Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeliciątko

Wzdęte jelita....

Polecane posty

Gość jeliciątko

.. które srawiaja mi problem. Czasem bolą w szczególnosci gdy sie je jakos uciśnie ( np w czesie sotusnku odczuwam ból) poza tym zawsze wieczorem przewraca mi sie i burczy w nich ( bynajmniej nie jest to fakt ze jestem głodna bo zjadam odp ilosc posiłku) no i czeste wzdecia;/ wraz z uczuciami rozpychania w brzuszku.Na poczatku myslalam ze bule w dolnej czesi to sprawa jajnikow ale bylam u ginekologa i stwierdził ze to jelita i dał mi tabletki rozkurczowe ale nie pomogły jakos specjalnie skutecznie.Jutro wyjezdzam na dosc długo i nie zdaze isc z tym do lekarza> Moze ktoras z was miała podobny problem i mi poradzi jakies naturalne sposoby ktorymi mogłabym sie wspomóz i ktore by mi nie zaszkodziły az do momentu gdy skonsultuje sie ze specjalista? Z góry dziekuje.. pozdrawiam serdecznie

Gość no właśnie...
No własnie, co można stosowac na wzdecia, tez mi starsznie dokuczają, unikam wszelkim potraw po których odzywa się ta dolegliwości, a jednak ciaglę się z tym męcze :(

Gość no właśnie...
dzieki za stronke. ja wlaśnie od pewnego czasu jem tylko ciemne pieczywo, pije wyłącznie wodę niegazowaną, staram sie ograniczać jak sie tylko da słodycze, mleka prawie nie pije, i dalej się męcze z tymi wzdeciami, boję sie brać jakies tabletki, żeby organizm sie nie przyzwyczail,ale bardzo ciężko się z tym żyje :(

Gość Mi pomogło
picie rumianku codziennie wieczorem przez jakis czas (piłam gdzies przez trzy miesiące, później podobno po ziołach trzeba zrobic przerwę). Gdzieś po tygodniu czułam już dużą poprawę, później juz przeszlo. Rumianek działa rozkurczowo i przeciwzapalnie. U mnie problem z jelitami zaczał sie jak zaczelam lykac pigułki antykoncepcyjne.

Gość jeliciątko
Co nas nie zabije to nas wzmocni :):) spróbuje z tym rumiankiem... własnie sobie zaparzyłam filizanke;) Czesto tez pije miete ale chyba ona nie ma złego wpływu na jelita?Dzis wyjezdzam takze skocze jeszcze do apteki po noske jakbym bardzo cierpiała.... prosze jeszcze o jakies rady. Pozdrawiam

Gość radzaca
kup sobie ziola DIGESTOSAN ,sa tanie,naparz ipij przed posilkami, efekt murowany..

Gość upppppppppppppp
odswiez

Z tego co piszecie wygląda że macie infekcję drożdzakową Candida. Powoduje to fermentację w jelitach, stąd wzdęcia. Ma took 70% ludzi, ale trzeba leczyć bo może być coraz gorzej.

Gość monikaaaaa
Do Masia45 A jak to leczyc?

Gość burczaca
moze jakies ziola na wzdecia i burczenie w brzuchu ?? Ja nie moge juz z tym zyc , bojac sie , ze zaraz zacznie mi np. burczec w brzuchu ..

a próbowałaś Espimusanu? dostępny w aptece bez recepty i na prawdę pomaga pozbyć się wzdętego brzuszka :)

Gość MalaMi1872
A może Danone Activia;-)

Gość MalaMi1872
A może Danone Activia;-)

Gość niebieskookaa22
byłam u gastrologa, zapisał espumisan 2kaps. 3razy dziennie bioparon gasprid no i mam unikać słodyczy, gazowanych napojów, pieczonego, tłustego, moge jeść owoce gotowane p.s. podobno białe pieczywo nie powoduje wzdęć, ja po ciemnym mam :o no a wzdęcia... mam nadal ale mniejsze, aha pije codziennie rano siemie lniane, zastanowię sie nad tym rumiankiem, słudłam parę kilo, bo tego jeść nie można, tamtego też nie, no i już w ogóle moję się jesć normalnie, tylko suchary, zaupka, kanapeczka, woda, herbata

