Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnnnnnnnnnnnn

co możecie powiedziec o CILEST...prosze o opinie!

Polecane posty

Gość nnnnnnnnnnnnnnn

Ginekolog przypisal mi Cilest. Chcuialabym sie dowiedziec jak na nie reagujecie. Prosze odpowiedzcie, Z gory dziekuje:)

Gość topikowa mama
takich tematów było już milion wyszukaj sobie i przeczytaj. ja utyłam po ciloeście 20 kilo więc odradzam. pozytywy to urosły mi piersi.

Gość jak tyle przytyłaś to nic
dziwnego, że biust ci urósł.

Gość a jak
ogromna dawka hormonów...

Gość nnnnnnnnnnnnnnn
Hmm..wcale sie nie obraze jak troszke przytyje:) Waze 45 kg :) a mam 167 cm. Jestem drobnej budowy wiec nic mi nie zaszkodzi pare kilo wiecej :)

Ja po Cilescie mialam problemy z zylami - poczatki zakrzepicy - po odstawieniu zmiana na korzysc. Tyle, ze to byla raczej wina zle dobranych tabletek, a nie konretnie tego ze to byl Cilest. Dlatego dziwczyny wymuszajcie przed przepisaniem pigulek badania hormonalne!

Ja brałam ponad 2,5 roku, nie zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych, trochę przytyłam, ale nie zwalam winy na pigułki. Teraz musiałam odstawić, ze względu na złe wyniki badań wątroby (na razie nie wiem, czy to wina pigułek....czekam na następne badania :0 )

Gość 3 lata
zazywania cilestu. doskonałe samopoczucie. żadnego tycia. żadnych skutków ubocznych

Gość jenissss
Beznadziejne jak wszystkie tabletki!!!Pozatym że urusł mi troche biust to skutki były takie: żylaki na nogach i pajączki na udach (a mam dopiro 21 l!),cellulit(chociarz nie mam nadwagi 55kg/172cm i ćwiczę),depresja napady złości,straszne trzymanie wody,libido równe zero czyli 200% antykoncepcji, pryszcze. A po odstawieniu zaburzenia miesiączkowania tzn albo cykle po 45 dni albo nieustające plamienia w połowie cyklu,częsty ból głowy. Jednym słowem beznadzieja,co oczywiście nie wyklucza tego ,że Ty będziesz je dobrze tolerowała,ale jeżeli zamierzasz mieć w przyszłości potomstwo i jesteś młoda to radzę się dobrze zastanowić...

ja biore cilesty juz 2 lata i jakis wiekszych skutkow ubocznych nie odczuwam, na poczatku strasznie wypadaly mi wlosy i przytylam, ale z wlosami unormowalo sie po jakis 3 miesiacach i jesli chodzi o wage to wystarczylo mniej jesc , no i chyba troszke moje owlosienie stalo sie bujniejsze i ciemniejsze , pryszczy nie mam watroba jak narazie zdrowa , depresji nie mam oj a z libido jak najbardziej wszystko ok:)

Gość Gramofonka
po połtora roku doszlam do wniosku ze to CILEST jest przyczyna wypadania włosow,troche utyłam, duze piersi....:).Ogolnie jednak bylam z niego zadowolona...gdyby nie te włosy!!!!

Gość cilesta
Czy jest na tym forum jakas kobitka, ktora zaszła w ciąże mimo brania regularnie Cilest (oczywiscie nie pytam o zajscie w ciąze po osłabieniu działania przez antybiotyki, biegumki, wymioty)?

Gość nekta
11 lat praktyki w braniu tabletek. Ciekawe czy jest ktoś o wyższym stażu? Niestety człowiek przychodzi po rozum dopiero, gdy tak naprawdę zaczyna cenić sobie zdrowie ponad wszystko. Co do Cilestu to stwierdzam,że mnie dobrze zabezpiecza co do skutków ubocznych to mam chyba wszystkie możliwe, agadzam się ze spadkiem libido a co za tym idzie osiągam chyba 100% zabezpieczenie! Kilogramów nie mogę zrzucić (chociaż intensywnie ćwiczę), depresja itd. Przechodzę na wkładkę, choć przyzwyczaiłam się (chociaż czasami myślę,że się uzależniłam od tabletek) do nich.Zajście w ciążę przy regularnym stosowaniu jest niemal niemożliwe, więc po co się stresować, gdy ktoś napisze "tak regularnie brałam co do minuty i mam dziecko" Dla mnie to śmieszne i nielogiczne, przypadki chodzą po ludziach ale nie dajmy się zwariować!

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania 2 listki cilestu

wszytsko bylo spoko ale okazalo sie ze mam zle dobrane bo za szybko dostawałam ciote... i cały zcas jak je brałam chodziłam wkórwiona