Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość MacDalene
dla scislosci - wziernik przy zabiegu nie byl duzo wiekszy od wziernika przy normalnym badaniu:)

Gość julka21_21
Bardzo dziękuje za odpowiedź. nie sądziłam ze będzie ona tak szybko. dziekuje że podtrzymujecie mnie na duchu buziaczki pozdrawiam papa

Gość agaaaaa21
po porodzie zle zgoily mi sie rany wiec zabieg trzeba bylo powtorzyc co oznaczalo dalsze noszenie podpasek . a pozniej okazalo sie ze mam nadzerke to juz bylo dla mnie zawiele. panicznie sie boje tego zabiegu bede miala krioterapie slyszalam ze to nie boli. ale musze sie do tego psychicznie nastawic. mam pyt. czy jak gin. wklada wziernik to czy boli i jakiej jest wielkosci? mam uplawy czy to z nadzerki? pytam bo juz 4 msc nosze podpaski!!!!! GIN. przepisal mi globulki ale niestety uplawy dalej są.

Gość Justyna22
justar 🌻jak sie to lekarstwo nazywa?

Gość Justyna22
To jest szwajcarski preparat (ok 50 zł, ale fiolka czasem starcza na 2 razy - gdy trzeba powtórzyć), bardzo skuteczny, nic sie nie czuje, wszystko trwa niecała minutę. Placisz jak za normalna wizytę. W poradni gin - na kafe jest temat o nadżerce i tam bardzo dużo dziewczyn pisało że po kwasie sa juz wyleczone i co ważniejsze nie maja blizn na szyjce macicy. Dlatego nie myslcie że pare zabiegów smarowania to takie zawracanie głowy, mi wystarczył jeden. I już moge starac sie o 2 dziecko, nie musze czekać tych 3 czy 6 miesięcy. Napisz nazwe tego preparatu-prosze!

Gość agaaaaa21
czy mając nadzerkę mozna sie kochac i czy odczuwa sie bol? od porodu jeszcze sie nie kochalam a minelo 4 msc.

Gość agaaaaa21
GYNALGIN NAZWA TYCH GLOBULEK

Gość maloletnia
Zdecydowalam sie na zamrozenie nadzerki,gdyz krwawilam podczas stosunku i mialam uplawy,ktore mnie do szalu doprowadzaly!No i po wczorajsezj wizycie gin mi powiedzial zebym zapisala na Krio za jakis miesiac.Nie sadzilam jednak ze nie mozna sie po tym zabiegu kochac przez miesiac a nawet (jak czytam) przez 2!Czy to prawda?Oczywiscie nawet jezeli tak to nic, trudno jakos przezyje,ale wole sie upewnic:)Pzdr

Gość kinia26
ja tez mam mala nadzerke ktora lekarz uwaza ze nie nalezy ruszac. Jednak przez ta nadzerke mam uplawy i po prawie kazdym stosunku zauwazam kropel krwi na bieliznie albo sluz z z krwia. Zrobilam posiew i te uplawy sa prawidlowe wiec niewiem juz - ale skoro one sa i krwawie to dalej ma sluchac lekarza zeby nic z nia nie robic bo jest mala czy jednak te uplawy i krawienie moze sie odbic na plodnosci?

Gość katerinka2
do maloletnia: ja powiem ci tak:mi pierwszy lekarz powiedział ze 6 tygodni należy powstrzymywac sie od stosunków, natomiast ten który ostetecznie wykonywał zamrażanie stwierdził,że przecież nikt tyle bez seksu nie wytrzyna,( ;) ) i po pierwszej miesiączce już można. I tak właśnie zrobiłam, zagoiło się bdb. Tylko wiesz-delikatnie :) pozdrawiam

Gość maloletnia
do katerinka2: Dzieki wielkie za ta wiadomosc:) do kinia26: Mialam ta sama sytuacje co i Ty-mi tez lekarz mowil, ze mam za mala ta nadzerke,by byla koniecznosc jej zamrazania,ale jak mu wyznalam,ze procz uplawow zdarza sie tez, ze krwawie po stosunku albo nawet w trakcie to stwierdzil,ze w takim razie nalezy ja zamrozic.Moze pojdz do innego lekarza i zobacz co on powie.Jedno jest pewne - na plodnosci to sie nie odbije,ale moze byc problemem w czasie ciazy, a dokladniej w czasie porodu.

