Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mallinna

Jak sie malowac, by kredka do oczu sie zaraz nie zmywala?

Polecane posty

Gość mallinna

Mam dobra kredke, ale mimo to nie trzyma sie ona tak, jak bym chciala.Moze mam zbyt mokre oczy :P ? Maloje od wewnatrz dolna powieke, uprzednio ja osuszajac patyczkiem higienicznym, a potem jeszcze pociagam po niej lekko cieniem(zwilzonym aplikatorm). i jest ok. ale gdzieniegdzie kredka sie zmywa i musze poprawiac. Macie jakis swoj sposob na to?

może kup sobie jakąś baze pod cienie albo przypudruj lekko powieke?

Gość ...._...............
przed malowaniem przemyj oczy mleczkiem do demakijazu a pozniej przypudruj

Dziewczyny, ona maluje WEWNĘTRZNĄ część powieki. Jak niby ma ją przypudrować? :) Malinna, do malowania wewnętrznej części powieki są specjalne kredki. Ja kupiłam taką w USA, ale od pewnego czasu nie maluję już tego obszaru bo jednak podrażniało mi oczy. Nie wiem czy w Polsce są do kupienia specjalne kredki, nie patrzyłam. Może trzeba popytać w sklepach z kosmetykami? Taka kredka ma to do siebie że dość trudno się ściera. Ja stosowałam niebieską i efekt faktycznie był interesujący :)

Gość Lalal
Guerlain ma w swojej ofercie pudrowąkredkę do powiek nazywa się to loose powder khol, nie jest tanie, ale efekt jest fajny

Gość moja okulistka
zabroniła mi malować wewnętrzną część powieki mówiąć, że te drobinki na stałe wbijają się w gałkę oczną co powoduje pogorszenie wzroku.

Gość suad
Od lat maluje sie kredka i wyprubowalam juz chyba ze 50 roznych marek.Owszem bardzo duzo zalezy od kredki (80% makijarzu oczu). To tesz nie kremuj sie bezposrednio przed makijarzem(muwie tu o oczach), Przypudruj gurna i dolna(cieniutkim szpiczastym pedzelkiem) powieke, nastepnie uzyj dobrej kredki (nic z tych tanich).Zawsze uzywaj tych drogich (kosmetykow)a zobaczysz efekt "malowany". Czesc, Suad

Gość Golumea
Jak chcesz miec caly dzien makijaz wspanialy to nie uzywaj kredek, tylko EYE-LINER ! Polecam tobie JADE-LINER-EXPRESS. Uzywam go od lat, jest naj naj. Mozna go dostac w kolorze czerni i brazu. Maluje sie nim na zewnatrz oka. Trzyma doskonale caly dzien. Pa

Ja maluję kreskę nad okiem i zawsze mi się odbijała na powiece i nie trzymała długo, ale teraz najpierw powiekę maluję cieniem i makijaż jest nienaruszony przez cały dzień.Tylko niestety muszę używać cieni, a nie bardzo lubię:(

Gość do suad
chryste dziewczyno ale ty robisz bledy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za jakies pare tygodni bede miala soczewki niestey nie jestem pewna czy mozna uzywac kredki na dole chodzi mi o makijaz na tej wew. błonie :( .... Jak mozna to moze znacie jakies dobre kredki ktore sie nei kruszą ? Prosze o pomoc Mozecie pisac tez na gadu : 2760467

Za jakies pare tygodni bede miala soczewki niestey nie jestem pewna czy mozna uzywac kredki na dole chodzi mi o makijaz na tej wew. błonie :( .... Jak mozna to moze znacie jakies dobre kredki ktore sie nei kruszą ? Prosze o pomoc Mozecie pisac tez na gadu : 2760467