Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szukam odpowiedzi

CzY komuś przytrafiły sie wpadki mimo regularnego brania tabl?

Polecane posty

chcialabym poznac wasze wypowiedzi poniewaz mimo ze biore tabletki to uzywamy takze prezerwatyw bo bardzo sie boje ze moze jednakl tabletki zawiodą czego bym nie zniosla a nie chce poza tym miec nieswiadomie dziecko o ktorym sie dowiem gdzies w 3 miesiącu bo slyszalam ze są takie wypadki:((:(piszcie szczerze

Gość ja nie wiem
naprawde.. tez sie nad tym zastanawiam czesto... nie slyszalam osobiscie o takim przypadku i ufam tabletkom... troche mniej plasterkom.. bo sie troche odklejaja... i sie zastanawiam np jak sie bierze tabl i sie wpadnie to ma sie @ ?? bo chyba moze tak byc, to wtedy sie bierze dalej tabl bo sie mysli ze wszystko jest ok i sie tuje dziecko.. ciezka sprawa... zna ktos taki przypadek?

Gość .......
Hej laski. Też mnie ciekawi odpowiedź bo również biore tabletki ale nie wiem czy moge byc ich taka pewna.... zaczynam studia dzienne i nie moge sobie pozwolić na wspadke :>

Gość a ja wam cos powiem
moja kolezanka brala tabletki regularnie regularniej juz sie chyba nie dalo:D no i mimo to jest w ciązy .. bedzie juz ok. 1,5 miesiaca tak ze uwazajcie bo to nic na 100%

to tak róznie bywa :((z drugiej strony inni sie tak nie przejmuja robia to do konca w srodku i nic a ja sie tak boje juz normalni etyle razy shizowalam ze jestem w ciązy ze glowa boli dodam to ze robimy to w gumce na dodatek tak sie boje :((a mimo to shizy

Gość okkk
moze i wpadła, ale czy wszystko prawidłowo brała? Moze spóźniała sie z godzinami przyjmowania pigułek? Moze jakieś leki brała? Moze wymiotowała? Czytałam, ze wpadki które przytrafiają sie podczas barnai pigułek sa wynikiem błędów w ich przyjmowaniu.

blęby bledami ale naprawde są dzieczyny bardzo pilnujące tego by brac co do wymitów i biegónek to to zadko występuje i ta padka która znam byla poprostu przez idealne branie tabl!!a krwawienie występywalo ;((((

Gość kochane
ale @ w przypadku brania tabletek to nie jest taka zwykla miesiaczka tylko krwawienie z powodu braku hormonow we krwi i mozna byc w ciazy, nawet o tym nie wiedzac Ja tez biore pigulki i wciaz sie nad tym zastanawiam, czy czasem nie jestem w ciazy, ale tak sobie mysle, ze im wiecej jest takich topikow jak ten, tym bardziej zastanawiam sie nad tym, czy czasem nie jestem w tej ciazy... chyba musze zmienic pigulki, bo z dnia na dzien coraz gorzej sie czuje

topikow z tym pytaniem jest juz sporo, tak trudno poszukac?? napisze to 1000 raz jesli bierzesz tabletki regularnie, mniej wiecej o tej samej porze, nie sponisz sie wiecej niz 12 godzin, nie masz biegunki albo bie wymiotujesz w 4 godziny po zazyciu i zabezpieczasz sie dodatkowo w trakcie brania antybiotykow i w 7 dni po kuracji to NIE MASZ PRAWA ZAJSC W CIAZE!!!

Gość blaa
Do zakrecona kicia..... Sama zobacz co napisała szykam odpowiedzi... regularne branie tabletek i jest ciąża ! Boje sie cholera

nie wierze ze brała regularnie.. byly na tym forum wypowiedzi, ze byla ciaza przy tabletkach, ale kazdy ten przypadek to nieregularne branie, wymioty, antybiotyki, zapomniania pigułka... jak sie boisz to zmien metode antykoncepcji radziłabym poczytac ulotki i porozmawiac z ginekologiem, on rozwieje Twoje watpliowsci wytlumaczy jak dzialaja tabletki i uczuli na regularne branie ja jestem na tabletkach od 3 lat i jakos mama nie jestem

