Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

dziewczyny, jesli chodzi o chlopakow, to mnie nasz problem czasem stopowal gdy mialam ochote zaszalec z kims przypadkowym. i dobrze! tak na serio sex jest najlepszy z osoba kochana, a wtedy nawet jak wychodza niedoskonalosci, to nic nie zmienia. podczas mojego ostatniego zwiazku po prostu czesciej golilam i depilowalam cialo. ale oczywiscie wlosy odrastaly, kluly itd. i nie mialo to znaczenia ( a chlopak byl bardzo przystojny, z gatunku tych co moga przebierac). szczerze mowiac bardziej przeszkadzaly mi zawsze np czerwone kropki po goleniu na plazy... przyznaje jednak, ze w przypadku przygodnych znajomosci nie wiadomo na kogo sie trafia i mozna uslyszec cos przykrego... ale tak moze byc z roznych powodow, hirsutyzm jest tylko jednym z nich. w stalym zwiazku to nie powinno byc wiekszym problemem, o ile o siebie dbamy.

ja po laserze lightsheer mialam spokoj przez dwa i pol miesiaca (od jednego zabiegu), zrobilam w sumie piec zabiegow. na czesci "poza wcietymi majtkami" odroslo kilka slabiutkich wloskow, a wlochy tam mialam przepaskudne: byl dramat! od ostatniego zabiegu minelo przynajmniej poltora roku. jak tylko uda mi sie skads wyczarowac kase, chce zrobic calosc nog, to moje marzenie!

Gość end
nie no to cudownie ^^ a na twarzy można usuwać laserem ? tzn broda wasik baczki i policzki - ponizej oczu na tej kosci

end, mozna tylko musza byc ciemne, im czarniejsze tym laser lepiej dziala. bialych nie zwalczy. przed zabiegiem nie wolno depilowac, a przed samym zabiegiem sie goli. poczytaj na necie. i nie bierz pod uwage laserow innych niz lihgtsheer coherent lumenis

Gość problem to ja
laserem możesz usuwac włosy na całym ciele o ile Cię na to stac. Za cała twarz zaplacisz oś w granicach 400-600 zł za jeden raz (za jednym razem laser usuwa ok30% włosów) tak wiec potrzeba chodzic min.3 razy kosmetyczki zalecaja 5 tak wiec jest to dosc kosztowne

Gość end
no to właśnie ja mam ciemne . i tu może być problem bo przed chwilą przeczytałam o tym właśnie laserze że nie można 2-3 tyg depilować przed zabiegiem . . . kurcze to jak ja się ludzom pokaże jak ja mam po 3-4 dniach widoczne wasy ;//

ja wlasnie dlatego nawet nie mysle na razie o twarzy. moj wasik tez bylby widoczny po tygodniu, wyrywam penseta. nie czekam az odrosnie! nigdy nie woskuje! moze epilar by pomogl jakby stosowac "nieprzepisowo" tzn za kazdym razem po wyrywaniu wloskow...

Gość problem to ja
end ale możesz golic :)

ja sie mimo wszystko nie pisze na golenie wasika... trzeba by bylo golic praktycznie podczas calej serii zabiegow: 2,5 miesiaca x 4/5 - prawie rok!!

Gość ika9010
wciąż się zastanawiam czy cos z tym robic. Zapytać moge jak to moja mama powiedziala ale ona jest za tym zebym to zostawila ze by wolala byc owlosiona niz byc gruba (po tabletkach np.) Moze to zniknie z czasem..."Wytrze sie" Nie mam pojecia..

Gość end
tak czytam i czytam o tym . raz pisze ze cala twarz 100 zl a raz ze sam wasik 200 ;/ moze namowie matke na zainwestowanie w to zamiast prywatnego endokrynologa . bo z tego co w pordni sie dowiedzialam to nie ma w moim przypadku podloza hormonalnego . tak wiec jak moze sie uda ;) czyli ze chodzi jedynie ze nie mozna mechanicznie usuwac tylko ?

