Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calw-iontko

Wer kommt aus Kreis Calw?

Polecane posty

Gość calw-iontko

Gość mieszkanka BW
Witam was! Ja mieszkam od niedawna w okolicach Calw! Fajny gorzysty teren! Szukam nowych znajomych do pogadania na gg!

Gość mieszkanka BW
a dlaczego nie pokazuje , ze ktos sie wpisal? Dziwine! O i jeszcze musze czekac 1 min. od ostatniej odpowiedzi! To jest chore! Wpisujcie sie ludziki! nie wierze , ze nikt nie mieszka w Kreis Calw lub BW!

Gość bw-mieszkaniec
aAja mieszkam w Karlsruhe. To nie Kreis Calw ale BW. Mieszkam tu od 16 lat i jest fajnie. Pozdrawiam i jeszcze sie zamelduje. Moze stronka sie rozwinie, bo temat fajny i okolice tez.

Witam cie BW-mieszkaniec! O to mieszkasz niedaleko mnie! Do Karlsruhe jezdze czesto na zakupy-fajne macie sklepy! Pozdrawiam i zamelduj sie jeszcze tu czasem!

Gość Pforzheimer
a ja mieszkam od 3 lat w Pforzheim. To tez chyba niedaleko Calw. Fajne tereny u was. Co tam ciekawego porabiacie? Ja wlasnie siedze w pracy i troche bawie sie komputerkiem.

Gość leila-a
Hallo! Ja urodzilam sie w samym Calw, mieszkalam tu 4 lata, potem wyjechalismy z rodzicami na 4 lata do Polski i znow wrocilismy , tym razem do Bad Wildbad. Tu koncze moje studia! Do Calw czesto jezdze ze znajomymi !

Gość Alicia_
Czesc, mieszkam w Heidelbergu, a w ten weekend wlasnie przeprowadzam sie do Mannheim! Pozdrawiam wszystkich

Gość hello_
Nie ma nikogo :( ???? Szkoda :(.....

Gość Ona 23
Kiedys mieszkalam w Enzklösterle ;) na szczescie wyprowadzilam sie z tej "przeuroczej wiochy".. obecnie zamieszkuje przesliczny Bad Urach w BW

Gość mhmmmmmmmm
aaaa dlaczego wyjeżdżacie z Polski? ja bym nie miał odwagi tak na stałe

Gość Alicia_
Podejrzewam, ze wiekszosc z nas wyjechala kilkanascie lat temu, jeszcze jako dzieci z rodzicami. W tym wieku nie decydujesz o tym, gdzie bedziesz zyl :), jestes zalezny od rodzicow. Ja jako dorosla napewno nie zdecydowalabym sie, zeby wyjechac.

witam was wszystkich! O Heilderberg!!! Super zamek tam macie! Ja wyjechalam tu , bo poznalam tu mojego obecnego meza! Ale w Polsce tez nie jest zle! Wlasnie do Heilderberg-u czesto jedzilismy na randki! Ona 23 ------Enzklösterle, tez znam to faktycznie pipidowka. Ja tez w takiej mieszkam ale one w tym gorskim krajobrazie sa naprawde przeurocze! Alicia- masz racje z tym wyjezdzaniem. Ja bylam juz starsza ale moje kuzynki mialy 3 latka jak tu przyjechaly, wiec dziwne bylo by je pytac o zdanie! Zawsze jest ta mozliwosc wrocic do Polski jak komus sie nie podoba. Ja uwazam , ze wszedzie jest dobrze jak jestesmy w gronie przyjaciol! Pozdrawiam!

Gość Dobel
jestem tu przejazdem na urlopiku--ale super gory....

Gość Alicia_
Dobel: tu, to znaczy gdzie :)?

Gość Alicia_
Do calw-iatko : tak Heidelberg jest naprawde pieknym i bardzo romantycznym miasteczkiem, jest naprawde piekny. Ale przez to, ze od paru lat pracuje w Mannheim, zdecydowalam sie tu przeprowadzic, zeby miec blizej do pracy...

