, który ma małą regulację poziomów (o ile w ogóle ma), to zwykle jest tak, że poziom jest nastawiony raczej na wzmocneinie mięśni i często je powiększa:-)

Dziękuję za porady. Kupuję ten rowerek. Teraz tylko trzeba iść do jakiegoś sklepu sportowego ;)

Klepsyderka, a czy stosujesz do tego jakąś dietę czy starasz się mniej jeść? Bo mam taki sam problem z nogami. Talia szczupła, ale poniżej aż strach patrzeć! :|

Gość odswiezanie

Gość ania22latka
wiesz co ciezko cos doradzic jak sie nie widzi, ja akurat jestem posiadaczka bardzo ladnych nog ( po mamusi :) ) ale sprobuj cwiczoka, jest icgh wiele w necia, takze chodz duzo po schodach, na paluszkach i w wysokich szpileczkach - to wysmukla lydki, polecam Cio rowniez skakaneczke, naprawde ladnie ksztaltuje lydki, codzienne wcieranie balsamu,bbardzo dobry jest ten nowy z Garniera ujedrniajacy w zoltej butelce, daje efekty nie powiem. Pamietaj codziennie przy kapieli masuj gapeczka szorstka, nawet jak nie masz celulitu. ja mam nozki z natury dlugie i ladne i mogla bym olac a mimo to codziennie je pielegnuje jak jakies moje male dziecko :) powodzenia

Gość czy ktoś
przetestował te ćwiczenia ? działają ?

Gość odswiezanie
uzgrabniajmy :)