Gość end
***majka***- ja praktycznie przez caly czas usuwam za pomoca pianki i jednorazowki . tzn na wakacjach zrobilam odskok i usuwalam penseta . ale teraz nie mam czasu rano bo trzeba sie do szkoly spieszyc

Gość problem to ja
end jak może lekarz stwierdzic ,że nie masz nic pokreconego z hormonami skoro nawet nie zlecił Ci badan poziomu hormonów i nie widział wyników...dla mnie to dziwne! takie podstawowe badania hormonów w Luxmedzie kosztuja ok 120 żl lepiej zrobic i isc do kompetentnego lekarza. ja tez zamiast do lekarza poszłam do kosmetyczki i co? nacieszyłam sie gładkoscia ok 2 mies po 4 razach teraz sie lecze odczekam troche i znowu spróbuje. nie sztuka jest wywalic kase w błoto. Bo jesli jednak masz cos z hormonami (czego Ci nie życze) to laser gówno da nawet najlepszy bo hormon który dziala na mieszki włosowe bedzie działał i włosy znowu sie pojawia....tak wiec zastanów sie jeszcze nad tym endo.........

Gość martulkaaaa
majka, ja mam właśnie zasypkę alantan. Sypię trochę na skórę i rozsmarowuję dłonią. Bez przesady, niezbyt dużo, biała skóra w każdym razie się nie robi. I przed pastą cukrową oczywiście jak najbardziej też się nada. Co do pasty cukrowej - jest super. Mogę spokojnie porównać z woskiem na ciepło. Chyba nawet mniej podraznia. I przyjemniej się jakoś robi, zwłaszcza jak ktoś to robi w domu. Można podjadać ;-) Jeżeli wyjdzie za rzadka, mozna stosować jak wosk, czyli rozsmarować cienką warstwę szpatułką czy tępym nożem, nakleić pasek materiału i zerwać. Jak wyjdzie nam w końcu odpowiednia konsystencja to pastę zrywamy bez materiału. I idzie to wtedy znacznie sprawniej. Najlepiej rozsmarowywać większą ilość i zrywać dużą powierzchnię na raz. Zabawa w lepienie kulki może i jest skuteczna, ale idzie to znacznie wolniej. Na youtube jest sporo filmów o depilacji tą pastą, więc mozecie zobaczyć, o jaką konsystencję chodzi. No i nie jest to drogie, więc można spokojnie eksperymentować. end, nikt tu nie napisze, ile kasy trzeba na początek, bo lekarz skieruje na badania po wywiadzie, obejzeniu Ciebie itp. Może to być kilka setek. Same badania krwi to też może być za mało. Lekarz moze skierować na jakieś USG, czy inne specjalistyczne badanie. Więc najlepiej iść razi dowiedzieć się, ile tych badań trzeba będzie zrobić, potem sobie to podliczyć i wtedy się zastanawiać. A cenniki badań znajdziesz w internecie, więc wstępnie możesz zobaczyć, ile takie rzeczy kosztują.

end, no to nie zastanawiaj sie tylko pros rodzicow o kase! pamietaj tylko, jesli nie bedzie to laser lightsheer o ktorym pisalam, pieniadze wyrzucisz w bloto! nie patrz na cene tylko na rodzaj lasera i salon. polecam salon estetica! ika.... wlosy sie nie wycieraja... co to za pomysl? :/

Gość end
ale przed rozpoczeciem laserowania i tak trzeba skonsultowac sie z lekarzem . to moze on kaze robic te badania . ta baba obejrzala mnie i powiedziala ze mam taka urode . wcielo mnie doslownie bo pomyslalam to samo - skad moze wiedziec bez badan ? ale coz powiedziala ze mam ciemna karnacje i w dodatku matka i ojciec maja czarne wlosy ... i powiedziala ze moge usuwac cieplym woskiem albo laserem i tyle :/ tylko baczki mam nie ten tego a reszta wg niej w normie

dzieki martulkaaa, mi w zaden sposob nie chciala dac sie sciagnac sama ta pasta... poogladam na youtube :) end, oczywiscie zrob najpierw badania, ale laser niszczy mieszki bezpowrotnie, u osob z problemami hormonalnymi po prostu wyrasta wiecej nowych wlosow z nowych mieszkow!

