Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca niemozliwegooo

zastrzyki antykoncepcyjne - stosował ktoś?

Polecane posty

Gość chcaca niemozliwegooo

Prosze podzielcie sie opinia na ten temat

Gość a ja k
Wiem że lekarz z przychodni gdzie ja chodze nie chciał sie zgodzic na zastrzyk anty,a było to w przypadku kobiety która jest koło trzydziestki, powiedział jej ze to jest taka dawka hormonów ze nie przepisze jej ich, zastrzyki dzialają 3 miesciace,ale ich dawka hormonów jest ogromna i z tego co słyszałam nie sa polecane,wystepuje czeste silne efekty uboczne

Gość wie
ktoś coś jeszcze na temat tych zastrzyków? Czy kobieta po 40-ce moze je zstosować?

Gość a ja znów
słyszałam ze są rewelacyjne! Od pani która ich używa !

Gość ...........
d) zastrzyk Depo Provera zawiera dużą dawkę progestagenu.Zamiast codziennego łykania pigułek (co w przypadkach roztargnionych, lub zabieganych jest uciążliwe - widziałam nawet w sieci usługę: przypominanie o pigułce sms-em) dostaje raz na 12 tygodni zastrzyk z hormonem. Jego zaletą jest wysoka skuteczność 99,7% i prostota stosowania (pik igiełką w tyłeczek i koniec filozofii) . Wada: w przypadku efektów ubocznych -niemożność odstawienia go z dnia na dzień. Dłuższy jest również okres powrotu do całkowitej płodności, gdyż może trwać nawet do 2 lat (należy jednak nie brac tego za pewnik - tzn. jeśli raz weźniemy zastrzyk, to na dwa lata nie musi starczyć! - dla kombinatorek) Znalazłam to na stronie o anty:)

Gość Depo
Wzielam trzy zastrzyki. Potem zmuszona bylam przerwac. Zadnych dolegliwosci procz tego ze zamiast okresu mialam plamienie prawie non stop. Teraz juz jest wszystko ok. Od swojego lekarza dowiedzialam sie ze czesto skutkiem ubocznym jest zaburzona gospodarka hormonalna. Ciezko powrocic do normalnego cyklu, a takze sa problemy z zajsciem w ciaze. Ja jestem w tej sytuacji ze akurat nie chce wiecej dzieci, ale mam kolezanki ktore od 2 lat po zastosowaniu tylko 1 zastrzyku lecza sie aby miec drugiego dzidziusia bo zastrzyk cos im popsul.Radze dobrze sie zastanowic a juz calkowicie odradzam dziewczynom ktore jeszcze nie rodzily.Depo-provera byla ponoc zlotym lekarstwem dla kobiet 3-swiata gdyz dluzsze jej stosowanie prowadzilo do niemozliwosci zajscia w ciaze z powodu sklejajacej sie macicy, ale niechcacy rozprzestrzenila sie i przynosi wiecej szkod niz pozytku.