Czarna Mamba 0 Napisano Lipiec 22, 2005 Czy stosujac tabletki jestem zabezp.czy dodatkowo uzywacie jeszcze prezerwatyw?? nurtuje mnie to pytanie już 3 lata stosuje antykoncepcje Mercilon ale chciałabym w końcu i mój partner skończyć z tymi gumkami są już straszne nie moge patrzeć na nie i psują atmosfere jak cholera prosze o opinie dzięki !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a stosuj sobie dalej jak Napisano Lipiec 22, 2005 jestes taka glupia:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wewe Napisano Lipiec 22, 2005 Tabletki są teoretycznie pewne ale jak wiadomo (i był już na ten temat topic) zdarzają się wpadki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MYSZKA 20 Napisano Lipiec 22, 2005 Nie, ONA nie jest glupia. To ty glupio odpowiadasz..W moim poscie takze;/ Czarna mamba ----> zadalam takie samo pytanie doslownie przed chwilka:) Mnie ono takze nurtuje.. Gumki psuja atmosfere... Kazdy sie z tym zgodzi... Ja uwazam, ze jesli stosuje sie je regularnie, nie bierze sie antybiotykow, nie pije dziurawca, nie wymiotuje sie to jest dobrze i w 99,9% Nas chronia... I tak sobie to tlumacze..ale chcialam rowniez poznac Wasze opinie... Pozdrawiam - Anna 20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MYSZKA 20 Napisano Lipiec 22, 2005 make--> wiem, dziwne pytanie ale je zadam: czy jest roznica pomiedzy 22:50,a 23? Sadze ze nie ma...ale? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość make Napisano Lipiec 22, 2005 ta różnica wynosi 10 min. idąc tropem Twojego myślenia nie ma różnicy między godziną 22.00 a 23.00. skuteczność antykoncepcji polega na regularności! potem się narzeka, że piguły są nieskuteczne i brzuch rośnie. a rośnie od zapominania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna Mamba 0 Napisano Lipiec 22, 2005 no to ja ta co głupie pytanie zadaje he no wię jak dla mnie nie ma różnicy sama też sie spóźniam o 20 min czasem biore wcześniej jak gdzieś wychodze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość make Napisano Lipiec 22, 2005 ja Was nie pytam co robicie - ja Wam mówię co powinnyście robić, aby być zabezpieczone. ignorancja to WAsz wybór. nei rozumiem tylko dlaczego razi Was czyjaś wiedza, nie rozumiem po co pytacie? aby skopać odpowiadającego tylko dlatego, że wie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie to tak Napisano Lipiec 22, 2005 zawsze tolerowałam +/- 15 min Nie wi ęcej! i nigdy się dodatkowo nie zabezpieczałam i tak przez kilka lat. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość make Napisano Lipiec 22, 2005 do u mnie to tak - wpadłaś kiedyś? napewno nie! stresowałaś się, że może wpadłaś? napewno nie! w każdej komórce jest budzik - można go nastawić. listek piguł nie waży 5 kg i nie ma wymiarów szkolnej tablicy - można mieć go zawsze przy sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość make Napisano Lipiec 22, 2005 a dziewczyny regularność zażywanie stosują jako zamach na wolność osobistą. ich sprawa. zaraz pojawi się topik - brałam piguły - zaszłam w ciążę... ech... szkoda słów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość make Napisano Lipiec 22, 2005 no i co najlepsze do piguł dołączają prezerwatywy - przecież to się mija z celem (no chyba, że pojawia się jakiś nowy partner, którego stan zdrowia jest jeszcze tajemnicą) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna Mamba 0 Napisano Lipiec 22, 2005 Do make- czekałam na odpowiedz kogos takiego jak ty mimo wszystko mi pomogłas jestem troche panikara ale z wiekiem mi przechodzi dlatego biorac tabletki bede dopiero cieszyc sie sexem bez prezerwatyw