Gość end
***majka***-zaprowadze matke do tej baby co mnie ogladala i powiem zeby ona mojej matce wytlumaczyla ze warto wydac tyle hajsu itp . bo dzisiaj z tego wszystkiego zapomnialysmy ksiazeczki ubezpieczeniowej i musimy w ciagu tyg jeszcze tam zajrzec xD a co do laseru to nie wybiore innego . czytam wlasnie o nim tutaj - http://www.estetico.pl/depilacja_laserowa_light_sheer.php chyba wszystko jest napisane ;)

Gość martulkaaaa
majka, warto próbować do skutku :-) bo to tanie, naturalne i skuteczne. Ja wolę, jak ktoś mi depiluje, więc chodzę na wosk. Ale jak znajdę dobry salon z pastą cukrową, to się przeniosę. A w domu już też całkiem nieźle mi szło. Pasta musi mieć własciwą konsystencję, wcale nie bardzo twardą. Trzeba ją trochę porozciągać, wtedy zmienia kolor z przezroczystego na taki toffi z lekkimi srebrnymi refleksami. A gotowa pasta musi mieć głęboki, bursztynowy kolor. Ja gotowałam ją około 40 minut, więc trochę roboty z tym jest. I trzeba uważać, żeby się nie poparzyć. A, jeszcze jedno. Jeżeli robisz depilację pastą ściągając ją materiałem, to najlepszy jest twardy, dość sztywny materiał, dżins na przykład.

Hej. Jak powiedzieć facetowi o tej cholernej chorobie? Nigdy nie mówiłam o tym żadnemu facetowi. Nigdy nie poruszałam tego tematu z byłymi,bo...jak to nazwać...brak odwagi, brak zaufania...Nawet mój brat nie wie, że mam taki problem. Jakoś na samą myśl o takiej rozmowie robi mi się słabo. Najgorsze jest to, że on wciąż powtarza jaka jestem idealna, a przecież nie jestem. Boję się jego rozczarowania. Myślę, że on by to chyba zrozumiał, ale boję się, że może nie będę dla niego już tak samo pociągająca, atrakcyjna. Z 2 strony chcę być z nim w 100% szczera. Poza tym nie chcę żyć w codziennym stresie, że może nie dam rady czegoś wydepilować na czas i on to zobaczy, albo ja będę na poczekaniu wymyślać jakieś historyjki by tylko nie zobaczył niewydepilowanego fragmentu mojego ciała. Jak Wy sobie radzicie na codzień z depilacją? A co jak macie wrośnięte włosy? Czy unikacie wtedy zbliżeń zWaszymi Misiami? Jestem załamana. Przeraża mnie to do tego stopnia, że mam ochotę uciec z tego związku.

Gość emila1984
szkoda ze nasze "wloski" nie wycierają sie jak wlosy na glowie noworodka :) zaloze sie ze kazda by je tarla do skutku a ja napewno ;)

Gość emila1984
płyń pod prąd nie zalamuj sie. przeciez dziewczyny ktore nie chorują na hirsutyzm tez sie depilują, no moze nie twarz ale inne czesci ciala tak i faceci o tym wiedzą i zyją :) ja pamietam ze moj mąż a jeszcze wtedy narzeczony sam sie troche domyslil i powiem ci szczerze ze nie zrobilo to na nim jakiegos dziwnego wrazenia, ale opowiedzialam mu ze "jakoś nad tym panuję" i ok. lepiej powiedziec wczesniej i samemu niz mialby sie od kogos innego dowiedziec. a co do brata...moj tez o niczym nie wie, a musze przyznac ze podkradalam mu maszynki do golenia :)) moja coreczka wtedy jeszcze 3letnia zapytala czy mi rosną wlosy na buzi tak jak tacie, wytlumaczylam jej ze nie mozna mowic glosno czegos takiego i przy obcych bo moze kogos obrazic. powiedzialam jej tez ze tak jak jej tatus ma brode to i kobiety tez moga ją mieć, a ta mała paskuda sie ucieszyla ze tez bedzie miala tako brode jak tata i bedzie wtedy do niego podobna :) myslelismy z mezem ze padniemy ze smiechu ale pamietajcie dziewczyny, ze nawet jesli mamy wąsy,baki itp paskudztwa to mamy serce czujemy i potrafimy kochac innych jak te gladkie panienki dla ktorych czasem nie liczy sie uczucie tylko portfel. jak to mowi moj mąż jesli ktos zapyta ciebie czy masz wąsy to powiedz mu tak: jesli ci to przeszkadza to nie patrz na mnie, a jesli chcesz zobaczyc czy naprawde mam wąsy to podejdz blizej mnie i przyjżyj sie mojej twarzy. nie mozemy sie tego wstydzic to choroba jak kazda inna

