Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serniczka

Włosy wypadają mi wypadają - Capivit A+E ??

Polecane posty

Gość Serniczka

Czy stosowała któraś z Was Capivit A+E na wyapadajęce włosy? Jakie były efekty? Włosy wyłażą mi garściami, niedługo chyba mi nic nie zostanie:(

Gość Serniczka
troszke pokreciłam w temacie :) No więc kto mi doradzi? A może jakiś inny preparat na wypadające włosy?

Gość emusia
ja byłam u Pani dermatolog z tym problemem.. przepisała mi... - Capivit A+E Forte (1 tabletka dziennie, - 8,44) - Zincas Forte (1 tabletka dziennie - 6,55 - chyba na recepte) - H-Pantoten (ja biore 8 tabletek dziennie, kazała mi brać tego dużo, jest bardzo dobre.. 120 tabletek- 49,26) - Alpicort E (płyn do wcierania w skóre głowy, mam wcierać co dziennie, płyn starcza na troche dużej niż tydzien - 77,08 - jest na recepte) sam Capivit Ci napewno nie pomoże.. a po tej kuracji Pani powiedziała, ze efekty powinny być widoczne za miesiąc..

Gość emusia
aha i mi raczej włosy garściami nie wychodziły.. wydawało mi się, że wychodzi ich troche więcej niż normalnie..

Gość Serniczka
Dzieki za odzew Dużo tego brałaś. Ja u dermatologa nie byłam, ale byłam u fryzjerki i poleciła mi wit. A+E własnie, dlatego sie tak pytam czy komus pomogło. Ale jak czytałam na necie o tym Capivicie to nic nie pisało że to jest na włosy, tylko raczej na cere i paznokcie.

Gość wlosek
też mi wypadają strasznie sie przeżadziły nie mam na nie sposobu próbowałam już chyba wszystkiego ,paznokcie mam super mocne a na włosy nie mam lekarstwa:O

proponuję wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami ( tabletki 100 ) ok 20, dwie dziennie powinny wystarczyć, u mnie reakcja organizmu była po miesiącu. powodzenia

Gość nuudziara
a ja stosowałam Silikę ..do tego jeszcze wcierałam Seboradin (taki preparat na nafcie z wyciągiem z czarnej rzepy) i po 2 tygodniach przestały mi wypadac włosy.

Gość brunetcia
emusia ---> zincas forte udało mi się kupic wielokrotnie bez recepty (mam problemy z tradzikiem, a jedna tbl cynku dziennie poprawia mi znacząco cerę) serniczka ---> H-panthoten tez jest super kiedyś bardzo mi wypadały włosy ale jak zaczęłam regularnie zazywać po 2 kapsułki dziennie to przestały natomiast nie polecam tabletek revalid (może i są skuteczne ale za to strasznie po nich mdli i odbija siarka. przynajmniej ja tak miałam)

Gość emusia
brunecia.. być może jest bez recepty..:) mi go lekarka przepisala.. sama nigdy nie kupowałam, wiec nie wiem.. tak na wszelki wypadek napisałam.. ale ten płyn do wcierania napewno jest na recepte..

Gość emusia
i jeszcze co do tego H-Pantoten'u.. mi lekarka kazała brac więcej niż zalecana dawka na opakowaniu.. nawet chyba do 12-stu tabletek dziennie.. ale to na początku.. później mniejsza dawka.. ja biore 8.. myśle, ze jak serniczkowi :) tak mocno wypadają włosy to 2 tableteczki to zdecydowanie za mało.. najlepiej jednak wybrać sie do dermatologa.. i nie żałować na lekarstwa..

Gość bla bla bla takie tam
merz spezial !

A mi pomógł sam Capivit a+e forte,lepiej ten mocniejszy od razu.Włosy mi wypadały,moze nie garściami,ale jednak. Codziennie jedna pastylka i bardzo stan moich włosów się poprawił.Nie wypadają i są gęstsze,a mam długie prawie do pasa.Teraz na lato przerzuciłam sie na Capivit Sun Sustem z beta-karotenem.

