Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoyka

Złe samopoczucie 9-latka

Polecane posty

Gość zoyka

Moj 9 letni syn od około pół roku często wymiotuje - 1-2 razy w miesiącu. Zrobiłam mu badanie krwi i moczu - wszystko doskonale. Stresów wiekszych raczej nie ma , chociaż fakt jest bardzo wrażliwy. Ale zadnych zmian w jego zyciu nie było. Czy ktoś mial podobne doswiadzcenia? Co to może być?

Gość _._._._
może ma bulimie hahahha

Gość zoyka
Dziękuję. I gratuluje poczucia humoru. Doskonałe.

Gość zrob mu moze
badanie kalu na pasozyty

Gość zoyka
Dzieki. Takich badan lekarz nie zlecil, Czy to mogloby byc przyczyną wymiotów?

To może być nerwica żołądkowa. Jak miałam 6 lat zdiagnozowała mi ją mądra pani doktor. Nienawidziłam przedszkola i jak miałam tam jechać, to codziennie wymiotowałam. Może Twój synek ma jakieś problemy z kolegami, ktoś go prześladuje w szkole i nawet nie wiesz o tym? Porozmawiaj z nim. W moim przypadku to była kwestia jedzenia: na samą myśl, że musze w przedszkolu jeść byłam cała zdenerwowana. Dostałam wtedy miesiąc wolnego. Nie twierdzę, że twój syn ma coś podobnego, ale kto wie, moze te wymioty są na tle nerwowym?

Gość zoyka
Dzieki nanita. Chociaż chyba to nie o to chodzi. Co prawda jest on wrazliwy i moze przezywac fakt, ze ktos mu powie odzcep sie, itd, ale generalnie nie ma zadnych poważniejszych problemów w szkole. I lubi chodzic do szkoły. Poza tym - sa wakacje, a poprawy nie widać. Jeszcze raz dzieki.

Gość a może Twój syn ma na coś
uczulenie? Może je coś, co go uczula, typu chipsy, cola. Może powinniście iść do alergologa? Ja na przyklad mam uczulenie na mleko.

Gość a może badanie
Nie wiem jakie badanie się robi czy z kału ale na pewno można z krwi w kireunku lambrii (nie wiem jak się pisze) to są pasożyty moja mamę wykańczały wiem że miała robioną sondę i przy tym badaniu wyszło.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zrob koniecznie badanie kalu-stawiam na robaki,bardzo duzo dzieci je ma.kiedys zalecalo sie picie soku z kiszonej kapusty,ale to po diagnozie.w przypadku owsikow nalezy unikac soku pomaranczowego.sprzawdz czy synek nie jest na cos uczulony.zrob testy.teraz pelno jest pylkow ale moze byc uczulony na jakies jedzenie,miec skaze bialkowa itp.poza tym skontroluj ile razy dziennie dziecko oddaje stolec.jesli np przez kilka dni nie oddawal kalu to zle.co z zaburzeniami wchlaniania? tez warto pomyslec i zrobic badanie krwi na deksyloze.

Gość niewazne
przy wykrywaniu układu pokarmowego niezbedna jest gastroskopia (wraz z pobraniem materiału z zoładka w celu stwierdzenia czy jest helibacter pylori) oraz USG jamy brzusznej

Gość mój kuzyn miał
kiedyś coś podobnego i lekarz zdiagnozował Zespół wrażliwego jelita :O. Chłopiec nie powinien jeść chipsów ani nic z tych rzeczy, coli i innych gazowanych napoi.

Gość KIRJA
KAPRYSZENIE