Gość wiśniowka
hej Dziewczyny! Mialam krioterapie 4 dni temu, jedyna rzecz na jaka trzeba sie nastawic podczas zabiegu to bol brzucha jak na poczatku okresu (mi sie utrzymywal jakos 4 h).Po wymrazaniu, przez jakies pol godziny nastepuje fala goraca i dziwne oslabienie, wiec radze pojsc z kims bliskim. Polecam tez zabrac ze soba podpaske zeby ja od razu zainstalowac, bedzie sie troche lało. Ja juz sie nie moge doczekac jak przestanie, podobno trwa 3 tygodnie. Nie wiem tylko ile czasu powstrzymywac sie od seksu. Moja gin mowila ze mozna od razu jak przyjdzie ochota ( a narazie nie mam chrapki). Kosztowalo nas to 250zl, mam nadzieje nigdy wiecej. Trzymajcie sie zdrowo!

Gość katerinka2
Mi lekarz zalecił zeby sie powstrzymać do pierwszego okresu po zamrażaniu. Pozdrawiam

Cześć dziewczyny. Ja też miałam kiedyś zamrażanie i powiem wam że takiego bólu to jeszcze nigdy nie przeżyłam. jak wyszłam stamtąd to myślałam że do domu nie dojdę. W domu wymiotowałam z bólu ale jak wzięłam tabletkę taką mocną to przeszło. Żałowałam, że najpierw jej nie wzięłam zanim poszłam. Po zabiegu przez długi czas chodziłąm w podpaskach bo to się roztapiało i wyciekało.

Moja koleżanka miała wypalanie choć jeszzce nie rodziła i teraz nie może mieć dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!! Zrobił jej to taki lekarz z Będzina. dziewczyna miała takie komplikacje że szok i do tej pory włóczy się po szpitalach. Chciała go zaskarżyć ale jak poszła to jej powiedzieli że karta zaginęła.

Gość endi
dziewczyny napiszcie co to własciwie jest nadzerka? jakie sa jej objawy?

Gość Ismena
Czesc, wlasnie dzisiaj moj gin wykryl u mnie nadzerke, na razie jeszcze nie podjelismy decyzji o sposobie leczenia (teraz lecze infekcje) i mam pytanie - jak to jest z ta refundacja krioterapii?Mieszkam w Krakowie i chodze do lekarza z NFZ wiec chyba zamrzanie tez powinnam miec bezplatnie??

Gość mirkaa
dziewczyny...nie straszcie się nawzajem że po wymrażaniu nie można mieć dzieci...przyczyny mogą być rożne przecież a wiadomo że zachodzi się też bez problemów.

Gość niewiadoma
A ja mam pytanie odnosnie badan przed wymrazaniem. Czy trzeba robic jakies badania? Tzn krew?

Gość delikatna
ile kosztuje taka krioterapia w prywatnym gabinecie? Pewnie sie orientujecie???

Gość bąbelek23
hej. Ja to tez przechodziłam dwa miesiące temu miałam wymrażaną nadżerkę, po pierwszej wizycie kontrolnej było wszystko ok tak stwierdziła moja pani gin , jutro idę na drugą kontrol mam nadzieję że też będzie oki, choć troszkę nabroiłam bo miałam wytrzymać beż seksu do maspnej wizyty a tydzień temu jakoś tak samo wyszło ale pocieszam sie że to już prawie 8 tygodni po zabiegu!!!! Co do twojego pytania to ja ptywatnie zapłaciłam 170 złoty + dwie wizyty kontrolne gratis. mam nadzieje że jutro wszystkiego sie dowiem iże będzie ok. POZDRAWIAM!!!!!!!