Gość niebieskookaa22
kazał mi sie pokazać za 2m-ce, hmm... ja mam wzdęcia, gazy i odbijanie się p.s. nospa nie wyleczy wzdęć, więc lepszy mi się wydaje espumisan

Gość niebieskookaa22
aaaaaa.. i jeszcze zoribłam z krwi badanie na wskaźnik Helicobacter pylori- bakterii, ale ja mam w normie p.s. lekarz powiedział, ze jak mi nie pomoga te leki, to będę miala gastroskopię :o

Gość malluuuutkaaa
zapraszam Ener Vora www.enervora.pl Medycyna XXI wieku apratem Mora (biorezonans komórkowy) diagnozujemy i wybijamy pasożyty, bakteriel grzyby czy pleśnie(które często są przyczyną wzdeć, bóli brzucha), zaś aby pomóc w usunięciu najlepiej skorzystać z płukania jelita grubego. (017)85-90-260 Inne zabiegi to np: usuwanie bakterii, alergii, wirusy, blizny również te poporodowe czy pooperacyjne, rozstępy, rózne choroby organizmu jak: chore zatoki, jelita:grube i cienkie, choroby trzustki, serca, wątroby, płóc czy nerek. Zaburzenia snu, sters, ociężałość.itd.

powiem wam coś - chociaż z racji bycia samcem nie mam dolegliwości kobiecych - ale wzdęcia jak najbardziej. według mnie to można się bawić w rozmaite ziółka i lekarstwa ale to i tak niewiele da bo wzdęcie to gaz i tak czy inaczej trzeba się go pozbyć, czytaj: wypierdzieć. taka jest niestety prawda, ja jak wstrzymywałem też mnie na dole żołądka bolało i chodziłem napompowany jak piłka.

Gość szczupak
:) przeczytajcie sobie książkę o pasożytach "600 gatunków lokatorów' jest tam rozdział o pierdzeniu ;)

Gość lalalallalalaaaaa
odswiezam :)

Gość maluśka
Robilam sobie wszytskie badania , które nic nie wykazaly, obiawy jak u ciebie plus biegunki, najprawdopodbniej to na tle nerwowym ,niektórym stres atakuje żolądek, innym jelita po roku i miesięcznej kuracji salofalkiem samo przeszlo

ja rowniez polykam espumisan!ale ostatnio kupilam sobie herbatke dla dzieci i niemowlat chipp jest to herbatka ulatwiajaca trawinie z anyzem i koprem wloskim!po posilku pije kubek!jest w postaci granulowanej latwo sie rozpuszcza!w hipermarkecie okolo 8zl wystarcza na okolo 50porcji

Gość lala88
zastanawiam sie jakie ziolka mozna pic przy taki dloegliwosciach...moze ktos sie podzieli doswiadczeniami??

Gość kingaus
A próbowaliście pić ciepłą wode z miodem trzy razy dziennie na 1 godzine przed jedzeniem...??? Pomaga :) Radzę spróbować.

Gość gość
Nie polecam pić espumisan, to jest raczej chwilowe rozwiązanie, a na dłuższą metę przy problemach z jelitami lepiej zmienić dietę bogatą w błonnik i pić zioła. Miesiąc temu też miałam spore problemy z jelitami, ale przestałam jeść niezdrowe i przetworzone produkty, zaczęłam jeść więcej warzyw (teraz nawet rzadko jem mięso) i piję fibra vitale. te zioła z czystym sercem polecam przy problemach z jelitami moim zdaniem są niezbędne, bo zawierają siemię lniane, babkę płesznik i babkę jajowatą. Nie trzeba samemu odmierzać, wystarczy po prostu jest zalać gorącą wodą i zaparzyć :)

Gość gość
Błonnik pitny,ja miałam kilka lat wzdęcia i zaparcia a po nim pozbyłam się problemu,tyle męczenia przez nieodpowiednią wiedzę ,w końcu zaczęłam szperać i interesować się tematem aż w końcu znalazłam rozwiązanie dlaczego tak się dzieje.Teraz piję regularnie ale wystarczy 2 razy w tygodniu ,na początku stosowałam codziennie można mieszać z wodą albo połączyć z jogurtem http://nplink.net/AdCPL42N