nareszcie pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jullia Napisano Lipiec 22, 2005 ja tez biore tabletki i nie stosuje zadnych zabezpieczen dodatkowych.a pigulki tez biore co do minuty.nie pozwalam sobie na spoznienia.to jestbardzo wazne zwlaszcza jak sie birze tabletki o niskiej zawartosci hormonow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wyginam smialo cialo Napisano Lipiec 22, 2005 Kobitki a czy w 2 tyg. brania tabletek (1 opakowanie) one juz tak zabezpieczaja ze mozna sie kochac bez zabezpieczenia i do konca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 20 Napisano Lipiec 22, 2005 10 min nie wplywa negatywnie na skutecznosc...tak mowil moj lekarz...12 h, zapomniana tabl.owszem...:) Jesli o mnie chodzi: zamierzam skonczyc 1 op.Cilestu (kochac sie z zabezpieczeniem),nie robic 7dniowej przerwy,22 dnia rozpoczac 2 opakowanie i kochac sie w spokoju:) Czy bede zabezpieczona? Uwazam,ze tak. W koncu tabletki hamuja jajeczkowanie - skoro nie ma jajeczka,owulacji - nie ma mozliwosci,aby byla w ciazy. Chyba sie nie myle,prawda? Pzdr, Anna 20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 20 Napisano Lipiec 22, 2005 Zamierzam nie robic przerwy 7 dniowej,bowiem jade na wakacje:) Gwoli wyjasnienia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mamby Napisano Lipiec 22, 2005 co ty zwariowałaś? jak bierzesz tabletki to i tak musisz się zabezpieczać najlepiej prezerwatywą i jeszcze kalendarzyk i obowiązkowo jakieś pianki lub globulki dopochwowo i obowiązkowo po każdym spuszczeniu się w tobie postinor - to bardzo ważne bo inaczej zaciążysz jak nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna Mamba 0 Napisano Lipiec 22, 2005 Bardzo smieszne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mo 0 Napisano Lipiec 22, 2005 tak naprawde, to ni etrzeba brac tabletek co do minuty mniej wiecej w tej samej porze dnia ja standardowo o 10 rano, ale czasem o 13 i czasem o 12, dodam, ze juz od półtora rku i bez gumki :) odpukać! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hem Napisano Lipiec 22, 2005 Ja mimo wszystko plus tabletki anty ( połykam nowynette tak apropo) uzywam dodatkowo prezerwatyw bo daje mi i mojemu facetowi wiekszy komfort psychiczny.Poza tym czesto bywałam na antybiotykach co dawało mi pobudki do stosowania dodatkowego zabezpieczenia. Jestem młoda i chce miec to 100% a nie 99.9% pewnosci ze nie zostane mamusią a kocham sie czesto zwazywszy na pore roku bardzo czesto i uwazam ze to zadna głupota miec 100% pewnosci z 2 zabezpieczeniami a nie pietra pod koniec paczki czy dostane okres czy nie.Uwazam ze te osoby ktore wysmiewaja dodatkowe zabezpieczenia wykazuja debilizm smiejac sie z tych ktorzy sa przezorni bo lepiej byc przezornym i 100% pewnym niz skonczyc z brzusiem bo niestety bywaja takie przypadki gdy antykoncepcja zawodzi a w szczegolnosci u nastolatek ktore przyjmuja niskie dawki hormonów. Wiec ci którzy wysmiewaja obawy innych niech sie sami pilnuja i niech nie krytykuja tych co na krytyke nie zasługuja bo dodatkowa antykoncepcja jest zawsze na +. Koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nekta Napisano Lipiec 22, 2005 Zgadzam się z Tobą, trudno jest przewidzieć czy tabletki nie zostaną osłabione czasem nawet nieświadomie zapominamy o niedyspozycjach żołądkowych itp. Wiem,że po toi się faszerujemy hormonami,żeby mieć te100%. Każda z nas jest inna i to nie wynik niedouczenia albo zasad działania tabletek, ale ta pewność o której mówisz. KOńczymy paczkę i brak domysłów schizów itp. Co kto woli, ale nie uważam się za głupią tylko dlatego,że mój partner sam zakłada