Gość bąbelek23

Gość p-p
super... po takich wypowiedziach nie mam za dobrych przeczuc, ma mw poniedzialek zabieg krioterapii, socogyn za slaby na rozleglosc mojej nadżerki wiec... pozostaje to. oczywiscie nie place, bo refundowane to jest, ale boje sie bo dzis podczas drugiego smarowania solcogynem puscila mi sie krew, nie bede juz wspominac że przy kazdym smarowaniu odczuwalam bóle jak przy moich bolesnym miesiączkowaniu. Po puszczeniu sie krwi ginek. przestala juz mnei smarowac i zstwierdzila, że lepiej od razu krio zrobic, bo zalecilo mi juz 2 innych lekarzy wczesniej, ale ciagle mnie leczyli na stany zapalne bo mialam 2 grupe z cytologii. Podobno tak jest przy kazdym zachwianiu flory i nei ma sie czym przejmowac. Przy nadzerce tez moze byc II grupa. Mysle, że przy zabiegu krio też moze tak byc z moimi bólami, dlatego ginekolog zaleciła mi zażycie godzine wczesniej czegos przeciwbólowego.... Zastanawiam sie czy mam juz wszystkie badania przed tym zabiegiem...kurde tak mloda jestem... :) 22 wiosny i juz nadżerka...

Gość p-p
aha i po krio mozna miec dzieci, slyszalam tylko że po wypalance mozna nie miec... ale generalnie sa tez tacy co hoduja nadzerke do porodu... bo wszystkie kobiety maj,a beda miec albo ją miały.....

dziewczyny a miałyście jakiś dziwny okres po krio?? bo ja mam wlasnie teraz. barziej to przypomina plamienie, krwi malutko. jedna z was juz pisala cos an ten temat, ale w innych przypadkach jak bylo???

A moja gin leczy nadżerki laserm i to mi właśnie zaproponowała. Właśnie się zastaniam czy zdecydować się na to, mam 27 lat, nie mam dzieci. Podobno mam dużą nadżerkę, któa mi przeszkadza:(

Gość Anielkaaa
hej. Ja również po krio tydzień temu. Objawy takie, jak większość z was pisała. Zabieg kosztował mnie 100zł. Miałam nadżerkę w ciąży ale nie usuneła się sama i dlatego gin zamroził. Któraś z was pisała, ze ma tyłozgięcie macicy. No to co??? Ja też:) Urodziłam zdrową córeczkę, bez komplikacji:). To żaden wybryk natury, bo niektóre kobiety mają przodo zgięcie, a niektóre tyłozgięcie. TO tak, ja k z brodawkami na piersiach. Niektóre je mają, a nie które nie:))) TO normalne zjawisko. Głowa do góry, będzie dobrze. :)))

Gość Akmilka
Cześć dziewczyny. Ja miałam zamrażaną nadżerkę prawie 4 tygodnie temu. Podczas zabiegu brzuch bolał mnie bardzo... i bardzo mi ciśnienie skoczyło. Ale ogólnie to bym nie przeżywała. Dało się wytrzymać. A po zabiegu okropne upławy- a dokładnie woda- strumieniami. Najgorzej było kilka dni po- tak do dwóch tygodni. Potem to już nie dużo. Pierwszy okres po wymrażaniu właśnie mi się kończy- i był normalny- tzn. taki jak zawsze. Po pierwszej kontroli było wszystko OK. Następną mam w przyszłym tygodniu. A co do ceny to ja nie płaciłam. Moja Pani doktor zrobiła mi zabieg na kasę chorych :-). Ogólnie to jestem zadowolona że w końcu się zdecydowałam na to (bo długo zwlekałam). W sumie nic strasznego, a trzeba dbać dziewczynki o te nasze kobiece sprawy, bo żartów nie ma :-). Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!!

Gość Kosiak
Hej Dziewczyny, Ja miałam robioną krioterapie ze 3 lata temu, bałam się strasznie, ale miałam tak wspaniałego lekarza,że tylko czułam uczucie zimna, po zabiegu troche bolał brzuch, ale od tamtego czasu cytologia wychodzi mi bardzo dobrze. :)