Płyń pod prad, powiedziałaś: "Najgorsze jest to, że on wciąż powtarza jaka jestem idealna" to jak Ci tak znow powie odpowiedz mu ze na tę idealnośc składa dużo Twojej pracy i uświadom że jak wszyscy masz mankamenty -"kilka" włosków tu i tam.. :P moze po lampce wina, przy jakiejs okazji łatwiej Ci bedzie o tym powiedziec. ja tak mam ze kiedy jestem na lekkim rauszu mniej sie przejmuje wszystkim i chetniej wyznaje trudne dla mnie uczucia sprawy :)

Gość end
do:idę na tory-ja na nie nie zwracałam nawet uwagi . wiem że mam z deka ciemniejszą karnacje i naturalne czarne włosy . a w dodatku lubie prostować je i układać więc często nosze rozpuszczone i ich (można tak powiedzieć) nawet nie zauważyłam . a ona tak . ale innych nie uwzględniła ;( a ten stereotyp ... no to widzisz że tak było z moją wizytą publiczną - określenie bez badań . a te włosy nie są wcale o takie sobie tylko . są ciemne i w niktórych msc'ach dość długie . i jak ja mam pójść niby na plaże . pffff . okropność

Gość monika555
cześć dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was używała depilatora ultradzwiękowego? zastanawiam się nad kupnem tylko boje się że wydam 100zł. na zwykłą pensetkę bo gdyby to było takie dobre to żadna z nas nie miałaby tego problemu.

Gość ika9010
chodzilo mi o to ze z czasem są słabsze. wycieraja sie tzn. ze juz nie sa takie geste. bo jak wytlumaczyc ze moja siostra juz nie ma wloskow na plecach ? z czasem traca swoja siłe... sama nie wiem, moze taki moj urok i trzeba z tym zyc :)

Gość bonka
hej, wydawało mi się że żyję jako jedyna na kuli ziemskiej z tym problemem, ale widze że tak nie jest i powiem szczeze że jakoś raźniej mi się zrobiło. Nadmierne owlosienie potrafi być bardzo uciążliwe, może to glupio zabrzmi ale to jest obecnie mój największy problem i kto jak kto ale wy napewno mnie zrozumiecie. jestem przez to zakompleksiona, zamknięta w sobie, boję sie odrzucenia, dlatego nigdy z nikim nie byłam w związku, choć bardzo tego chciałam w głebi duszy to jednak hamowało mnie to cholerstwo, uważam że jestem w miarę zgrabna i wiele ludzi mi to powtarza ale nie widzą mojego owlosienia bo ukrywam je pod ubraniem, praktycznie nigdy nie wyszłam na plaże w samym kostiumie, poza jednym wyjatkiem, kiedy to 30 sekund po tym jak zdjęłam bluzkę przechodziła jakas dziewczyna z chlopakiem i uslyszałam jak mówi do niego \"patrz jaki ma owłosiony brzuch\" natychmiast się ubralam i zachciało mi się płakać. chciałabym sie tego pozbyć , ale jeśli sie nie da, to chciałabym to zaakceptować i być szczęśliwą tylko że tego też nie potrafię.

Gość martulkaaaa
bonka, dlaczego ich nie depilujesz? tu wszysztkie dziewczyny mają taki problem, jak Ty, ale walczą z nim jest tyle metod na pozbycie się tego cholerstwa, znajdź właściwą dla siebie i do dzieła

Gość martulkaaaa
idę na tory, oczywiście, ze depilacja nie jest doskonała, powoduje podraznienia i jest upierdliwa, ale bez niej nie wyobrażam sobie życia jeżeli mam wybierać między siedzeniem w domu z włosami zakrytymi rękawami i nogawkami, a wyjściem na plażę z podrażnieniami i kilkoma godzinami poświęconymi na depilację, wybieram oczywiście to drugie poza tym, jak bym się pokazała mojemu facetowi? cała zarośnięta? mowy nie ma nie rozumiem Twojego oburzenia oczywiście, że nie ma możliwości w naszym przypadku, żeby stale mieć gładką, wydepilowaną skórę, ale co nam pozostaje? na laser całego ciała mnie nie stać, a wyglądać jak człowiek muszę kwestia zaakceptowania swojego owłosienia jest trudna, nawet jeżeli komuś się to uda, to będzie mu ciężko, bo obfite owłosienie u dziewczyn nie jest społecznie akceptowane i wiże się z wieloma nieprzyjemnościami i złośliwościami

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się