Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geroo

ŚRODEK CYKLU

Polecane posty

Gość geroo

jak obliczyć środek cyklu? dodam ze mam nieregularny. 14 dni od początku czy od końca? czy moze zawsze niezależnie od długości jest to dokładnie połowa? prosze napiszcie

Jeżeli masz nieregularny cykl do nie da się wyliczyć kiedy masz owulację. Możesz spróbować metodę z mierzeniem temperatury i obserwacją śluzu.

Choć z reguły jajeczkowanie jest tak 2 tygodnie przed miesiączką. Ale jak masz długi cykl to możesz nawet 2 razy jajeczkować.

Gość geroo
bo jest tak: 4 dni przed planowaną miesiączka pękła nam gumka i boje sie teraz ze za bardzo sie spóźni miesiączka i moze jeszcze jakoś dojdzie do zapłodnienia. co o tym myslicie??

Teoretycznie jest to możliwe, ale jeśli piszesz 4 dni przed PLANOWANĄ miesiączką...to musiałaby ona(miesiączka) spóźnić się tak ok.10 dni. Czy masz aż ak duze wahania cyklu?

Gość giligili
jeśli cykle są nieregularne to owulacja moze się przesunąć i np. wystąpić 4 dni prze planowaną miesiączką, a zarazem okres też się przesunie (lub wcale nie wystąpi jeśłi doszło do zapłodnienia)

Tak w ogóle to polecam Ci pewnien system, który stosowałam jeszcze przed rozpoczęciem tabletek antykoncepcyjnych. Zapisywałam czas wystapienia miesiączki w ciągu ostatniego roku. Później oliczałam ilodniowe cykle wystepowały najczęściej, najdłuższy i najkrótszy i obliczałam średnią...troche to pomagało,ale i tak się sobie dziwię,bo nie ma to jak komfort podczas brania tabletek :)