Gość blondaskaaa
capivit nic nie pomoze bo on jest ogolnie na cere a nie do wlosow... najlepiej wybierz sie do lekarza i on powinien cos przepisac a jak nie to wybierz sie do apteki.. ale takiej zeby nie wciskali tego co najdrosze tylko to co naprawde dobre :) a co do komentarzy na kafe to widze ze duz osob poleca skrzyp polny i silice :)

Gość ja tez mialam ten problem
nadfal go mam ale moim zdaniem juz tak strasznie nie wypadaja. Ja kombinowalam sama. Kupilam Vigor, 100 tabletek za ok 25 zl. Czyli starcza na 3 miesiace i Humavit 250 tabletek za ok. 13 zl. Humavit bralam na poczatku 12 tabletek, pozniej 6 teraz 3 ale chyba zwieksze dawke spowrotem do 6. Wlosy mniej wypadaja. Poza tym teraz wybieram sie po pokrzywe i bede robic plukanki. Moim zdaniem nie potrzebne drogie preparaty. Trzeba barc witaminy plus cos na wlosy, gdzie jest krzem. W vigorze jest krzem ale jego dawke trzeba zwiekszyc. Dodatkowo wlasnie te plukanki. Acha i nie oczekuj natychmiastowego efektu. Czeka Cie przynajmniej 1-2 miesiace regularnego brania zeby byly jakies efekty. Dodatkowo jedz duzo warzyw i owocow, plus ryby i takie tam. Po prostu zdrowo sie odzywiaj i unikaj stresu

Gość karolinka 18l
wiesz... ja bralam wszystko co ludzie mogli wynalezc... ech... teraz zbieram na doczepiane wlosy bo mi nie pomoglo... mam jeszcze wlosy ale takie wlosy to ja mam gdzies:D

Gość 14a-ola
wypadały mi włosy ale najpierw zgłosiłam sie do lekarza na badania Dermatolog przepisał mi CAPIVIT A+E i pomogło.kuracja jest dluga ale warto. Ja mam teraz inny problem z włosami moje włosy sa matowe i suche poradźcie cos skutecznego

Skopiowałam ze strony H-Pantotenu: Jeśli masz problemy z włosami warto sięgnąć także po: chrzan, rzodkiewkę, kapustę, por lub czosnek, które dostarczą niezbędnej dawki siarki płatki owsiane i razowe pieczywo gwarantujące konieczną porcję krzemu mleko, buraki, orzechy i sezam uzupełnią niedobory wapnia natkę pietruszki, wątróbkę, fasolę i zielony groszek, czyli prawdziwe \"zagłębie\" żelaza śliwki, drożdże, groch i owoce czarnego bzu, w których jest dużo witamin z grupy B soję, czarną porzeczkę i fasolę, bo znajdziesz w nich biotynę czyli witaminę H kiełki zbóż, żółty ser, ziarna słonecznika i dynię, które zapewnią Twoim włosom odpowiednią ilość cynku kaszę gryczaną, kakao i mak, bo są bogate w magnez

Gość misiakkk
a ja slyszalam ze dobry jest tez Falvit,prawda to??

Gość dla kobiet w ciąży tak
ale ponoć nie wolno go długo stosować jeśli w ciąży się nie jest, bo można przedawkować kwas foliowy

Gość szampon z czarnej rzepy
albo sok z naturalnej rzepy i smarowac głowę, raczej może skórę

DZIEWCZYNY! Jedzcie szpinak! On naprawde dziala cuda a teraz jest na niego sezon! Zaczelo sie jakies 2 tyg temu,wlosy zaczeli mi wprost WYLATYWAC! zaczelam jesc szpinak (ma strasznie duzo zalaza), kupuje codziennie, worek kosztuje 3,50, troche z tym zabawy ale po pol h mam porcje na 2 dni. Teraz nic mi juz nie wypada:) A i humor mam lepszy i jakos tak \"mi sie chce\" Dziwne jaki wplyw maja na nas mikro i makroelementy:)

Z tym szpinakiem to było tak, że kiedyś komuś źle postawił się przecinek i lata całe dręczono nas w przedszkolach obrzydliwą zieloną pacią... To nie jest prawda, że szpinak jest bogaty w żelazo. To mit. Ponadto szpinak wcale nie jest taki bardzo zdrowy. Ma bardzo dużo szczawianów, które powodują niekorzystne procesy w organizmie i obnizaja wchłanialność żelaza. Płomykówka wymieniła wcześniej co posiada dużo żelaza. Może po prostu reagowałaś tak na wiosnę. Wiosna i jesień to ciężki czas dla naszej skóry, włosów i paznokci.