prezerwatywę i nie ma nic przeciwko. To nasza wspólna decyzja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do hem Napisano Lipiec 22, 2005 lepiej się dokształć dziecino bo brednie piszesz ja mam 30 lat i biorę tebletki z nijniższmi ilościami hormonów!!!!!!!!!! co to za pierdoły że jak niski poziom hormonów tabl. to się wpada? ty chyba wpadłaś pod samochód i jeszcze do niormy nie doszłaś! co za kretynka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeliciątko Napisano Lipiec 23, 2005 Do tej starej dupy co jak wpadnie to moze z soba cos zrobić...: słuchaj kretynka to ty jestes bo nierozumiesz nastolatek. jestes na tyle inteligentna ze wiesz ze jak ktos ma dodatkowe problemy zdrowotne ( bierze antybiotyki itp) to antykoncepcja jest zanizona i w szczegolnosci z niskiej dawce hormonów-chyba logiczne nie? Ty raczej nie bedziesz płakusiac jak cos bedzie nie tak wiec sie zamknij bo tu raczej chodzi o nas nastolatki ktore poprostu wola miec 100% chyba jestes na tyle inteligentna zeby to zrozumiec!Koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeliciątko Napisano Lipiec 23, 2005 Niestety za 2 h wyjezdzam takze juz nie odp na temat ale mysle ze nastolatki rozumią problem i nie dadza robic z siebie idiotek przez jakies stare pruchna co jak wpadna to sobie życia nie zawalą.Koniec i pozdrawiam wszystkie goraco.Miłych wakacji :):) ii duuuzo słonca :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja także Napisano Lipiec 23, 2005 stosuję oprócz tabletek prezerwatywy. Ijestem z tego zadowolona, bo ani ja, ani mój chłopak nie martwimy się nieplanowaną ciążą. Mamy po prostu większy komfort psychiczny, a aż takim wysiłkiem to nie jest - dla mnie brać regularnie pigułki, a dla niego założyć prezerwatywę... Jeśli ktoś się z tego chce śmiać, proszę bardzo. Ja wolę się nie śmiać, jeśli jedna metoda zawiedzie - bo ja mam jeszcze drugą, na wszelki wypadek. Nie jestem nastolatką, ale nie planuję teraz dziecka. Wolę być pewna. I tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikaaaaaa Napisano Lipiec 23, 2005 Czy ty uwazasz ze jak ktos ma 30 lat to jest stare prochno?? Zupelny brak kultury i brak umiejetnosci dyskusji na poziomie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość make Napisano Lipiec 23, 2005 do wszystkich Pań, które wyczytały w moich słowach, że 10 minutowe opóźnienie to przerwanie antykoncepcji drogie Panie gratuluję umiejętności rozumenia czytanego tekstu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość make Napisano Lipiec 23, 2005 ponad to wiem, że 99% obywatelek i obywateli wyrzuca ulotki informacyjne dołączone do leku. błąd! skąd możesz wiedzieć czy przy 11 pigułce nie zachorujesz i nie będziesz musiała zażywać innych leków, które zmniejszą poziom hormonów? Dziewczyny, nie wyrzucajcie ich. tam na prawdę są wszystkie informacje i odpowiedzi na wszystkie pytania, które pojawiają się na takich forach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ehm Napisano Lipiec 23, 2005 jak ktos zaczyna wulgaryzowac na bardzo wazny temat i nazywac kogos idiota to on nie potrafi utrzymac rozmowy na poziomie. Nikogo nie nazwałam starym pruchnem ale teoretycznie chyba jest róznica miedzy zajsciem w ciaze 30 latki a 17 latki nie? To całkiem inny swiat ktorego najwyrazniej sie dostrzegaja panie w kwiecie wieku skoro wysmiewaja podwujna antykocepcje oraz stany fizjologiczne ktore moga zawachaC NAD skutecznoscia tabletek.Poza tym nasze ciała ciagle sie rozwijają... i mozemy roznie reagowac na hormony. Koniec . Ja juz uciekm.... jeszcze raz SŁONCA ZYCZE :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach