Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczciwa Forumianka

UWAŻAJCIE NA OSZUSTKĘ

Polecane posty

Gość Uczciwa Forumianka

WITAJCIE :) Na kilku forach dla mam i tatusiów rozszalała się afera. Niejaka Edyta B. vel Edziaaa, Edzia nowa EB81 i jeszcze niewiadomo kto...Naciągała na swoją "biedę" forumowe mamy wyłudzając ubranka i sprzęty dla dzieci oraz pieniadze rzekomo na pomoc innym potrzebującym. Z tych towarów, które nazbierała otworzyła sobie sklep z używanymi rzeczami w Sosnowcu na ulicy Głowackiego 3. Uważajcie na nią...Nie kupujcie nic w tym sklepie poniewaz wszystkie towary pochodzą z wyłudzeń!!! Poniżej zamieszczam linki do niektórych forów. Poczytajcie - to nie ciema :( NOWORODEK: www.noworodek.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16505 RODZICE: http://www.bizz.pl/forum/new/viewtopic.php?t=10863

Gość No ładne kwiatki
No co za pinda...!!! Całe szczęście, że jestem nieufna...Pomagam tylko tym, u których widzę taką potrzebę...Normalnie szlag człowieka trafia :(

Gość ciekawy007
A co wam przeszkadza, że ktoś te ciuchy sprzedaje? Przecież i tak nie były potrzebne dotychczasowym właścicielkom. Ona ich nie ukradła, a dostała dobrowolnie..... Może mi to ktoś wytłumaczyć? :)

Gość do ciekawego

Bierze ludzi na litosc, dlatego jak pomagam to musze widziec komu, i jaka jest naprawde sytuacja tej osoby.

Gość do ciekawego
a to przeszkadza, ze może faktycznie byłby ktoś potrzebujący w okolicy, komu by się te rzeczy oddało. Poza tym jeśli sankcjonujesz małe przekręty, zaczniesz zaraz usprawiedliwiac i te większe...A jeszcze dodam, że ktoś oszukany na drugi raz może po prostu mieć w nosie wszelkie apele o pomoc, nawet te najprawdziwsze.

Gość ciekawy007
słucham:)

Ciekawy, taka roznica ze ona wyludzila, oszukala ludzi ze ma trudna sytuacje. Co innego gdyby powiedziala ze otwiera sklep i chce tam te rzeczy sprzedawac. Ciekawe ile by wtedy dostala dobrowolnie tychze rzeczy.

A ci ktorzy jej dali , bo mysleli ze ma rzeczywiscie ciezka sytuacje, mogli dac komus kto naprawde tych rzeczy by potrzebowal.

Gość ciekawy007
Ależ sumienie tych dających nie zależy od tego, co stanie się z rzeczami, a od samego faktu dania. No a ciuchy przecież i tak trafią do kogoś potrzebującego i to taniej, niż nowe ze sklepu. Więc w sumie wszystko jest OK moim zdaniem...... Biedni kupią tanio (i będą szanować, bo darmowe nie ma takiego poszanowania) i bedą mieli pożytek. W innej sytuacji nie stać by ich było na kupno nowych.... Czy nie uważacie, że jest to jednak jakiś społecznie pożyteczny kierunek działania? Odłóżcie na chwile swoje urażone ambicje, że ktoś oszukał....

Gość a to świania
i jak tu robic dobre uczynki??????

A to mi przeszkadza że ja też nie mam rewelacyjnej sytuacji finansowej. I gdybym oddała jej żeczy po moim synku strasznie bym sobie pluła w brodę. Chę je zostawić bo mam nadzieję że mi się przydadzą jeszcze i nie będe musiała drugi raz kupować. Poza tym jeżeli chciałabym żeby były sprzedane SAMA bym to zrobiła, bo JA TEŻ potrzebuję pieniędzy. A nie że ja kupuję a potem ta wyłudzaczka na litość wyłudza, OSZUKUJE, i sama na tym zarabia bardzo dobre pieniądze zresztą. Wystarczy przejrzeć jej aukcje. OSZUSTWOM NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ciekawy007
Miła (lub miły :) ) Nesoxochi, Masz rację, że gdyby powiedziała prawdę, to nigdy nie dostałaby tych rzeczy.... i wszystko by upadło. Ofiarodawcy zapewne wyrzuciliby te swoje ciuchy (bo jak ktos ma na tym zarobić, to lepiej niech się zmarnują...) a kupcy używanych rzeczy kupiliby nowe... Trochę dziwna jest ta ludzka psychika.

Gość ciekawy007
m.e.f.k.a174 , gdybyś oddała, to by znaczyło, że nie potrzebujesz.... i wszystko :) A gdybyś nie oddała, to co ma za znaczenie, że ona oszukiwała? :) Wiem, nie popieram oszustw, ale nieraz nie da się inaczej ;) Przecież ta oszukująca nie spowodowała niczyjej krzywdy, nikogo nie zabiła, nie okradła.... Wykorzystała jedynie pewną cechę psychiczną niektórych ludzi.....

