Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilu32

Czy ma ktoś sprawdzony przepis na syna?

Polecane posty

Gość Lilu32

Gość ja znam

Gość ja znam
do zaplodnienia musi dojsc w dzien najbardziej plodny.meskie plemniki sa bardziej ruchliwe i szybsze i silniejsze i jest wieksze prawdopodobienstwo ze dotra do jajeczka pierwsze.natomiast jesli chce sie dziewczynke to trzeba wczesniej sie kochac (dzien lub dwa przed dniem plodnym) bo zenskie p[lemniki sa badrziej zywotne i przez te 2 dni meskie zgina i zostana tylko damskie

Gość ja znam
silniejsze ale zyja krocej proste jak drut

Gość jądro ciemności jasnej
jak coś jest silniejsze to z definicji jest BARDZIEJ żywotne i zdolne do przetrwania...

Gość ja znam
lapiesz mnie za slowka... ja nie wymyslilam tej teorii tylko slyszalam o niej i reki sobie uciac nie dam za jej skutecznosc...bylo pytanie i dalam na nie odpowiedz jaka znalam kij ci w oko

Gość jądro ciemności jasnej
no dziekuję Ci bardzo, wzajemnie....jak Ty sobie w życiu radzisz z takim myśleniem, kiepsko, co?

Gość ja znam
z jakim mysleniem? o co ci do jasnej ciasnej chodzi? znajdujesz ukojenie w czepianiu sie innych??? pewnie Tobie jest z tym ciezko nie mowiac juz o innych...

Gość dwa jajka i kielbaska
:P

Do Ja znam: masz w zupełności rację, jest to metoda w 70 % sprawdzalna. Jak się ktośnie zna to niech głosu nie podnosi. Ja się akurat znam, biologia nie jest mi obca. Jeszcze jest jedna metoda, chodzi o przyjmowanie większych ilości pewnych mikroelementów jak chce się mieć dziewczynkę, a innych jak chłopca, ale takie zaburzenia w gospodarce mineralnej mogą być niezdrowe i dla matki i dla dziecka. Ponadto jest jeszcze metoda polegająca na tym, że przez parę dni w roku błona komórki jajowej jest naładowana dodatnio a przez parę innych ujemnie. Przez resztę dni w roku jest obojętna. No i w zależności jak jest naładowana takie plemniki przyciąga. Ta metoda jest w prawie w 100% pewna, ale trzeba badania przeprowadzić w odpowiednich gabinetach, a to około 1000 zł kosztuje. Pozdrawiam!

Z plemnikami to prawda, jeśli ktoś się nie zna, to niech weźmie książkę do biologii i się dokształci. Plemniki są nierównej wielkości, ponieważ chromosom X jest większy i cięższy od Y. Plemniki Y są szybsze, ale też szybciej giną. Stąd większe prawdopodobieństwo poczęcia chłopca w dni najbardziej płodne - szybciej niż żeńskie dotrą do komórki jajowej. Plemniki żeńskie są wolniejsze, ale żyją dłużej i są w stanie przetrwać w organizmie kobiety dłużej niż męskie. Metoda nie jest oczywiście pewna, określa tylko jakieś tam prawdopodobieństwo poczęcia dziecka o określonej płci.

Gość typhoon
ciekawe co tu piszecie powaznie!! :) ale tak z drugiej strony... wszystko jedno czy chlopiec czy dziewczynka... chyba najwazniejsze zeby bylo zdrowe nie sadzicie? ja tez wolalabym miec syna (za to moj Facet marzy o coreczce) coz, wszystko jedno tak jak mowie, jak bedzie i corka tez ja bede kochac przeciez, a jak syn to moj Misiek tez tak samo. co los przyniesie zobaczymy- i tak bedziemy je kochac rowno. byle zdrowe. :) pozdrawiam

Gość Lilu32
Dzięki za rady.Spóbbujemy zobaczymy.Pewnie,że zdrowe najważniejsze ale jak sie ma już 3 córki?:):):)

Gość typhoon
hehe, no to faktycznie chlopak by sie przydal. :) 3mam kciuki. pa

Gość Wejdź
na stronę bajbus.pl i potem na "przygotuj się świadomie". Tam jest właśnie o 2 rodzajach plemników i jeszcze chińska metoda planowania płci.