Gość kica ma racje
na 100% tylko zdarza sie wlasnie czasami jakies rozwolnienie itd itp i wydaje sie wsyztsko ok, ale jednak mozna wpasc... i mnie zastanawia co wtedy.. wiadomo trzeba sie pilnowac.. ale kurcze jak juz sie jest w ciazy to praktycznie przez kilka pierwszych tygodni nie ma najmniejszych objawow... i to mnie przeraza... bo jakies 2 mis temu mialam plasterek i on is lekko odklejal... i co? teraz moge byc w ciazy i nawet o tym nie wiem... to jest straszne.... a pije sobie alkohol.... popalam papieroski... @ jest.. ale nigdy nic nie wiadomo, a ne chcialabym truc dzieciaka.... a ten przypadek, o ktorym mowilas? to dziecko sie zdrowe urodzilo? i jak ta kolezanka sie wkoncu dowiedziala ze jest w ciazy?

Gość blaa
W sumie to ja biore prawie 1,5 roku i jest spoko... teraz jakos sie tu naczytałam i zaczełam sie martwic.

blaa>> jak sie poczyta takich wypowiedzi wiecej to mozna zaczac panikowac ale nie dajmy sie zwariowac zanim zaczelam brac tabletki duzo na ich temat czytałam wiem jak dzialaja, i czego uniakc zeby zachowaly swoja ochrone anty lekarze powtarzaja, wpadki sa wynikime blednego przyjmowania tabletek, tylko i wylacznie!

Gość blaa
dzieki zakrecona kicia

Gość blaa
Zaraz przychodzi chłopak to sie zrelaksuje hehe pozdrawiam

uwierzcie mi ze ten przypadk zdarzył sie naprawde i brala tabl regularnie i nie brala lekarstw i nie miala nie pozadanych objawów !!! mial ktos taki przypadek

Gość no to sie pytam
jak sie dowiedziala ze jest w ciazy? dziecko zdrowe sie urodzilo? i musialo cos wplynac na to, nie ma bata.... moze nawet nie wie co lykala, gdzies czytalam ze jest jakies ziolo ktore skutecznie oslabia dzialanie tabl

zakręcona kicia ma 100% racji!!! Zapytajcie ginekologów, oni chyba się na tym znają, zwłaszcza Ci, którzy takie tabletki projektują. Nie dajmy się zwariować!

a własnie co nie sluzy tabletką wiem ze antybiotyki oslabiaja alkohol w pewnym sensie tez i nadmiar papierosów ale czy np przeczyszczające jogurty tez???:>a moze sa jakies produkty które pozwalaja na maxa wchlonąc sie tabletce?/:>

ginekolodzy udziela zajebiste info ale prywatnie jak ja bylam raz u ginekologa w sprawie tabl to zapytala chcesz tanie czy drogie a ja powiedzialm a czym sie różni a ona na to ze ceną no to za takie info to ja dziękuje wiadomo ze nie ceną ale skladem i iloscią hormonów!

Gość kurde
Dziewczyny ja już 7 lat biore pigułki i biore raz o o 20 raz o 24 jak mi się przypomni. Czasami mi się przypomni o 12 w południe następnego dnia hehe I jak dotąd żadnej wpadki, wiec może troche przesadzacie z tą obsesją ciąży co??

kurde kurde nie wiem ja mam shize bo mi sie spoznia okres ,wlosy wypadają nie wiem co myslc o tabsach nadal boje sie byl Cukiereczek nie zostawial sie we mnie tylko w gumce :(( tak sie biedny męczy alke mnie rozumie

Gość zielone
do 'szukam odpowiedzi': o ile dobrze mi wiadomo alkohol nie osłabia działania talbetek. osłabić moze jedynie przedawkowanie alkoholu, co spowoduje wymioty, itp. niepotrzebnie tyle się wzajemnie nakręcacie.

Lekko panikujecie :( Sadze, ze ktos Was specjalnie straszy i tyle. Gdyby podczas brania tabl. mozna zachodzic w ciaze koncerny by sie nie wyplacily !! Ja biore od 6 lat i jak ktos powyzej, raz o 12 raz o 14 a raz o 1 w nocy (skleroza). Nie uzywam gumek itd. I jest dobrze (tfu tfu na moja skleroze)