Gość kokolkoooo
dziewczyny nie chcę was załamywac ale niestety mieszkając w mieście gdzie zanieczyszczenie powietrza siega juz naprawde niebezpiecznych granic żadne srodki-cud ne zadziałają kup sobie w aptece olejek rycynowy i nakałdaj na noc na włosy ale tylko wtedy jak rano bedziesz mys głowe (jest dosyć tłusty więc rano trzeba go zmyć) kosztuje 2 zł w aptece i nie dajcie sie naciągać na te wszystkie drogi specyfiki bo nie pomogą

Gość ja stosuje terapie naturalną
jem co dwa dni gotowane na twardo kurze jajko...cera nabrała blasku, włosy i paznokcie też...nie przytyłam...cholesterol mam w normie...

Gość oliwkaaaaa
mi tez kiedys strasznie wypadaly wlosy, stosowalam raz na tydzien (przewaznie w sobote) olej rycynowy :) rozgrzewalam w goracej wodzie butelke, nakladalam, glowa owinieta w recznik i tak przez 5-6 godzin, potem dobrze zmyc i po sprawie... po 5 tygodniach poprawilo sie znacznie :) o teraz mam ten sam problem :( i chyba znow powtorze kuracje, dzis ide po olejek :)

Gość kwiatka
Miałam ten sam problem. Myslę ze powodem było częste uzywanie prostownicy. Jadłam Merz Specjal ( ale wyciag ze skrzypu kosztuje połowe mniej a dzialanie ma takie samo; tyle ze te drozsze sa powlekane i lepiej je polykac) i kupilam szampon Vichy do włosów wypadajacych. Kopsztuje 36-38 zł ale mysle ze warto. Po miesiacu kuracji sytuacja byla w opanowana

Odkurzę sobie topic :) Mi włosy wychodzą okropnie, jeśli na noc nie zepnę, to rano na piżamie jest ich tyle, że... :O Jem od ok. 3 tygodni Silicę i Zincas, niestety nie zauważyłam żadnej poprawy :( Jakieś 3 lata temu też mi strasznie wychodziły, ale wtedy brałam pigułki. Gdy przestałam, sytuacja się unormowała. Teraz niestety problem wrócił, mimo że pigułek nie biorę; niedawno zjadłam całe opakowanie Merz Special, teraz ta Silica i Zincas, ale nic nie pomaga :(

Gość xl
proponuję zalać 1/3 drożdży gorącą wodą i wypić, działa cuda - ale i tu konieczna cierpliwość, ja piję już 2-gi miesiąc i włosy nie wypadają, rośną gęstsze i lśnią.., z tabletek polecam Vitapil 30 zł - kuracja na 2 m-ce, dodatkowo zincas(ale nie forte) 3x1

Gość micola
Miałam przez dłuższy czas problem z włosami, bardzo się przetłuszczały i nadmiernie wypadały. Dermatolog przepisała mi tabletki Merz-Spezial (ok. 40zł) - najlepiej stosowac przez dwa miesiące - są rewelacyjne!!! Włosy odzyskały blask i bardzo się wzmocniły. Poza tym stosowałam tabletki SkrzypoVita (ok. 20zł) - skutek zauważalny po 40 dniowej kuracji, włosy nabrały większej puszystości i wyglądały na zdrowe. Niedawno w gazecie pojawił się artykuł o tabletkach Vitapil (ok. 34zł) mam zamiar je w najbliższym czasie wypróbowac, bo niestety zauważyłam juz oznaki burzy hormonalnej, z którą często mam do czynienia:/ nie poddaję się;)