Gość ciekawy007
Jeszcze dla wyjaśnienia: nie jestem tą wyłudzającą osobą, gdyby ktoś podejrzewał :) I nigdy nie wyłudzam, jakoś nie potrafię... Ale tu zainteresowała mnie sprawa psychiki ludzkiej. Taka ciekawostka naukowa :)

Gość czy to znaczy
wg ciebie ciekawy, że wyłudzenie i oszustwo nie jest złem? to jest dopiero ciekawostka...

Gość czytam
jezuuuuu......w glowie mi sie to nie miesci.....ale z edzi wrafinowana oszustka!!!!!!!!!!!!! mieszkam w sosnowcu i z przyjemnoscia odwiedze ta malpe na ul. glowackiego.Chetnie naplulabym jej w twarz.

Gość ciekawy007
do "czy to znaczy" :) A powiedz mi, jaką krzywdę i komu zrobiła? Kto stracił zdrowie, pieniądze itp. przez to działanie? Kogo skrzywdziła swoim postępowaniem? Nadszarpnęła może zaufanie... i to wszytko.

Uczciwa forumianko ! a może by tak jakąś pikietę pod sklepem Edytki w Sosnowcu urządzić ? Sporo dziewczyn pisuje na forum z tego rejonu .. Proponuje też zainteresować sprawą lokalne gazety . Jestem oburzona podłością Edyty Pozdrawiam KInga

Gość a jakie macie dowody
zeby nie bylo tak, ze oskarzacie niewinna osobe...

Gość ciekawy007
No właśnie Kingo.... a może to tylko zawistna konkurencja? Jakie masz dowody? A poza tym, to jeśli ona popełniła przestępstwo, to starczy prokurator.... a jeśli nie popełniła, to ten cały topik jest do bani :)

Gdybym oddała to wcale nie znaczy że nie potrzebuję, tylko że może ktoś potrzebuje tego bardziej. I teraz juz na pewnop nie oddam, tak samo jak do \"skrzynek PCK\" hahahahaha.

Wyłudzenia i żerowanie na ludzkich uczuciach , nie są karalne i żaden prokurator tym sie nie zajmie ! Ale poniewaz uważam takie czyny za wyjatkowo perfidne i wysoce niemoralne , to chociaz niech sie baba porzadnego wstydu naje i moze zbojkotują mieszkancy Sosnowca ten sklepik . Pozdrawiam Kinga

Gość Od kiedy to
wyludzenia nie sa karalne?? :P Oczywiscie, ze sa!! I jesli ta kobieta oszukala wielu ludzi mozna zlozyc na nia skarge, czy doniesienie na policji w jej miescie. Jesli zglosi sie wielu poszkodowanych na pewno sie ta sprawa zajma, na pewno utrudnia jej zycie ;) Podobna sytuacja byla na Wizaz.pl i rozwiazano ja w podobny sposob, tak wiec to dziala.

Gość ciekawsza
no tak, ale moze otworzyla ten sklepik ze wzgledu na trudnas sytuacje zyciowa, zeby zarobic na chleb dla dzieci;) a tak ogolnie to rzeczywiscie troszke nie fair, ale zeby odrazu afere z tego robic, faktucznie wykorzystala kobiece dobre instynkty i zawiodla ich zaufanie, ale jesli kobiety slaly, widac zdawaly sobie sprawe, ze stac je na cos nowego jakby im sie przytrafilo:) babka ma zylke do interesow, i chwala jej za to. kto chetny zeby mi cos podeslac, to tez sobie sklepik otworze i dorobie:P

podbijam.... co za sucz, tak swoja droga... ludzie nie maja sumienia

Gość oxoden
najgorsze w tym jest to, ze przez taka s.........ucierpia inne, naprawde potrzebujace mamy..............Bo poglebia sie ludzka nieufnosc buuuuuuuuuuuuuuuuuu szkoda...........:O

Gość amelkaem
Oniemiałam,ludzie nie od dzis na świecie pełno nieuczciwych ludzisk, ale to mnie tak ruszyło, ze nie wiem. Gratuluję detektywistycznego zacięcia kobietkom, które sporo sie napracowały by to wytropić. Ale sprawą powinna zająć sie policja. Zdecydowanie jestem za UKARANIEM takich osób, które naicągaja ludzi dobrego serca.Przecież od dowodów aż huczy na innych forach. Dziewczyny które wysyłay pomoc maja dowody przesyłek, dowody wpłat pieniędzy.Może ktos kompetentny zjamie się ta oszustką. Pozdrawiam autorkę topiku.

Gość i ja rowniez
gora