Alicia--wyobraz sobie , ze jak tylko przyjechalam do Niemiec , to wujek dal mi auto i mialam jechac do znajomych. Ni w zab po niemiecku! Tak wiec pokazal mi droge dzien wczesniej. Bylo to ok. 40 km. Przejechalam zjazd na Spayer i dojechalam do Mannheim( chyba najpierw bylo Ludwigshafen). Ale , ze nigdy o tych miejscowosciach nie slyszalam , to postanowilam zawrocic i jechac na Karlsruhe( to chyba zna kazdy Polak). Tak wiec zrobilam przez to krecenie ok. 140 km. Tam stanelam po wielkim sklepem Mann mobilia i zadzwonilam do kuzynki , zeby mnie odebrala , bo zabladzilam. Do dzisiaj to wspominam i ten sklep!

Gość Karolciaa
Hej. Ja wybieram się za tydzień w okolice Mannheim. Jade do koleżanki, która tam mieszka. Może napiszecie coś ciekawego o tych okolicach... Pozdrawiam

To pewnie alicia sie zna lepiej! Ja bylam tam moze 2 razy. Duzo studentow i miasto tez spore! Zagladnij , tu jeszcze to pewnie alicia sie wpisze i da ci pare dobrych rad , gdzie mozesz cos zwiedzic, ale pewnie twoja klezanka skoro tam mieszka to tez sie zna! Pozdrwiam. Jak wrocisz o to opisz jak bylo!

Gość polska patriotka
a my wam naszych polskich ziem nie oddamy . Idzcie na niemieckie forum a nie na nasze polskie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Karolciaa
calw-iontko napewno opisze jak było. Już nie mogę się doczekać kiedy tam pojade. Nigdy nie byłam w Niemczech, ani w żadnym innym kraju. Mam nadzieje, że będzie fajnie.

A kto ci kaze oddawac nam ziemie! Ja jestem tak samo Polka jak ty tylko , ze jakas tam sytuacja zmusila kazdego z nas tu przyjechac: maz lub praca lub rodzina itd. nigdy nie uwazalam sie za Niemke! A moge sie zalozyc patriotko , ze nie raz bylas za granica--a to w Polsce urlop ci sie nie podoba? My tez robimy urlop tylko troche dluzszy! Jak bym nie byla patriotka to wlasnie nic bym nie chciala miec z Polska wspolnego i takze z ta strona, czyli powinnas sie cieszyc , ze podczymuje polski jezyk! Pozdrawiam---tez partiotka!

A kto ci kaze oddawac nam ziemie! Ja jestem tak samo Polka jak ty tylko , ze jakas tam sytuacja zmusila kazdego z nas tu przyjechac: maz lub praca lub rodzina itd. nigdy nie uwazalam sie za Niemke! A moge sie zalozyc patriotko , ze nie raz bylas za granica--a to w Polsce urlop ci sie nie podoba? My tez robimy urlop tylko troche dluzszy! Jak bym nie byla patriotka to wlasnie nic bym nie chciala miec z Polska wspolnego i takze z ta strona, czyli powinnas sie cieszyc , ze podczymuje polski jezyk! Pozdrawiam---tez partiotka!

O jej dzisiaj pogoda nie zaciekawa! Wlasnie wyszlam z wanny i planuje dzien dzisiejszy! No tak basen odpada! A wy co porabiacie dzisiaj?

Gość kkllaaappss
ssppaaallkk

Gość Ona 23
hoop :)

Witam po przerwie! O jej ale malo wpisow! Nikt wiecej nie jest z Niemiec? U nas swieci sloneczko! Pozdrowko!

Gość Neuenbrg
a ja jestem sobie maly neuenbür-czyk.HA!HA! Pozdrowko dla wszystkich z CW.

Gość pip-pip
pip---lllll